میرحسین موسوی مصلای تهران را محلی نامناسب برای نمایشگاه کتاب ارزیابی کرد و گفت: ممکن است ما بتوانیم در نزدیکی محل فرهنگستانها (تپه‌های عباس آباد تهران) محلی برای نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران فراهم کنیم.

میرحسین موسوی نامزد انتخابات ریاست جمهوری صبح جمعه در بازدید از نمایشگاه کتاب تهران در پاسخ به سوال خبرنگار مهر که نظر وی را درباره این نمایشگاه پرسید گفت: شنیدم که بعضی ناشران یا شرکت نکرده‌اند یا به آنها جا نداده‌اند که می‌خواهم از این امر اطلاع پیدا کنم که چرا اینطور شده است اما نمایشگاه در مجموع خوب  بود و البته اگر فضا از این بیشتر بود بهتر می‌شد.

وی افزود: مصلی جای خوبی برای برگزاری نمایشگاه کتاب نیست. باید برای نمایشگاه جای مناسب خودش را انتخاب کرد. اینجا (مصلی) محل عبادت و فعالیتهای ویژه‌ای است و به نظرم با این شیوه کمی به این فضا توهین می‌شود.  باید برای نمایشگاه محلهای مجزایی داشته باشیم و در ضمن در طول  سال علاوه بر برگزاری نمایشگاههای کتاب دیگر یک نمایشگاه بزرگ هم داشته باشیم.

موسوی در عین حال درباره محل سابق نمایشگاه کتاب گفت: محل دائمی نمایشگاههای بین‌المللی هم به دلیل مشکلاتی که در رفت و آمد ایجاد می‌کند محل مناسبی برای نمایشگاه کتاب نیست و من خیلی هم با این گزینه موافق نیستم. ممکن است ما بتوانیم در نزدیک فرهنگستان‌های جمهوری اسلامی (تپه‌های عباس آباد تهران) محلی برای نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران فراهم کنیم.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری درباره نامه‌ای که اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در خصوص مشکلات صنفی ناشران به نامزدهای این انتخابات ارسال کرده‌اند از محتویات این نامه اظهار بی‌اطلاعی کرد و گفت: من اطلاع دارم که ناشران مشکلاتی دارند اما هنوز چنین نامه‌ای دریافت نکرده‌ام و مایلم که آن را ببینم.

وی درباره مشکلات صنفی ناشران گفت: به نظرم باید بگذاریم ناشران خودشان تشکل‌های خودشان را داشته باشند و دولت باید برای فعالیت این صنف بسترسازی کند.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوالی درباره برنامه‌اش برای جلب نظر نویسندگان و اهل قلم و فرهنگ گفت: به صرف دولت و همه نظام است که اهل فرهنگ و کتاب و انتشارات کار خودشان را بکنند و هر چقدر موانع در مقابل انتشارات، نویسندگان و اهل فرهنگ ما کمتر باشد کشور بیشتر منتفع می‌شود.

میرحسین موسوی ادامه داد: من با بعضی سیاستها و محدودیتهایی که  برای گرفتن مجوز وجود دارد مخالفم. باید کاری کرد که حقوق نویسندگان و ناشران و سازمانهایی که در عرصه فرهنگ کار می‌کنند تامین شود و باید این روند را ضابطه‌مند کرد.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: مشکلی که الان ما داریم سختگیری‌های بی‌مورد است. البته در بعضی جاها هم خلاءهای قانونی وجود دارد که به نظر من باید به نفع فضاهای فرهنگی اصلاح شود. اگر دولت بتواند زمینه‌ای را فراهم کند تا نشر رونق بگیرد، تیراژ کتابها بالا برود و به ارزانتر شدن کتاب کمک کند این بزرگترین کمک به نویسندگان و ناشران داخلی است.

 موسوی در پاسخ به سوالی درباره دلیل پایین بودن سرانه مطالعه در کشور گفت: وقتی که تورم 25 درصد است و مردم ما دو شیفت و سه شیفت کار می‌کنند و در خانه‌هایشان هزار جور مشکل و مسئله دارند دیگر نمی‌توان انتظار داشت که کسی کتاب بخواند. مشکل ما این است که اصلاً ساعت فراغتی برای خانواده‌ها و جوانان نگذاشته‌ایم. ضمن اینکه وقتی مسئله نان و امنیت مطرح است یک خانواده فقیر چند درصد پولش را می‌تواند صرف خرید کتاب بکند.

وی افزود: من نگاه بسته‌ای در زمینه ادبیات ندارم و هم با نوع اجرای ممیزی مخالفم هم با ضوابطی که بر آن حاکم است. چیزی که من قبول دارم و بر اساس آن باید قوانین روشنی داشته باشیم همان ضوابط و محدودیتهایی است که در قانون اساسی گفته شده و فراتر از آن باید فضای ادبیات و فرهنگ را آزاد گذاشت. متاسفانه الان حتی همین قانونی که هست خوب اجرا نمی‌شود.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: دولت مجبور است حتی اگر به طور صوری  هم شده است قانون را اجرا کند اما درباره محتوای قانونی باز هم می‌تواند شروع کند به تغییر قانون و این روشی است که من در پیش می‌گیرم.