این استاد زبان و ادب فارسی در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن بیان این موضوع گفت: ریاحی یکی از ارکان استوار ادب، پژوهش و انسانیت ایران بود که با خلق آثاری فاخر زبان فارسی هرگز نام وی را فراموش نخواهد کرد.
وی با اشاره به فعالیتهای ریاحی در کتابخانههای ترکیه در مورد ادب فارسی گفت: این پژوهشگر نستوه آثار گرانبهایی را در کتابخانههای این کشور یافت و با تصحیحهای در خور ستایش خود به ادب فارسی هدیه کرد.
به گفته دکتر احمدی گیوی تصحیح "مرصاد العباد" نوشته نجمالدین کبری یکی از کارهای ارزنده زندهیاد ریاحی به شمار میآید.
وی افزود: دکتر ریاحی همواره در پژوهش و تحقیق بود و آخرین کتاب ایشان را عید دو سال قبل هدیه گرفتم. او در این کتاب به خوبی شاهنامه را واکاوی کرده است.
این پژوهشگر از مقالات دکتر ریاحی در مجلات و کتب مختلف یاد کرد و گفت: من سالها عضو لغتنامه دهخدا بودهام. ما در این کار پژوهشی استفادههای فراوانی از مقالههای دقیق و سنجیده دکتر ریاحی کردهایم. ایشان از ذخیرههای زبان فارسی بود.
احمدی گیوی افزود: وی خدمات زیادی را به فرهنگ و ادب فارسی انجام داد که از جمله آنها یافتن مزار شمس تبریزی در خوی است که با اسناد و مدارک فراوان به ثبت رسید.
محمد امین ریاحی صبح جمعه 25 اردیبهشتماه در سن 86 سالگی براثر کهولت سن و بیماری در بیمارستانی در تهران درگذشت.
تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۳۸۸ - ۱۶:۰۹
حسن احمدی گیوی گفت: زنده یاد محمد امین ریاحی خدمات زیادی را به فرهنگ و ادب فارسی انجام داد که از جمله آنها یافتن مزار شمس تبریزی در خوی است که با اسناد و مدارک فراوان به ثبت رساند.