به گزارش خبرنگار مهر در ساری، مجید روستا بعداز ظهر شنبه در اولین جلسه ستاد ملی توانمندسازی سکونتگاه های غیر رسمی مازندران در ساری افزود: به موازات رشد شهر نشینی در کشور در دهه های اخیر سکونتگاه های نامتعارف درون یا مجاور شهرها با تقدم در مجموعه 10 شهر بزرگ کشور به سرعت ایجاد شده و رشد یافته است.
وی ویژگی این سکونتگاه ها را مسکن سازی شتابزده توسط استفاده کنندگان آنها، پیوستگی عملکردی با شهر اصلی و گسست کالبدی از آن با تجمعی از اقشار کم درآمد و فقیر و محیطی با کیفیت پایین زندگی و کمبود شدید خدمات، زیربناهای شهری و تراکم بالای جمعیت عنوان کرد.
روستا در خصوص وضعیت این سکونتگاه ها گفت: به طور متوسط در مقایسه با بسیاری از کشورهای در حال توسعه سکونتگاه های غیر رسمی در ایران از کمیت و کیفیت مسکن و زیربنای بهتری برخوردار است.
وی ادامه داد: با توجه به جهانی شدن اقتصاد، پیامدهایی همچون شهری شدن فقر و دو سطحی شدن جامعه و در صورت تداوم این شرایط و چاره نکردن آن می تواند به شکاف بیشتر انتظارات و واقعیات در اجتماعات غیر رسمی بینجامد و آنها را محل عصیان و آسیب بیشتری کند.
مدیرکل دبیرخانه ستاد ملی توانمندسازی سکونتگاه های غیر رسمی کشور به انتقال ناگهانی بسیاری از ساکنان سکونتگاه های غیر رسمی از معیشت سنتی و رسمی روستاها اشاره کرد.
روستا به اهداف کلان سند توانمندسازی و ساماندهی سکونتگاه های غیر رسمی اشاره کرد و گفت: بسترسازی برای ارتقای شرایط محیطی به نحوی پایدار و فراگیر در جهت رشد سلامت، امنیت، امید، ایمان و کرامت انسانی، پیش نگری و زمینه سازی برای احداث مسکن به همراه مشارکت همه جانبه آنها در تصمیم گیری ها و اقدامات محلی از جمله اهدافی است که در این سند به دنبال آن هستیم.
وی عنوان کرد: مازندران بیست و نهمین استان در تشکیل ستاد ملی توانمندسازی و اسکان غیر رسمی در کشور است و تمام دستگاه ها باید در جهت عملی شدن این سند تلاش کنند.
روستا خاطرنشان کرد: ایران در تهیه سند ملی توانمندسازی سکونتگاه های غیر رسمی در آسیا بعد از هند و پاکستان سومین و در جهان ششمین کشور است.