استاد فلسفه دانشگاه شهید بهشتی گفت: در ایران فلسفه‌های قاره‌ای بیشتر و بهتر معرفی شده‌اند و ذهنیت ایرانی به این فلسفه‌ها به‌خصوص فلسفه آلمانی نزدیک‌تر است.

دکتر منوچهر صانعی دره‌بیدی که با خبرنگار مهر گفتگو می‌کرد، در پاسخ به این سؤال که در موقعیت کنونی ما به کدامیک از فلسفه‌های تحلیلی و قاره‌ای بیشتر نیاز داریم؟ گفت: نمی‌توان گفت به کدامیک بیشتر نیاز داریم. ما اصولاً به آشنایی با اندیشه‌های بیگانه نیاز داریم و هیچ فرقی نمی‌کند این فلسفه‌ها چه باشند. به نظر من اینها هر دو در سطح همند و برای ما مهم هستند.

وی افزود: مسئله ما، شناخت جریانهای فکری موجود است و تأثیری که این جریانات فکری در تحولات اجتماعی و سیاسی گذاشته‌اند. اینها هر کدام به‌نحوی در تحولات تأثیرگذار بوده‌اند و من نمی‌توانم بگویم کدام مهمتر است و یا کدام بیشتر مورد نیاز است.

دکتر صانعی در پاسخ به این سؤال که کدامیک از این شاخه‌ها در ایران بهتر و بیشتر معرفی شده است؟ گفت: در ایران فلسفه‌های قاره‌ای بیشتر و بهتر معرفی شده است به دلیل اینکه ما ایرانیها یک سنخیت فکری با آلمانیها داریم و فلسفه‌های قاره‌ای اروپا بیشترش آلمانی است.

وی افزود: اصولاً ما فلسفه‌های آلمانی را به دلیل اعتقادات دینی‌مان و اینکه تمایلات متافیزیکی که ما ایرانی‌ها داریم اینها بیشتر در فلسفه‌های آلمانی پیدا می‌شود بیشتر شناخته‌ایم. فلسفه انگلیسی، فلسفه زبان است و تحلیلهای واژه‌ای. بهر حال در این فلسفه تحلیلی مسائل کمتر متافیزیکی هستند. اینچنین است که در ایران فلسفه‌های اروپایی جذابیت دارند.