رهبر هندوها از پاپ خواست خود پیشگام گفتگوی دینی باشد
رئیس انجمن جهانی هندوها در نوادا، آمریکا با استقبال از تأکید پاپ بر اهمیت گفتگوی بین ادیان در رسیدن به صلح از وی خواست خود نیز در برگزاری یک گفتگوی دینی پیشگام شود.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نشریه خبری ایندین کاتولیک، راجان زد رئیس انجمن هندوها در نوادا، آمریکا طی بیانیه ای گفت: گفتگوهای جدی و صادقانه ضرورت زمان ما است، پاپ بندیکت شانزدهم نیز به عنوان رهبر کاتولیکهای جهان باید در این زمینه پیشتاز در عمل باشد.
پاپ به کرات طی سفر خود به فلسطین و سرزمینهای اشغالی بر سهم ویژه ادیان در جستجوی صلح و اتحاد در راه خداوند تأکید کرده است.
وی افزود: این دیدار پیشنهادی رهبران جهان باید با طرح انضمامی درباره نگرانیهای مشترک دینی چون بهبود وضعیت بشری، صلح، مسئولیت بوم شناختی، توسعه اقتصادی و اجتماعی برگزار شود که شاید این گردهمایی به یکی از رویدادهای ثابت سالانه تبدیل شود.
زد استدلال کرد که در جستجوی مشترک ما برای حقیقت می توانیم از یکدیگر یاد بگیریم که این امر می تواند ما را به حقیقت نزدیک تر کند، این گفتگو می تواند به ما کمک کند باورهای نادرست، تعصبها و استهزاها را درباره سایر ادیان که از نسلهای گذشته تا امروز رسیده از بین ببریم.
کلیساهای بریتانیا خواستار اقدام علیه خلع سلاح هستهای شدند
به دنبال خاتمه جلسه کمیته دائمی منع گسترش سلاحهای هستهای در نیویورک، کلیساهای بریتانیایی ابراز امیدواری کردند که این کشور بتواند به راهحلهای انضمامی برای خلع سلاحهای هستهای برسد.
رهبران اتحادیه باپتیستهای بریتانیا، کلیسای متودیست و کلیسای یونایتد ریفورم اعتقاد دارند که پیشرفت حقیقی به سمت خلعسلاح هستهای تا 12 ماه آینده در کنفرانس بررسی معاهده منع گسترش سلاحهای هستی در سال 2010 مشخص میشود.
رهبران کلیسایی از حمایت دولت بریتانیا از نظام سلاحهای هستهای این کشور و همچنین شرکت در گفتگوهای خلع سلاح هستهای ابراز نا امیدی کردند.
جاناتان ادوارد دبیرکل اتحادیه باپتیستهای بریتانیا از بیثباتی تصمیمهای دولت انتقاد گرد و گفت: چگونه دولت میتواند از یک سو خلع سلاح را ترویج کند و از سوی دیگر به نفع حفظ سلاحهای هستهای علیه دیگران فعالیت کند؟ ما میخواهیم که تمام تصمیمها درباره تریدنت، نظام سلاحهای هستهای بریتانیا، تا پس از همایش سال 2010 متوقف شود.
کشیش جان مارش از مجمع عمومی کلیسای یونایتد ریفورمد افزود: سلاحهای جدید هستهای برای مالیات دهندگان بریتانیایی میلیاردها پوند هزینه دربردارد، با درنظر گیری اینکه ما در حال حاضر هم از نظر اقتصادی در تنگنا هستیم و بار سنگین بدهیها را بردوش میکشیم این امر کاملاً ناپسند است.
وی افزود: ما از دولت میخواهیم تصمیمهای خود را دوباره ارزیابی کند. پارلمان باید از فرصت بررسی هزینههای اصلی در رابطه با محدودیتهای اقتصاد بریتانیا و پیشرفتهای خلع سلاح برخوردار باشد.
استیو هاکلسبی مشاور سیاسی کلیسای متودیست اظهار داشت: رهبران جهان درحال حاضر از بهترین فرصت برای برداشتن گامهای مثبت در راه خلع سلاح هستهای برخوردارند. ما به رهبری قاطع برای تحقق این امر نیازمندیم. سلاحهای هستهای کاملاً غیراخلاقی هستند چراکه داشتن این سلاحها به معنوی تمایل به انجام قتلعام است.
واتیکان سند جدایی انگلستان از کلیسای رم را ارائه میکند
واتیکان آرشیو سری خود را که مجموعهای از اسناد ارزشمند طی قرون مختلف محسوب میشود و تنها متعلق به مقر پاپ است گشوده تا جهانیان نگاه دقیقتری به سند جدایی انگلستان از کلیسای رم داشته باشند که سرانجام به تأسیس کلیسای انگلیکن انگلستان منتهی شده است.
این سند تاریخی از سوی شاه هنری هشتم خطاب به پاپ کلمنت هفتم ارائه شده است، نامه ای که طی آن پادشاه انگلستان در سال 1530 خواستار فسخ ازدواج خود با همسرش کاترین از آراگون شده، سندی که دربرگیرنده مهر شخصیتهای برجسته انگلستان همراه درخواست است.
قراراست نسخه کپی این سند ماه آینده به مبلغ 68 هزار دلار از سوی اسکرینیوم در ونیز به فروش برسد ، بر این اساس تعداد 199 نسخه محدود از آن منتشر خواهدشد. دومین نسخه از این سند که بیشتر صدمه دیده در آرشیو ملی انگلستان نگهداری می شود. این سند و متون کنار آن می تواند بررسیهای دقیقتری در رابطه با هدف هنری هشتم مشخص کند.
سرجیو پاگانو رئیس آرشیو واتیکان گفت: این سند در ماه ژوئن ارائه می شود که برحسب اتفاق پانصدمین سال تاجگذاری هنری هشتم هم هست اما ما از پادشاهان تجلیل نمی کنیم، این رویداد هم تنها یک همزمانی محسوب می شود.
بودائیان روسیه خواستار یاری پوتین برای سفر دالاییلاما شدند
اعضای شورای منطقهای بودیست در کالمیکیا در جمهوری خود مختار روسیه از پوتین نخستوزیر این کشور خواستند آنها را در فراهم کردن شرایط لازم برای دیدار دالاییلاما از این جمهوری یاری کند.
سخنگوی شورای دینی جمهوری کالمیکیا اظهار داشت: دیدار رهبر معنوی بودائیان جهان از این منطقه بهترین هدیه به مردم کالمیک است که در چهارمین قرن حضور خود در جمهوری کالمیکیا به سر میبرند.
وی افزود: بودائیان کالمیک چهارصد سال است که در کنار برادران مسیحی ارتدکس و مسلمانان زندگی کردهاند.
در جلسه شورای دینی کالمیکیا تلو تولکو رینپوشه رهبر عالی بودائیان، زوسیما اسقف اعظم کالمیکیا و سلطان احمد کورالوف رهبر مسلمانان این جمهوری هدایایی را به سه خانواده نیازمند در این جمهوری که از سه دین مختلف و سه بخش مختلف این جمهوری انتخاب شده بودند ارائه کردند.
روسای جوامع بودایی از وزارت امور خارجه روسیه خواستند برای ورود دالایی لاما به روسیه ویزا ارائه کند.
در این درخواست مکتوب آمده است: بیش از یک میلیون نفر بودایی در روسیه حضور دارند که این تعداد قابل توجه در انتظار راهنماییها و هدایتهای رهبر معنوی خود هستند و میلیونها نفر از مردم روسیه از ادیان مختلفی فرصتی برای دیدار با دالایی لاما، برنده جایزه صلح نوبل که سیاست صلح و مهربانیش الگویی برای تمام جهان خواهند یافت.
رهبران جوامع بودایی همچنین یادآور شدند که بیش از 17 سال است که بودائیان این منطقه خواستار دیدار دالایی لاما از این منطقه شدهاند و در طول این مدت نیز معابد بسیاری ساخته شده که تمام آنها در انتظار مراسم تقدیس رسمی به سر میبرند.
جامعه سیک بریتانیا از بی توجهیهای بیبیسی انتقاد کرد
به دنبال پخش برنامه "نقش رهبری در ادیان مختلف" از رادیو چهار بی بی سی، شبکه سازمانهای سیک در بریتانیا به شدت به شبکه خبری بی بی سی برای نادیده گرفتن جامعه سیکها و عدم دعوت از نماینده آنها اعتراض کرد.
این شبکه طی بیانیه ای اعلام کرده برنامه " نقش رهبری در ادیان مختلف" که در ماه آوریل از رادیو چهار بی بی سی پخش شد از نمایندگان ادیان و مذاهب مختلف مسیحیت، یهودیت، اسلام و هندو و حتی سکولاریستها دعوت کرده بود اما آنها به عمد از دعوت پیروان آیین سیک پرهیز کرده بودند.
این بیانیه مطبوعاتی تأکید کرده هیچ تلاشی برای برقراری ارتباط با شبکه سازمانهای سیک به عنوان بزرگترین گروه سیک در بریتانیا و هیچ سازمان سیک دیگری صورت نگرفته است.
این سازمان همچنین از شبکه بی بی سی برای عدم اشاره به وساکی مهمترین جشن دینی سیکها که در سراسر دنیا برگزار می شود انتقاد و اعلام کرده بخش دین شبکه بی بی سی خود روز وساکی را به عنوان مهمترین تاریخ در تقویم سیک دانسته اما در برنامه های این شبکه هیچ اشاره ای به آن نشده است.
سال گذشته گروه نظارت بر کار رسانه از عدم پوشش برنامه های مربوط به آئینهای سیک و هندوئیسم انتقاد کرده بود.
آمار برنامه سازی دپارتمان دین و اخلاق بی بی سی نشان می دهد از سال 2001 تا کنون بی بی سی 41 برنامه درباره اسلام، پنج برنامه درباره هندوئیسم و یک برنامه درباره سیکیسم ساخته است.
واتیکان مسئله تجرد کشیشها را اختیاری تلقی کند
فدراسیون کشیشان کاتولیک متأهل در امریکای لاتین از واتیکان خواست تجرد اختیاری را برای اعضای کلیسا بپذیرد و این امر را بهرسمیت بشناسد که ازدواج کشیشان نیز امری طبیعی است تا از رسواییهای بیشتر جلوگیری شود.
این درخواست قرار است از سوی این فدراسیون که مقر آن در بلژیک است در کنگرهای که اواخر سال جاری میلادی از سوی رئیس این سازمان برگزار میشود مستقیماَ به واتیکان ارائه شود.
ماریو مولو رئیس این سازمان اظهار داشت: موضع ما با موضع کنفدراسیون بینالمللی کشیشهای متأهل کاتولیک و همسران آنها یکسان است و آن فعالیت برای بهرسمیت شناختن تجرد اختیاری است.
رسواییهای اخیر کلیسا چون روابط عاطفی اسقف سابق پاراگوئه بحثهای بسیاری را در کلیسا دامن زده که در کنار این رسواییها نمیتوان مسئله سوءاستفادههای جنسی کشیشهای کاتولیک از کودکان را نادیده گرفت.
مولو گفت: ما تلاش میکنیم که مسئله تجرد اختیاری در کلیسای کاتولیک بهرسمیت شناخته شود. ما علیه کشیشان مجرد فعالیت نمیکنیم چرا که اعتقاد داریم حضور هر دو مورد به غنای کلیسا کمک میکند. تجرد اختیاری نیاز کاتولیکها است و باید از این راه مانع بروز و ظهور رسواییهای بیشتر شویم.
این کشیش متأهل کاتولیک در ادامه یادآور شد: براساس آخرین آمار کنفدراسیون بینالمللی کشیشهای متأهل کاتولیک حدود 150 هزار کشیش متأهل در دنیا وجود دارند. در سال 1990 این تعداد تنها 100 هزا رنفر بودند اما در چند سال اخیر تعداد کشیشهای متأهل افزایش چشمیگری یافته است، کشیشانی که قانون عزوبت و تجرد کلیسا را نقض کرده و ازدواج می کنند.
کلاسهای بیندینی آموزش ادیان در شیکاگو برگزار میشوند
برنامه "دین در دین، رو در رو" در شیکاگوی امریکا، کلاسهایی را برای افراد عادی جامعه تشکیل داده تا آنها بتوانند دانش ژرفی درباره اسلام، مسیحیت، بودیسم، هندوئیسم و یهودیت به دست آورند.
گیلبرت فرند جونز از برگزارکنندگان این برنامه اظهارداشت هدف ما توسعه اعتماد بین دینی است. ما اعتقاد داریم که اعتماد بین دینی از کلاسهای دینی روزهای یکشنبه و برنامه درسی دانشگاه واجبتر است.
این برنامه که دو سال به طول میانجامد و دربرگیرنده 4 سمینار است و از ژانویه امسال آغاز شده و تا دسامبر 2010 ادامه دارد از سوی ائتلافی از جوامع اسلامی، مسیحی و بودایی محلی تشکیل شده است.
30 دانشآموز از اعتقادات مختلفی چون مسلمان، مسیحی و بودایی حتی جنبش ناخداباوران از بخشهای مختلف منطقه شیکاگو گردهم جمع شدهاند و گروه سنی آنها 30 تا 80 سال است. در این میان هرکس که به فهم ادیان دیگر نیز علاقمند باشد میتواند در این کلاسها شرکت کند.
کلاسهای بین دینی آموزش ادیان علاوه بر ارتقای آگاهی، کاربردهای عملی برای فعالیت در فضاهای چند فرهنگی ارائه میکند.
فرند جونز اظهار داشت: بسیاری از افراد صرفاً برای شناخت بیشتر ادیان دیگر در این کلاس شرکت میکنند و انگیزه اصلی آن شغل این افراد است که با پیروان ادیان مختلف سروکار دارند و این نوع ارتباطات به دنبال فراگیری اعتقادات آنها تسهیل میشود.
این کلاسها هرهفته اساتید مختلفی دارد و به نوعی برنامهریزی میشود که افرادی که پیرو یک دین هستند بتوانند درباره دین خود صحبت کرده و شرکتکنندگان نیز درباره نیایشها، متون، تقویم و موضوعات خاص دینی آنها مطالبی بیاموزند.
پاپ بر حق حاکمیت فلسطینیها در سرزمین خود تأکید کرد
پاپ بندیکت شانزدهم روز چهارشنبه 23 اردیبهشت ماه از محل بازرسی صهیونستها در دیوار حائل گذشت وارد کرانه باختری رود اردن و شهر بیتلحم زادگاه حضرت مسیح(ع) شد و بر حق حاکمیت فلسطینیها در سرزمین خود تأکید کرد.
این نخستین دیدار پاپ از دیوار هشت متری بود که یک بخش از بیت لحم را احاطه کرده و بخشی حائلی را تشکیل داده است، صهیونیستها آن را برای امنیت ضروری می دانند و فلسطینی ها آن را نماد رژیم آپارتاید توصیف کرده اند.
وی در این دیدار گفت از حق فلسطینی ها برای داشتن حق حاکمیت سرزمین مادری خود با امنیت و صلح و به رسمیت شناخته شدن مرزها از نظر بین المللی حمایت می کند.
محمود عباس رئیس تشکیلات خود گردان فلسطین نیز اشغالگری صهیونیستها را مورد انتقاد قرار داد و گفت: در این سرزمین مقدس افردی هستند که به ساخت دیوارهای حائل به جای پلهای ارتباطی روی آورده و به دنبال نیروهای اشغال هستند تا مسیحیان و مسلمانان را به ترک کشور وادار کنند.
عباس با اشاره با اماکن مسیحی و اسلامی در شهر قدس گفت: شما از وضعیت شهر قدس آگاهی دارید، شهری که با دیوار آپارتاید احاطه شده و مردم ما را در کرانه باختری رود اردن از دسترسی به کلیسای مقبره مقدس و مسجد الاقصی منع می کنند.
قرار است پاپ یک روز را در کرانه باختری روز اردن سپری کرده و در محلی که مسیحیان باور دارند حضرت مسیح در آخوری متولد شده مراسم عشای ربانی اجرا کند.