به گزارش خبرنگار مهر در قزوین، علی دهباشیپور ظهر سه شنبه در نشست خبری اظهار داشت: استان قزوین در سال 86، دارای 18 مرکز توانبخشی در بخشهای مختلف نگهداری سالمند، نگهداری عقب افتادگان ذهنی با ظرفیت اسمی 840 نفر بود که در سال گذشته 13 مرکز دیگر با ظرفیت اسمی 670 نفر به آن اضافه شده است.
وی افزود: در حال حاضر 31 مرکز توانبخشی با ظرفیت اسمی سه هزار و 510 نفر در استان فعال است که یک هزار و 113 نفر دراین مراکز یارانه دریافت میکنند.
معاون توانبخشی سازمان بهزیستی استان قزوین یادآور شد: 114 بیمار روانی در مراکز بهزیستی استان قزوین نگهداری می شوند و کمک هزینه دارو و درمان این افراد با توجه به مساعدت سازمان افزایش داشته است.
وی تصریح کرد: در سال 86 در استان قزوین 22 نفر مبتلا به ضایعه گردنی شناسایی شده بودند که این تعداد در سال گذشته به 36 نفر رسید.
دهباشی پور با اشاره به افزایش دو برابری اعتبارات تامین امکانات توانبخشی اظهار داشت: در سال 86 این اعتبار 38 میلیون تومان بود که در سال گذشته به 90 میلیون تومان رسید که تجهیزات تخصصی برای مبتلایان به ضایعات نخاعی نیز خریداری شود.
وی در خصوص طرح CBR گفت: طرح CBR یا طرح توانبخشی مبتنی بر جامعه مختص روستاها است که در سال 86 در این طرح 825 نفر و در سال گذشته سه هزار و 811 نفر معلول شناسایی شد که 150 درصد رشد را شاهد هستیم.
معاون توانبخشی سازمان بهزیستی استان قزوین با اشاره به شهریه پرداختی به دانشجویان معلول اعلام کرد: در سال تحصیلی جاری 94 میلیون و 900 هزار تومان شهریه به 155 دانشجوی معلول استان پرداخت شده است.
دهباشی اضافه کرد: در سال گذشته یک مرکز TC در قزوین راهاندازی شد که هدف آن ایجاد تغییرات کلی درسبک زندگی معتادان است و این مرکز یکی از موثرترین راههای ترک اعتیاد است.
فریده یوسفی عنوان داشت: معتادی که به مرکز TC مراجعه میکند باید دوره سمزدایی را گذرانده باشد و سپس وارد این مرکز شود و به نوعی افرادی که وارد این مرکزمیشوند به ماندگاری آنها در دوران پاکی کمک میشود تا توانمندی خود را بازسازی کنند.
وی تأکید کرد: همچنین مرکز DIC نیز در این استان در سال گذشته راهاندازی شد که این مرکز که خط مقدم مقابله با اعتیاد است در مکانهای پرخطر راهاندازی میشود.
معاون پیشگیری سازمان بهزیستی استان قزوین توضیح داد: با توجه به مکانهای پرخطری که این مرکز تأسیس میشود، درصدد هستیم تا انتقال عفونتهایی مانند ایدز و هپاتیت را با DIC کاهش داده و معتادان پرخطر را به معتادان ثابت، بدون آلودگی و بیخطر تبدیل کنیم.
یوسفی در ادامه به طرح غربالگری شنوایی نوزادان هم اشاره کرد و بیان داشت: برای اجرای این طرح چهار دستگاه شنوایی سنجی در سال گذشته خریداری شد که درحال حاضر شش دستگاه به اجرای این طرح اختصاص دارد.
وی اظهار داشت: برای اجرای این طرح تفاهمنامهای را با دانشگاه علوم پزشکی امضا کردهایم و طرح توسط یکی از تشکلهای غیردولتی با تعرفه دولتی انجام میشود.
معاون پیشگیری سازمان بهزیستی استان قزوین عنوان داشت: طرح غربالگری شنوایی در بیمارستانهای تأمین اجتماعی قزوین، تاکستان، بیمارستانهای کوثر و قدس اجرایی می شود که گامی برای پیشگیری از معلولیت در سنین بالا است.
وی افزود: در سال گذشته سه هزار و 368 نوزاد مورد معاینه قرار گرفت که از این میان 22 نوزاد مشکوک شناخته شدند که در نهایت چهار نوزاد دچار مشکل شنوایی به تشخیص داده شدند که برای درمان آنها اقدام شد.
ذهباشی گفت: برای پرداخت سهام عدالت به افراد مددجو و زیر پوشش سازمان بهزیستی از آمار بانک اطلاعاتی جامع این سازمان استفاده شده که فهرست 12 هزار و 450 مددجو در بانک اطلاعاتی استان جمع آوری آمده است.
وی افزود: تاکنون شش هزار و300 نفر در استان قزوین سهام عدالت دریافت کردهاند که با توجه به آمار بانک جامع اطلاعاتی این سازمان، در مراحل بعدی 12 هزار و 450 نفر نیز سهام عدالت دریافت خواهند کرد.
وی با اشاره به اورژانس آسیبهای اجتماعی اظهار داشت: در صورت آشنالیی بیشتر مردم از خدمات اورژانس آسیبهای اجتماعی 123 خانواده ها می توانند از خدمات مشاوره ای این مرکز بهره لازم را ببرند