تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۸۸ - ۱۱:۰۸

یزد - خبرگزاری مهر: رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: استان یزد یکی از استانهای درگیر در زمینه بیماری دیابت است به نحوی که این استان رتبه اول ابتلا به دیابت در کشور را به خود اختصاص داده است.

به گزارش خبرنگار مهر در یزد، سیدجلیل میرمحمدی صبح سه شنبه در مراسم افتتاحیه کنگره بین ‌المللی دیابت در یزد، اظهار داشت: شیوع بیماریهای غیرواگیردار نظیر بیماریهای قلبی و عروقی و دیابت یکی از مهمترین دغدغه های بهداشتی استان یزد است.

وی با اشاره به کم‌تحرکی، استفاده از غذاهای آماده، صنعتی شدن زندگی بیان داشت: علاوه بر این عوامل، ازدواجهای فامیلی و تجمع ژنهای معیوب از عوامل عمده شیوع دیابت در استان یزد است.

میرمحمدی اظهار امیدواری کرد: برگزاری این کنگره بتواند نتایج علمی موثری برای پیشگیری از این بیماری به دنبال داشته باشد.

رئیس مرکز تحقیقات دیابت استان یزد نیز در این مراسم اظهار داشت: دیابت در استان یزد نسبت به سایر استانهای کشور شایع تر است به نحوی که بر اساس آمار سال 1376،بیش از 14.5 درصد از مردم این استان دچار دیابت هستند.

20 درصد یزدیها دچار بیماری دیابت هستند

دکتر محمد افخمی اردکانی افزود: از آنجا که هر 10 سال شیوع دیابت 1.5 تا دو برابر می‌ شود، گمان می ‌رود هم ‌اکنون در یزد حدود 20 درصد از افراد دچار این بیماری باشند.

وی با اشاره به اینکه اگر اختلال تعادل گلوکز در خون افراد را نیز به آمار دیابتی ها اضافه‌ کنیم به جرات می ‌توان گفت 35 درصد از مردم استان یزد دیابت دارند.

رئیس مرکز غدد و متابولیسم دانشگاه شهید بهشتی تهران نیز در این مراسم دیابت را یکی از مسائل بهداشتی درمانی کشور خواند که از دو دهه گذشته نظر برنامه ‌ریزان کشور را به خود جلب کرده است.

دکتر فریدون عزیزی افزود: ایران بعد از اینکه توانست تا حد زیادی بر بیماریهای واگیردار غلبه کند و آن‌ را کنترل کند، بیماریهای غیرواگیردار رشد یافت و تعداد زیادی از افراد جامعه را درگیر کرد.

رئیس مرکز غدد و متابولیسم دانشگاه شهید بهشتی تهران خاطرنشان کرد: نوع زندگی، مصرف غذاهای زیاد و تحرک کم و در مجموع صنعتی شدن جوامع سبب افزایش بیماریهای غیرواگیردار از جمله دیابت شد.

وی عنوان کرد: در حال حاضر مشکلات زیادی برای تشخیص دیابت در شهرهای بزرگ داریم و 70 درصد از افرادی که در شهرهای بزرگ هستند، مراقبت سیستماتیکی از این بیماری ندارند.

عزیزی اظهار امیدواری کرد: این کنگره و نظایر آن جرقه‌ ای باشد برای حل مشکلات دیابت در کشورمان ضمن اینکه همه ارگانها به ویژه آموزش و پرورش باید برای ریشه ‌کنی این بیماری تلاش کنند و به فرهنگ سازی در خصوص نحوه زندگی، غذا خوردن، ورزش و تحرک و .... بپردازند.

عزیزی بزرگترین مشکل حال حاضر کشور در زمینه شیوع بیماری دیابت و حتی بیماریهای قلبی و عروقی را استفاده از روغنهای ناسالم، فست‌ فودها و نظایر آن اعلام کرد و افزود: استفاده از این غذاها و کم ‌تحرکی هر روز بر آمار افراد مبتلا به دیابت می ‌افزاید.

این همایش از امروز تا 31 اردیبهشت‌ ماه جاری در پارک آزادگان بعد از هتل صفائیه یزد ادامه خواهد داشت.

بیش از 360 مقاله به این کنگره ارسال شده و اساتیدی از کشورهای آلمان، انگلستان، هند، نیجریه و ایران در این همایش به ارائه مقاله خواهند پرداخت.

در کنار این کنگره چهار کارگاه با عناوین دیابت بارداری، دیابت و ژنتیک، روش‌های پیشگیری و درمان و آموزش با امتیاز بازآموزی برگزار می‌شود.

همچنین ویزیت رایگان پزشک، اندازه ‌گیری قند خون، مشاوره تغذیه، آموزش و مسابقه نقاشی کودکان از بخش‌های جنبی این کنگره بین ‌المللی است.

این کنگره به همت دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، مرکز تحقیقات دیابت یزد، صدا و سیما و .... در هتل صفائیه کار خود را آغاز کرد.

"مشاوره و آموزش در دیابت"، "عوامل خطر و غربالگری دیابت"، "درمانهای جدید دیابت"، "تغییر شیوه زندگی و دیابت" و جنبه ‌های روانشناختی دیابت"، "علوم پایه و دیابت"، "بیماریهای دهان و دندان و دیابت" و "مراقبتهای پرستاری و دیابت" از مهمترین محورهای این کنگره بین ‌المللی است.