اسماعیل اعتمادی در گفتگو با خبرنگار مهر در نیشابور افزود: در این موزه نسخ خطی و کتب چاپی باقیمانده از خیام در خصوص ریاضیات، نجوم، فلسفه و شعر و نیز برخی از دانشمندان و اندیشمندان هم عصر وی در معرض دید خیام دوستان قرار خواهد گرفت.
سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیشابور با بیان اینکه برخی آثار شخصیتهای دوره معاصر در خصوص حکیم خیام نیز در این موزه جمع آوری و عرضه شده است، عنوان کرد: این موزه که بیش از سه سال است به دلیل کمبود اعتبارات عمرانی و مباحث اداری در دست تعمیرات و تعطیل بوده است، سرانجام با تخصیص اعتباری بالغ بر 500 میلیون ریال از محل اعتبارات سازمان میراث دوباره در خدمت خیام دوستان قرار می گیرد.
وی گفت: همزمان با بازگشایی موزه از تندیس جدید حکیم خیام اثر استاد علیرضا قدمیاری پرده برداری خواهد شد.
اعتمادی افزود: همزمان با مراسم بزرگداشت روز ملی خیام، از تندیس فیتز جرالد شاعر بزرگ انگلیسی و مترجم اشعار خیام اثر استاد قدمیاری پرده برداری به عمل آمد.
سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیشابور افزود: این تندیس در ابعاد 50 × 50 × 70 و از جنس مرمر تراشیده شده است.
از استاد قدمیاری تاکنون مجسمه های شیخ عطار در آلمان و هلموت ریتر در نیشابور و حکیم فردوسی، شیخ عطار و حکیم خیام در دانشگاه آریا ارمنستان نصب شده است.
هم اکنون تندیس خیام اثر استاد ابوالحسن صدیقی از شاگردان استاد کمال الملک در این آرامگاه خودنمایی می کند.
حکیم ابوالفتح غیاث الدین عمربن ابراهیم نیشابوری معروف به خیام یا خیامی از ریاضی دانان، منجمان، اطبا، حکما و شاعران نام آور ایرانی در قرن پنجم و ششم هجری است.