کرمان - خبرگزاری مهر: معاون بهره برداری آب منطقه ای کرمان با اشاره به وضعیت نگران کننده منابع آب در کرمان گفت: به طور متوسط سطح آبهای زیرزمینی کرمان سالانه یک متر کاهش می یابد.

به گزارش خبرنگار مهر در کرمان، یحیی رشیدی ظهر دوشنبه در همایش خشکسالی در جیرفت اظهار داشت: به دلیل بروز پدیده خشکسالی در طول سالیان اخیر بسیاری از چشمه ها و قنوات کرمان با کمبود شدید آب مواجه شده است.

وی تصریح کرد: وضعیت بحرانی آب در کرمان به دلیل خشکسالی های پیاپی و بهره برداری بی رویه از آبهای زیرزمینی در کرمان تشدید شده است.

رشیدی افزود: اگر برای پدیده خشکسالی و کم آبی راهکار مناسب ارائه نشود و به این امر توجه نکنیم بزودی با خطر جدی مواجه خواهیم شد.

معاون بهره برداری آب منطقه ای کرمان عنوان کرد: در اکثر مناطق استان کرمان در سالهای اخیر شاهد افت شدید سطح آبهای زیر زمینی هستیم به طوریکه به طور متوسط سطح آبهای زیرزمینی یک متر کاهش یافته است و آینده منابع آبی کرمان نگران کننده است.

وی خاطرنشان کرد: در حالیکه برداشت غیر مجاز از دشتهای آب در کرمان ممنوع اعلام شده است همچنان شاهد افت منابع آبی در کرمان هستیم و میزان برداشت آب بیش از مقدار تعیین شده است.

معاون بهره برداری آب منطقه ای کرمان خاطرنشان کرد: مشکل آب در کرمان بسیار جدی است و این امر روی بخشهای دیگر نیز تاثیر می گذارد.

وی افزود: دشت زرند در 10 سال گذشته 13.9 متر، دشت کرمان طی 14 سال گذشته 12 متر، دشت رفسنجان طی 10 سال گذشته 11.3 متر و دشت سیرجان طی 11 سال گذشته 7.4 متر افت سطح آب زیر زمینی داشته اند بطوریکه در برخی مناطق هم اکنون با مشکلات جدی مواجه هستیم.

وی اضافه کرد: از مجموع 7.5 میلیارد مترمکعب آب استحصالی در کرمان 95 درصد در بخش کشاورزی، 4 درصد شرب و کمتر از یک درصد در بخش صنعت استفاده می شود.

وی عنوان کرد: به دلیل استفاده از آبیاری سنتی در بخش کشاورزی در این بخش بیشترین هدررفت آب وجود دارد.

رشیدی افزود: بهره برداری از منابع آب زیرزمینی مخاطره آمیز است و باید در این زمینه برنامه ریزی لازم انجام شود.

وی با اشاره به اینکه کرمان یکی از فقیرترین استانهای کشور در بحث آبیاری است گفت: متوسط بارندگی در کرمان 138 میلیمتر است که این مقدار تنها 50 درصد از متوسط بارندگی کشور می باشد.

فرماندار جیرفت نیز در ادامه این همایش با اشاره به خشکسالی شدید در جیرفت گفت: افت سطح آبهای زیرزمینی موجب نشست زمین در برخی از مناطق شده است.

محمد علی بهروز افزود: بهره برداری بی رویه از آبهای زیرزمینی مشکلات را در بخش کشاورزی افزایش داده است.