خرم آباد - خبرگزاری مهر: ساکنان 11 روستای حاشیه کارخانه سیمان خرم آباد با حضور در مقابل استانداری لرستان اعتراض خود را نسبت به عدم جابجایی این کارخانه اعلام کردند.

به گزارش خبرنگار مهر در خرم آباد، حدود یکصد نفر از ساکنان روستاهای اطراف کارخانه سیمان با در دست داشتن پلاکاردهایی که روی آن نوشته شده بود "کارخانه سیمان باید جابجا شود" اعتراض خود را به گوش مسئولان ارشد استان رساندند.

برخی از روستائیان معترض در گفتگو با خبرنگار مهر در خرم آباد ضمن ابراز نگرانی از ادامه فعالیت کارخانه سیمان در منطقه خواستار جابجایی این کارخانه شدند.

آنها با اشاره به هشدار کارشناسان محیط زیست در این رابطه، عنوان کردند: آلودگی کارخانه سیمان موجب ایجاد مخاطرات جدی برای سلامت روستائیان این منطقه خواهد شد.

در میان تجمع کنندگان برخی از کارگران نیروگاه خرم آباد نیز دیده می شد که نسبت به تعطیلی روند فعالیت این نیروگاه اعتراض داشتند.

برخی از این کارگران نیز در گفتگو با مهر عنوان کردند: با توجه به اینکه احداث کارخانه سیمان در محل کنونی موجب خسارت به توربینهای نیروگاه می شود بنابراین مسئولان و سرمایه گذاران نیروگاه حاضر به احداث نیروگاه خرم آباد در این مکان نمی شوند. این کارگران همچنین از تهدید نیروگاه به جابجایی این پروژه بزرگ از لرستان به یکی دیگر از استانهای کشور خبر دادند.

فعالیت نیروگاه خرم آباد متوقف شد

استاندار لرستان نیز با دعوت از اعتراض کنندگان برای حضور در محوطه استانداری اظهار داشت: لرستان هم به نیروگاه و هم به کارخانه سیمان نیاز دارد.

سید حسین صابری با تاکید بر اینکه مردم، مسئولان و نمایندگان علاقمندند که هر دو این پروژه های بزرگ در لرستان حفظ شود، خاطر نشان کرد: با ماندن این دو صنعت بزرگ هم اشتغال پایدار در منطقه ایجاد خواهد شد و هم بخش از نیازهای لرستان مرتفع می شود.

استاندار لرستان با تاکید بر اینکه فعال شدن مجدد نیروگاه و کارخانه سیمان به جابجایی و اصلاحات لازم نیازمند است، عنوان کرد: ما به عنوان مسئولان ارشد استان دراین زمینه بین این دو صنعت هیچ تفاوتی قائل نیستیم. وی با اشاره به متوقف شدن فعالیت نیروگاه خرم آباد، گفت: مسئولان نیروگاه عنوان کرده اند که با وجود کارخانه سیمان در محل فعلی کار نمی کنند!

صابری با تاکید بر اینکه ما نمی خواهیم به قیمت ماندن کارخانه سیمان، نیروگاه را از دست بدهیم، خاطر نشان کرد: ترجیح می دهیم که کارخانه سیمان جابجا شود تا نیروگاه هم در لرستان باقی بماند. تا زمانیکه کارخانه سیمان جابجا نشود نیروگاه تعطیل می ماند!

جانشین مسئول نیروگاه خرم آباد نیز در جمع خبرنگاران عنوان کرد: نیروگاه خرم آباد از ابتدای خردادماه سال جاری به دلیل قرار گرفتن کارخانه سیمان در کنار آن تعطیل شده است.

محمد حسن رضایی ادامه داد: مسئولان نیروگاه معتقدند که سیلیسی که در کارخانه سیمان به کار می رود و از طریق دودکش ها منتشر می شود به توربین های نیروگاه خرم آباد آسیب وارد می کند و در نتیجه پس از مدت کوتاهی نیروگاه به تعمیرات نیاز پیدا می کند.

وی فعالیت کارخانه سیمان در کنار نیروگاه خرم آباد را موجب وارد آمدن هزینه و فشار سنگین به این نیروگاه دانست و بیان داشت: در صورت آسیب دیدن توربین های نیروگاه برای تعمیر هر توربین حداقل 45 روز فرصت نیاز است و این امر علاوه بر هزینه های سرسام آور کار نیروگاه را نیز به تعویق خواهد انداخت.

این مسئول نیروگاه خرم آباد با تاکید بر اینکه مردم خواستار حفظ سلامت خود هستند، عنوان کرد: در حال حاضر فاصله کارخانه سیمان و نیروگاه خرم آباد تنها 2 کیلومتر است که بنابر نظر کارشناسان باید این فاصله حداقل به چهار کیلومتر رسانده شود.

رضایی با اشاره به فعالیت 350 نیرو و 35 کارشناس در نیروگاه خرم آباد، از علاقمندی این شرکت برای جذب نیروهای بومی خبر داد و خاطر نشان کرد: در حال حاضر بیش از یازده روستا در اطراف نیروگاه خرم آباد قرار دارند.

به گزارش مهر، مجوز احداث کارخانه سیمان خرم آباد در مکان فعلی در حالی صادر شده است که به گفته مدیر کل محیط زیست استان لرستان اصل کمیته ای که این مجوز را تایید کرده است نیز زیر سئوال قرار دارد.

این کارخانه در فاصله 350 متری زندگی روستائیان منطقه قرار دارد که بنابر اظهارات کارشناسان محیط زیست علاوه بر فاجعه زیست محیطی در منطقه و آسیب هایی که به درختان منحصر به فرد بلوط وارد می کند می تواند در آینده نه چندان دور شهر خرم آباد را در هاله ای از دودهای سیمانی فرو برد.

با توجه به هشدارهای کارشناسان محیط زیست مجوز کارخانه سیمان باطل شد ولی فعالیت غیرقانونی این کارخانه همچنان ادامه دارد که این امر موجب اعتراض نیروگاه خرم آباد و تهدیدهای سرمایه گذاران آن برای جابجایی این پروژه بزرگ شده است.

وضعیت موجود کارخانه سیمان در حالی مطرح می شود که این کارخانه دارای بیش از 46 هزار سهامدار است و بنابر ادعای استاندار لرستان شبهه های قانونی در تغییر وضعیت کارخانه سیمان از سهامی خاص به عام نیز وجود دارد.

نیروگاه خرم آباد نیز در حالی آغاز به کار کرده است که پیش از آن محل کارخانه سیمان در مکان فعلی تعیین نشده بود. سرمایه گذاران این نیروگاه با توجه به فعالیت کنونی کارخانه سیمان در منطقه و با وجود پیشرفت فیزیکی چنددرصدی اظهار داشته اند که اگر محل کارخانه سیمان از مکان فعلی جابجا نشود اقدام به انتقال نیروگاه خرم آباد به استان دیگری خواهند کرد.

دستور رئیس جمهوری هنوز محقق نشده است

در سفر دور دوم هیئت دولت به لرستان نیز ماجرای کارخانه سیمان و نیروگاه خرم آباد در جلسه ای با حضور ریاست جمهوری بررسی شد و در نتیجه تصمیم به جابجایی کارخانه سیمان گرفته شد که با توجه به مقاومت سرمایه گذاران این کارخانه این تصمیم هنوز محقق نشده است و پس از آن نیز سرمایه گذاران این کارخانه شکوائیه ای را تسلیم دیوان عدالت اداری کردند که هنوز نتیجه بررسی ها در این زمینه از سوی این مرجع اعلام نشده است.

با وجود همه موضوعات مطرح شده و علیرغم همه پیگیریهای استاندار لرستان به نظر می رسد با توجه به حساسیتهای موجود در استان و خاطره تلخ جابجایی پتروشیمی خرم آباد باید متولیان امر در سطح کلان بار دیگر بررسی موضوع کارخانه سیمان و نیروگاه را در دستور کار خود قرار دهند.

ادامه وضعیت کنونی نیروگاه و کارخانه سیمان خرم آباد موجب ایجاد تشویش هایی نزد مردم لرستان خواهد شد که باید هر چه سریعتر در راستای بررسی وضعیت کارخانه سیمان به عنوان بزرگترین پروژه زیرساختی لرستان و نیروگاه به عنوان یکی از پروژه های مادر در این استان اقدام شود.