به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از میدل ایست آنلاین، همایش بینالمللی "گفتگوی تمدنها و تنوعات فرهنگی" با مشارکت مسئولان و کارشناسان کشورهای مختلف طی سه روز در تونس برگزار میشود.
این همایش سهروزه از سوی دولت تونس با همکاری سازمان تربیت، علوم و فرهنگ اسلامی (آیسیسکو) به دنبال انتخاب قیروان به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال 2009 از سهشنبه 12 خردادماه برگزار خواهد شد تا بر تسامح دینی و فرهنگی در جهان اسلام تأکید کند.
ارزیابی وضعیت گفتگوی تمدنها و تنوعات فرهنگی، شرایط گفتگو، همکاریهای بین الملی و مراکز علمی برای گفتگوهای مداوم با وجود تکثرات فرهنگی طی این همایش بررسی میشوند.
هدف از برگزاری این همایش تشویق بر گفتگوی تمدنها، بررسی اساس تنوعات فرهنگی، تأثیرگذاری و تأثیرپذیری گفتگوی فرهنگها و تنوعات فرهنگی و چگونگی همکاری بینالمللی برای گفتگوی تمدنها به منظور احترام به تنوعات فرهنگی عنوان شده است.
همه ساله سازمان تربیت، علوم و فرهنگ اسلامی (آیسیسکو) سه شهر را به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام معرفی میکند که طی یکسال باید برنامههایی به منظور معرفی ابعاد مختلف کشورهای اسلامی چون تاریخ، تمدن و فرهنگ اسلام و مسلمانان ارائه کنند.
تاریخ قیروان به سال 50 هجری ( 670 میلادی) بازمیگردد. از این رو یکی از قدیمیترین شهرهای اسلامی است. قیروان در اصل کلمه ای فارسی است که وارد زبان عربی شده و به معنای جای اسلحه، ارتش و مکان جمع شدن مردم در جنگ است. ساخت شهر قیروان در آغاز تاریخ تمدن اسلامی انجام شد که نقش مهمی در جهاد و اشاعه اسلام به عهده داشت. قیران در 160 کیلومتری پایتخت تونس قرار دارد و مسجد عقبه بن نافع از قدیمیترین آثار تاریخی این شهر است.