معاون همایشهای سازمان میراث فرهنگی با بیان اینکه یونسکو سال 2010 را به عنوان هزارمین سال سرایش شاهنامه پذیرفته است گفت: به دلیل اینکه اوایل این سال همزمان با دی ماه است و در فصل سرما نمی‌توان برنامه ‌داشت همایش بین‌المللی هزاره سرایش شاهنامه را اوایل سال آتی برگزار می‌کنیم.

محمد میرسعیدی معاون همایش‌های سازمان میراث فرهنگی در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن بیان این مطلب عنوان کرد: ثبت یکهزارمین سالگرد پایان سرایش شاهنامه در فهرست مفاخر و رویدادهای فرهنگی از طرف یونسکو تصویب شده که برنامه‌های داخلی این رویداد بزرگ فرهنگی را اوایل سال آتی در تهران و توس برگزار می‌کنیم.

وی افزود: مصوبه یونسکو برای برگزاری برنامه‌های هزاره سرایش شاهنامه از دی ماه سال جاری به بعد است و چون این زمان به علت سرمای شدید، هوا در توس مناسب نیست به صلاحدید کارشناسان برگزاری این برنامه‌ها  به اوایل سال 89 موکول کردیم.

میر سعیدی برگزاری همایش بین‌المللی هزاره سرایش شاهنامه را از جمله برنامه‌های داخلی خواند و تصریح کرد: دکتر میرجلال‌الدین کزازی از طرف سازمان میراث فرهنگی دبیری علمی این همایش را به عهده خواهد داشت.

معاون همایشهای سازمان میراث فرهنگی اظهار داشت: برنامه‌های این همایش‌بین‌المللی در دو بخش  علمی  و جنبی برگزار می‌شود که در بخش علمی استادان و شاهنامه پژوهان داخلی و خارجی مقالاتی را در زمینه شاهنامه پژوهی ارائه خواهند کرد و در بخش جنبی همایش نیز برنامه‌هایی متعددی همچون نمایشگاه، نقالی و شاهنامه‌خوانی اجرا می‌شود.

وی افزود: با یونسکو و با رایزنهای فرهنگی کشورهای مختلف به ویژه افغانستان و تاجیکستان در این زمینه مذاکراتی داشتیم تا اندیشمندان و استادانی که در زمینه شاهنامه پژوهی فعالیت می‌کنند برای همکاری در این همایش به ما معرفی کنند.

میرسعیدی همچنین در واکنش به انتقاد اعضای بنیاد فردوسی در اجرایی نشدن برنامه‌های مصوب سازمان میراث فرهنگی به مناسبت هزاره سرایش شاهنامه در حالی که گفته می‌‌شود نامه رحیم مشایی مبنی بر اجرای این مصوبات به مسئولان این امر ابلاغ شده است تصریح کرد: بنیاد فردوسی یک بنیاد خصوصی است که دوستداران ادب در آنجا جمع می‌شوند و یکسری فعالیتهای ادبی انجام می‌دهند، این بنیاد هیچگونه مسئولیت اجرایی ندارد و تنها می‌تواند در حوزه علمی مشارکت کند.

وی اضافه کرد: بنیاد فردوسی در اجرای این مصوبات پاسخگو نیست. آنها تنها پیشنهاد دهنده طرح هزاره سرایش شاهنامه به یونسکو هستند اما وقتی این برنامه‌ها پذیرفته و تبدیل به مصوبه  شد مجریان  هستند که باید این برنامه‌ها را اجرا کنند و در این زمینه پاسخگو باشند. 

وی درباره ساخت موزه فردوسی نیز گفت: موزه به خودی خود ساخته نمی‌شود، گردآوری اقلام این موزه مهم است و باید آنچه از فردوسی به جا مانده است جمع آوری شود .این اقلام هم ادوات و تجهیزات نظامی نیست بلکه یک سری نسخ خطی به جا مانده از شاهنامه است که ما تلاش می کنیم این نسخه‌ها را جمع آوری کنیم و اگر انتقال آنها امکانپذیر نبود کپی و یا فیلمی از روی این نسخ خطی تهیه کنیم.