به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، تراب محمدی صبح دوشنبه در جمع خبرنگاران افزود: این بنا نه تنها به دلیل ویژگیهای معماری، که به خاطر اهمیت معنوی فوق العاده ای که دارد، در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
رئیس شورای ثبت آثار تاریخی استان، مقبره الشعرا را بخشی از حافظه تاریخی مردم تبریز معرفی و تصریح کرد: این بنا با توجه به وجود مقبره بیش از 400 شاعر و عارف نامی کشورمان، برای تمام مردم ایران ارزشمند و مورد توجه است.
به گفته وی، ثبت این بنا در فهرست آثار ملی باعث افزایش آشنایی هم میهنان و همچنین افزایش مراقبتها و توجه ویژه به این یادمان ارزشمند خواهد شد.
محمدی، ثبت هر اثر در فهرست ملی را گامی مهم در معرفی بنا و افراد صاحب نام و جاودان یاد آرمیده در این محوطه دانست و ابراز امیدواری کرد با توجه به علاقمندی مردم به این بزرگان علی الخصوص استاد شهریار، شاهد آشنایی هر چه بیشتر مردم کشور و استان با این محوطه تاریخی باشیم.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی از برنامه های دائمی این سازمان برای شناسایی آثار تاریخی و تهیه و تکمیل پرونده این بناها خبر داد و گفت: با توجه به موقعیت ویژه و تاریخ غنی آذربایجان و تبریز، هنوز صدها بنای ارزشمند دیگر در سطح استان هستند که نیاز به شناسایی و ثبت و مراقبت دارند و در تلاشیم با بهره گیری از نیروهای متخصص و خبره، این مسئولیت را به بهترین شکل ممکن انجام داده و گوشه ای از وظیفه خود به میهن عزیزمان را ادا نماییم.
بنای یادمان مقبره الشعرا با شماره 25191 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده و پژوهش در محوطه این بنا همچنان ادامه دارد.
مقبره الشعرا در محله سرخاب تبریز آرامگاه 400 شاعر پرآوازه ایران زمین از جمله خاقانی، اسدی طوسی، مجیر بیلقانی، قطران و بزرگ شاعر معاصر کشور استاد شهریار است.