به گزارش خبرگزاري مهر دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام با بيان اين مطلب ازفود : فرزندان انقلاب دغدغه دارند كه از همه تواناييهاي ملي و اسلامي استفاده نميشود و بايد اين تواناييها در مسير انقلاب قرار گيرد.
وي افزود : فرزندان انقلاب قادرند حتي از ظرفيت ليبرالها و تكنوكراتها نيز استفاده كنند اما نبايد مثل پانزده سال گذشته به خاطر خودكمبيني برخي مسئولين، در مقابل اين طيف، مرعوب باشند بلكه بايد در جهت اهداف انقلاب و خدمت به مردم از تمام ظرفيتهاي ملي و اسلامي استفاده كنند.
رضايي در پاسخ به سئوالي گفت: با هيچ سايت، روزنامه و گروهي ارتباط تشكيلاتي ندارم. حضور برخي از دوستان من در اين نوع نهادهاي مدني موجب شده است كه برخي فكر كنند كه با آنها رابطه تشكيلاتي دارم.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام افزود : هيچ رسانهاي سخنگوي بنده نيست و مواضع سياسي ـ فرهنگيام را بايد در صحبتهاي خودم ديد.
وي افزود : با هيچ كدام از فراكسيونهاي مجلس هفتم ارتباط تشكيلاتي ندارم.
وي در خصوص سايت بازتاب خاطرنشان كرد: چند نفر از مسئولين سايت بازتاب را ميشناسم و از دوستان من هستند كه در چند سال اخير در برخي محافل دانشجويي با آنها آشنا شدم ولي هيچ ارتباط تشكيلاتي با آنها ندارم .
رضايي افزود : بالاخره به اداره كنندگان و مطالب اين سايت انتقاداتي وارد است كه خوب است با تعامل با آنها اين انتقادات مطرح شود تا آنجا كه من اطلاع دارم دفاعي كه آنها از نظام كردهاند كمسابقه بوده است.
رضايي در مورد برخي فعاليتهايش در انتخابات مجلس هفتم گفت: من در انتخابات مجلس هفتم، ليست ندادم و حتي در آخرين چهارشنبه قبل از انتخابات به هر دو ليست آبادگران و خدمتگزاران صحه گذاشتم.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره به فراكسيونهاي مجلس هفتم گفت: نگران اختلاف اصولي بين فراكسيونهاي مجلس نباشيم و از رقابت در بين آنها استقبال كنيم.
رضايي افزود : فرزندان انقلاب بايد روي مسائل كلان و مصلحتها و خدمت به مردم با هم باشند و در فروع به رقابت بپردازند كه اين اتفاق در مجلس در حال وقوع است و فكر ميكنم مجلس هفتم ميتواند الگوي خوبي از رقابت سياسي را به جامعه معرفي كند.
وي افزود : با رقابت در مسائل كاري، نشان دهيم كه رقابت در ميان نيروهاي اصولگرا وجود دارد و خود يك ارزش است وگرنه يك انسداد سياسي جديدي در كشور پيش خواهد آمد.
رضايي با اشاره به عملكرد شوراي نگهبان در انتخابات مجلس هفتم، گفت: حتي اگر شوراي نگهبان نيز در اين انتخابات همچون شوراها، در صحنه نبود، نتيجه شبيه آنچه اتفاق صورت ميگرفت و مردم همين افراد را انتخاب ميكردند با اين تفاوت كه حدود 2 ميليون راي بيشتر به صندوقها ريخته ميشد و مشاركت تا 25 ميليون نفر ميرسيد. البته اين بدان معنا نيست كه در ميان كساني كه راي نياوردند نيروهاي ارزشي و باصلاحيتي نبوده است.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام در مورد ارتباط خود با برخي عناصر جبهه دوم خرداد گفت: با نيروهاي ارزشي دوم خرداد از جمله مجمع روحانيون مبارز ارتباط زيادي داشته و دارم همانطور كه با جامعه روحانيت مبارز ارتباط دارم و دليل اينگونه ارتباط اين است كه بنده در نهادهايي بودهام كه شائبه جناحي نداشته و لازم بوده با هر دو جناح ارتباط داشته باشم. در آن نهادها از تمامي گرايشات، افرادي وجود داشتند كه در خدمت مردم و نظام بودند.
محسن رضايي با تاكيد بر اين كه بايستي تمام ظرفيت نسل دوم انقلاب را وارد صحنه نماييم، گفت: توجه به دو ويژگي كه از نسل دوم انقلاب ظهور و بروز داشته است ما را در شناختن اين نسل ياري ميكند.
وي افزود : اول اينكه اين نسل در زمان انقلاب و جنگ دوران جواني خود را طي ميكردند و در زمان وقوع انقلاب كمتر از سي سال بودند. دوم اين نسل غالبا در نهادهاي انقلابي و در خط مقدم انقلاب مشغول فعاليت بودند.
رضايي تصريح كرد : بايد فضايي به وجود آيد كه تمام نسل دوم خود را در معرض مديريتها قرار دهند و نسل اول به انتقال مديريت و تجربيات باقي مانده به اين نسل (نسل دوم) بپردازند.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام افزود : در مجلس اين انتقال به ميزان قابل توجهي طي دوره ششم و هفتم صورت گرفته و بايد اين انتقال در دولت نيز به وقوع بپيوندد.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره به انتخابات نهم رياست جمهوري گفت: براي انسجام هرچه بيشتر نيروهاي انقلاب و جلوگيري از برخي تشتتها ، بايستي به طراحي معيار براي نتخاب كانديدا بپردازيم و بر اساس اين معيار نيروهاي انقلاب را قانع نماييم بايد اتاقي تشكيل شود از نخبگان كه تمامي كانديداها طرح و برنامه خود را در آن جا ارائه كنند و از بين آنان دو نفر براي رقابت در صحنه انتخابات تعيين شوند.
وي افزود: به نظر ميرسد اولين معيار براي كانديداي شايسته رياست جمهوري، كارآمدي است؛ چه اينكه كارآمدي امروز خواسته اول نظام اسلامي است.
رضايي دومين معياررا هماهنگي و همراهي با مجلس عنوان كرد و گفت : مجلس و دولت بدون همراهي و هماهنگي نميتوانند به تحقق اهداف خود بينديشند.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام سومين معيار را فراگيري و توجه به چشمانداز بيست ساله ذكر كرد و گفت: چهار سال آينده، چهار سال اولي است كه بايد چشمانداز بيست ساله فراراه برنامه و تلاشها باشد و اگر اين چشمانداز بخواهد تحقق يابد، بايد در سيستم اداري كشور تحول ايجاد شود، تحولي در راستاي انقلاب، وگرنه اميدي به تحقق نبايد داشت.
محسن رضايي بكاارگيري نيروهاي نسل دوم انقلاب را ديگر معيار كانديداي شايسته رياست جمهوري دانست و خاطرنشان كرد: در حال حاضر عدهاي به تخريب چهره كانديداهاي احتمالي ميپردازند و سعي دارند با اين كار مانع حضور برخي چهرهها در صحنه شوند، بايد اين عده را از تنگ نظري برحذر داريم.
وي اظهار اميدواري كرد: نيروهاي انقلاب در نهايت به تفاهم و انسجام بيش از پيش در انتخابات رياست جمهوري دست يابند و تلاش نمايند در يك رقابت جدي و واقعي نتيجه انتخابات رياست جمهوري نيز مانند انتخابات مجلس هفتم ارزشي باشد.
رضايي با اشاره به پيشرفت كشورمان در فناوري هستهاي گفت: ايران مصمم است فعاليت صلحآميز هستهاي خود را به طور جدي دنبال نمايد و آمريكا و اروپا مصمم هستند كه ايران اين فعاليت را به طور كامل متوقف نمايد. بنابراين با يك چالش جدي در اين عرصه مواجه خواهيم شد.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام افزود: برخي عنوان ميكنند كه برخوردهاي اروپا با فعاليتهاي هستهاي ايران معلول آراي مردم در انتخابات مجلس هفتم است كه به قطع اين تحليل، تحليل اشتباهي است.
رضايي تصريح كرد : مگر اروپا قبل از انتخابات مجلس هفتم با ايران ما بر اساس موازين و تفاهم برخورد ميكرد كه اكنون نيز با ما اينگونه برخورد كند؟ سال گذشته من اعلان كردم كه سياست تنشزدايي يكطرفه با شكست مواجه شده است.
وي افزود : اروپا قبل از انتخابات مجلس هفتم نيز جز حرف، قول و قرار هيچ كاري در اين خصوص انجام نداد، اكنون نيز همانگونه است.
رضايي خاطر نشان ساخت : چه زماني اروپا به ما كمك جدي كرده و يا يك اقدام اساسي انجام داده است؟ اروپا تعهداتي داده كه تا كنون به هيچ كدام از آنها عمل نكرده است. اروپا براي دومين بار طي پانزده سال گذشته تعهدات خود را نقض كرده است.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام سه گام اصلي انقلاب را مورد اشاره قرار داده و در مورد گام اول گفت: گام اول انقلاب تدوين و تحول انديشه بوده كه از آن انديشه سياسي اسلام شكل گرفت كه اين انديشه سياسي توسط امام(ره) تدوين شد.
محسن رضايي تشكيل حكومت، الگوي مشاركت مردم، نظريه آزادي، استقلال و پاسخگويي را از جمله بخشهاي انديشه سياسي اسلام ذكركرد و گفت: به جز پاسخگويي تمامي ابعاد گام اول انقلاب محقق شد به گونهاي كه در مرحله اول آزادي بعد از آن تشكيل حكومت سپس استقلال و مشاركت مردم فراهم شد.
وي افزود : تحقق نظام پاسخگويي هنوز در ايران به صورت جدي پايهگذاري نشده است،
رضايي از امنيت به عنوان گام دوم انقلاب ياد كرد و گفت: اين گام به نوعي با استقلال كشور هم ارتباط داشته است به گونهاي كه در حال حاضر با توجه به اينكه در تمام اطراف ايران، آتش و جنگ است اما ما در آرامش به سر ميبريم و از طرف ديگر مستقل هم هستيم.
وي گفت : اين گام نيز به ميزان قابل توجهي محقق شده است.
رضايي درخصوص گام سوم انقلاب گفت: گام سوم توسعهيافتگي است كه بايد با اصلاح در روش و محتواي اداره كشور صورت گيرد. برخلاف گام اول و دوم در اين گام هنوز تحولي صورت نگرفته است. البته برداشتن اين گام آغاز شده و در دوره آقاي هاشمي شاهروي و خاتمي پيشرفتهاي قابل توجهي به دست آمده است.
وي گفت: بعد از جنگ براي پاسخ به اين گام همواره دو رويكرد مورد توجه بوده است اول توسعه بر محور انسان و دوم توسعه بر محور دولت بوده است.
رضايي افزود: نتيجه توسعه بر محور انسان، آزاديها، حقوق، رسانهها و جامعه مدني است و هر زمان كه در ايران شعار توسعه بر محور انسان داده شده، ظرفيت آن بيش از اين دستاوردها نبوده است.
وي با اشاره به مدل دوم گفت: نتيجه توسعه بر محور دولت نيز زيربناها، انرژي، ارتباطات و ... است كه نمونه روشن آن دوره سازندگي بود و اوج اين توسعه زيربناهاي اقتصادي است و چيزي بيشتر نخواهد بود و حتي محدوديتهايي را در فضاي سياسي كشور موجب خواهد شد.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام افزود: امروز كه نگاه ميكنيم اين دو رويكرد نتوانسته توسعه يافتگي را در كشور كامل و ايران را لااقل به قدرت اول منطقه برساند به گونهاي كه روي پاي خود بايستد، در سياست خارجي به اين ميزان دچار ضعف نباشد و از يك اقتدار قابل قبول برخوردار باشد.
رضايي تاكيد كرد : اشكال در اين است كه در اين دور رويكرد توسعه هم در روش و هم در محتوا دچار اشكال بودهايم.
رضايي گفت : در اين دو رويكرد، آسيب اول در روش بود كه حاكمان روش انقلابي و جهادي را رها كرده و به تعابير مختلف به روشهاي ليبرالي، محافظهكارانه و غيرجهادي روي آوردند.
رضايي افزود: آسيب دوم در محتوا بود كه از محتواي مردمي ـ اسلامي توسعه كشور فاصله گرفته شد و توسعه را بيشتر بر محور فرد و افكار التقاطي سامان دادند.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام تاكيد كرد: براي پاسخگويي به گام سوم انقلاب، بايد در روش و محتواي اداره كشور اصلاحات عميقي صورت گيرد كه نام آن را در روش، روش انقلابي ـ جهادي و در محتوا، مردمي كردن امور كشور ميگذاريم.
رضايي افزود: توسعه بايد بر محور مردم باشد و اين توسعه به دست نسل دوم انقلاب محقق خواهد شد.
تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۳۸۳ - ۱۷:۳۳
محسن رضايي دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام در دومين نشست از سلسله نشستهاي تا انتخابات نهم كه در دفتر مركزي جمعيت ايثارگران انقلاب اسلامي گفت : با بهرهگيري از فرصتها و تواناييها، ايران را به بزرگترين قدرت پيشرفته منطقه تبديل نماييم