شیراز - خبرگزاری مهر: معصومه ابتکار گفت: بر اساس شاخصه های بین المللی EPI) 14) پله طی چند سال اخیر ایران در موضوعات مختلف محیط زیست سقوط داشته است.

به گزارش خبرنگار مهر در شیراز، ابتکار عصر سه شنبه در نشستی با خبرنگاران در شیراز، در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر که در مورد وضعیت کنونی حفاظت از محیط زیست کشور پرسید، علت افت در جایگاه های بین المللی در حوزه محیط زیست را عدم عمل درست به قانون برنامه چهارم از سوی دولت دانست و افزود: در بخش عمده این قانون نیازهای زیست محیطی کشور مورد توجه جدی قرار گرفته اما مسئولان کنونی به این قوانین توجهی نشان ندادند و به بیانی دیگر گویا محیط زیست برای آنان در اولویت قرار نداشته است.

وی با بیان اینکه اقداماتی که طی مدت اخیر در حوزه محیط زیست در سطح کشور صورت گرفته این حوزه را به حاشیه کشاند، افزود: عرصه هایی که با خون دل و تلاشهای محیط بانان، انجمنها و مردم طی سالهای گذشته محافظت شد طی این مدت با مشکلات متعددی برخورد کرد.

رئیس سازمان محیط زیست دولت خاتمی گفت: اتفاقاتی که چندی پیش در تالاب پریشان روی داد و یا رخدادهایی که پیرامون جاده سازی در شمال کشور به وقوع پیوست همگی نشان دهنده این موضوع است که محیط زیست طی چند سال اخیر چندان در اولویت کارها قرار نداشته است.

ابتکار در ادامه سخنان خود با اشاره به موضع انتخابات و لزوم مشارکت حداکثری مردم نیز بیان کرد: این دوره از انتخابات بسیار حساس و سرنوشت ساز بوده و باید در آن به اصل مشارکت و حضور آگاهانه مردم توجه خاص شود.

وی ادامه داد: در این مابین دستگاه های نظارتی وظیفه ای سنگین دارند و باید شرایطی ایجاد شود که کاندیداهای رقیب کاندیداهای حاکم حس اعتماد متقابلی داشته باشند.

جوانان پرشورتر از گذشته وارد انتخابات شده اند/ رای دهی بر اساس تشخیص باشد نه اقدامات عجولانه

ابتکار در ادامه سخنان خود در پاسخ به سئوال خبرنگاری که در مورد ارزیابی از وضعیت فعلی کشور در آستانه انتخابات پرسید، گفت: انتخابات گسترده ای را در پیش رو خواهیم داشت ضمن اینکه جوانان با شوری بیشتر از دوره های گذشته وارد این عرصه شده اند و این حضور می تواند بدین خاطر باشد که شاید ندای جدیدی به گوششان رسیده که با این شور وارد انتخابات شده اند.

وی با اشاره به اینکه در عین حال رعایت جوانب اخلاق سیاسی نیز از جمله مسائل مهمی بوده که طی این مدت باید به طور حتم مورد توجه قرار گیرد، افزود: این امر به ویژه در حوزه افرادی که قدرت و بیت المال را نیز در اختیار دارند باید به شدت مورد توجه قرار گیرد و مراقبت کنند تا وارد فضایی نشوند که از امکانات دولتی به نفع یک جریان خاص استفاده شود.

ابتکار خاطرنشان کرد: البته در این مرحله باید توجه داشت که رای مردم نیز باید بر اساس تشخیص و فهم خود آنها صورت گیرد و نباید این فرآیند در پی اقداماتی نظیر خرید رای و یا هرنوع اقدامات عجولانه و شب آخری انجام شود از این منظر رعایت اخلاق سیاسی و انتخاباتی از سوی کاندیداها امری بسیار ضروری و مهم به شمار می رود.

وی در ادامه مرز میان تخریب و نقد را مشخص و روشن توصیف کرد و گفت: تخریب از ناحیه هر کسی که باشد شایسته نیست و برای جامعه نیز قابل قبول نخواهد بود که شخصیتهای ارزنده و شاخص انقلاب به بهانه های واهی تخریب شوند البته مردم این آگاهی را دارند که از رفتارهای غیر اخلاقی استقبال نکنند اما عده ای فقط مشی تخریب گری دارند که به هیچ عنوان شایسته و پسندیده نیست.

ابتکارعنوان کرد: چنانچه نقد و ارزیابی قرار است انجام شود می توان این کار را با مقایسه آمارها انجام داد و باید در نظر داشت که تخریب برخی از مواقع نتیجه عکس نیز دارد که مصداق آن را در مورد آقای خاتمی مشاهده کرده ایم.

وی در پاسخ به سئوالی در خصوص مسائل و فشارهای ایجاد شده در مورد رنگ سبز حامیان موسوی و ایراداتی که به اینگونه رفتارهای این کاندیدای انتخاباتی وارد می شود نیز بیان کرد: نشانه های دینی زیادی در جامعه ما وجود دارد که می توان به انگشتر، رنگ سبز و... اشاره کرد اما خداوند را شاکر هستیم که موسوی با این نوع نگرش نسبت به احیای ارزشهای اصیل پیشین وارد عرصه انتخابات شده است.

کاندیداها به جای معرفی کابینه برنامه های خود را معرفی کنند/موسوی تا بعد از انتخابات کابینه معرفی نمی کند

معصومه ابتکار در ادامه سخنان خود در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر در مورد میزان تاثیرگذاری بر آرای مردم با استفاده از معرفی کابینه از سوی کاندیداها نیز بیان کرد: بعضی از کاندیداهای انتخاباتی اعضای کابینه و تیم خود به مردم معرفی کرده اند و عده ای نیز این امر را مثبت و سازنده می دانند اما به عقیده من باید بیش از آنکه به مصداقها توجه شود باید برنامه ها و افکار را طرح کرد.

وی در خصوص عقیده میر حسین موسوی مبنی بر معرفی اعضای کابینه نیز تصریح کرد: وی تاکنون هیچ صحبتی درباره اعضای کابینه خود نداشته است و به رغم اینکه خیلی ها لیستهای مختلفی را مطرح کرده اند، خود آقای موسوی معرفی کابینه و تیم خود را به بعد از انتخابات موکول کرده است.

به جای پرسش درباره چرایی غیبت موسوی به چرایی حضور او توجه شود

ابتکار در ادامه سخنان خود با اشاره پرسشهای متداولی که در مورد چرایی غیبت میرحسین موسوی مطرح می شود نیز بیان کرد: همواره این موضوع مطرح می شود که او چرا 20سال غیبت داشت اما به جای این موضوع باید به این نکته توجه کرد که چرا میر حسین بعد از 20سال وارد عرصه سیاست شد.

وی گفت: این نشان از نوعی احساس خطر بوده که طی مدت شکل گرفته و نیاز کشور به ایجاد یک تحول بیشتر از گذشته را صورت داده و البته در این مسیر نه تنها اصلاحات بلکه طیفی از اصول گرایان نیز به میر حسین موسوی برای ایجاد این تحول پیوسته اند.

ابتکار در پاسخ به سئوالی که در مورد جناح بندی موسوی پرسیده شد از 20سال پیش تاکنون، نیز بیان کرد: آن موقع عملکرد موسوی مورد پذیرش و علاقه جریان چپ آن زمان یا اصلاح طلبان کنونی بود و امروز نیز پس از بیانه ای که ایشان در پی اعلام انصراف خاتمی از ادامه حضور در عرصه رقابتهای انتخاباتی مطرح شد به خوبی بیانگر نزدیکی ایشان به طیف اصلاح طلب است به گونه ای که استنباط می شود میرحسین موسوی ادامه دهنده راه اصلاحات خواهد بود.

ابتکار همچنین در پاسخ به خبرنگاری که پیرامون موافقت میر حسین موسوی در آن سالها با کشیدن دیوار بین دخترها و پسرها در دانشگاه ها پرسید نیز بیان کرد: دیوار کشی ربطی به میر حسین موسوی ندارد این نوع نگاه بیشتر به نگاه جریان فکری حاکم فعلی نزدیکتر است.

اصولگرایان اصول را از دست دادند اما اصلاح طلبان با مقتضیات زمانه متحول شدند

معصومه ابتکار در ادامه این نشست در پاسخ به سئوال خبرنگاری که در مورد تحولات چشمگیر جریان اصلاحات از ابتدا تا به امروز پرسید، پاسخ داد: جریان اصلاحات به خوبی توانست همگام با مقتضیات زمانه، خود را تغییر دهد و متحول شود چراکه جریان اصلاح طلبی که خود اعتقاد به اصلاح دارد ترسی از تغییر و اصلاح در درون خود را هم ندارد و همین امر باعث شده طی این سالها حرکت پویایی را در پیش بگیرد که در راستای انتظارات جامعه و اقتضای زمان خود متحول شود و گفتمان اصلاح طلب گفتمان محبوب جامعه باشد.

وی در عین حال گفت: اما اصول گرایان نتوانستند طبق اقتضای زمان خود به تقاضاها پاسخ دهند زیرا از این می هراسیدند که شاید اصول را از دست بدهند از این رو در مسیر تحول به اقتضای زمانه خود توجه نکرده و نه تنها به این امر نرسیدند بلکه اصول را نیز از دست دادند.

وحدت را باید از خاتمی درس گرفت

در ادامه خبرنگاری در مورد لزوم وحدت در جمع اصلاح طلبان در آستانه انتخابات پرسید که ابتکار نیز پاسخ داد: در این باره باید درس بزرگی از خاتمی گرفت به این خاطر که وی در شرایطی که محرز شده بود در صورت ورود به عرصه انتخابات پیروز میدان است اما برای وحدت بین اصلاح طلبان و تمام جامعه انصراف داد و در این خصوص ترجیح داد که میر حسین موسوی جلو بیاید که نه تنها اصلاح طلبان را با خود همراه خواهد ساخت حتی جمعی از اصولگرایان را نیز در دایره وسیع خود قرار می دهد.

وی بیان کرد: در این خصوص تمام کاندیداهایی که خواهان تحول هستند باید به این موضوع مهم توجه کنند که دست یافتن به ائتلاف برای ملت ایران موثر خواهد بود و باید به این موضوع نیز اشاره کرد که این عرصه پنجره ای است که تا انتخابات بر روی ما باز است و بعد از آن بسته خواهد شد و در آینده پشیمانی فایده ای نخواهد داشت.

حضور زنان در عرصه های مدیریت بسیار کم رنگ شده است

ابتکار در ادامه سخنان خود در پاسخ به سئوالی مبنی بر به حضور زنان در عرصه های مختلف جامعه و مطالبات آنها از دولت آتی نیز بیان کرد: طی این مدت تفکری ترویج شد که بر اساس آن حضور و نقش اساسی زنان با نقش خانوادگی آنها مغایرت دارد و متاسفانه بر همین اساس نیز بسیاری از پستهایی که در سطوح بالا و میانی مدیریت در اختیار زنان بود به تدریج کمرنگ و یا حذف شد.

وی اضافه کرد: در دولت گذشته شش معاون وزیر زن و مدیر در دولت وجود داشت اما امروز این حضور احساص نمی شود و حتی در بسیاری از مسائل دیگر نیز مانند سهمیه بندی جنسیتی در دانشگاه ها و... نیز این امر نمود دارد از این رو می توان گفت طی این مدت در حوزه بانوان و حضور و نقش آنان در عرصه های تصمیم گیری اجتماعی و سیاسی با نوعی عقب گرد مواجه هستیم.

برنامه های میرحسین برای کشاورزان و محرومان جامعه

ابتکار در ادامه در پاسخ به سئوالی پیرامون برخورداری رای کاندیدای حاکم بر قدرت از رای کشاورزان و حتی افراد محروم جامعه نیز بیان کرد: طی گفتگوهایی که با کشاورزان، باغداران و برخی از شالیکاران کشور به ویژه در مناطق شمالی ایران داشته ام آنها نیز چندان از وضعیت موجود به خاطر واردات بی رویه محصولات کشاورزی و باغی راضی نیستند و به برنامه های میرحسین در این خصوص دلبسته اند.

وی با اشاره به اینکه زمانی که دولت در نزدیکی انتخابات مبادرت به پرداخت سود 80 هزار تومانی سهام عدالت به اقشار روستایی و محروم جامعه و یا توزیع رایگان برنج و حتی پرداخت معوقه های چند ماهه فرهنگیان می کند شائبه انتخاباتی بودن کارها نیز مطرح می شود، افزود: چنانچه دولت قصد کار انتخاباتی را نداشت می توانست کارهایی نظیر پرداخت سود سهام عدالت را به بعد از انتخابات موکول می کرد.

رای خاموش نداریم

ابتکار در انتها در پاسخ به سئوالی در خصوص برنامه های میرحسین موسوی برای رای خاموش نیز بیان کرد: در این دوره رای خاموش نخواهیم داشت، یا باید خواهان تحول بود و یا خواستار تثبیت شرایط موجود، در هر صورت رای سفید فقط به کاندیدای حاکم بر قدرت کمک می کند از این رو هر شخصی که خواستار تحول است باید در این عرصه وارد شود و رای سازنده خود را نیز بدهد.