استاد جامعه شناسی دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام این مطلب تاکید کرد : این مسئله در بقیه روزها هم وجود دارد و از بین نمی رود، فقط به دلیل شرایط و فراهم نبودن سازوکار رقابت برای کسب قدرت کم رنگ است و کمتر به چشم می آید.
دکتر محمد مهدی رحمتی با اشاره اینکه نباید تنها از یک وجه به مسئله بداخلاقیها پرداخت، گفت : نباید بداخلاقیها در حوزه های مختلف فرهنگ، رسانه، ورزش، اقتصاد و سیاست را جدا از هم در نظر بگیریم بلکه اینها به عنوان اجزای یک کل، با کلیت موجود در ارتباط متقابل هستند و هر لحظه علاوه بر اینکه بر هم تاثیر می گذارند از هم تاثیر نیز می پذیرند.
این جامعه شناس افزود : در وضعیت بد اخلاقانه ایام انتخابات تاثیر ساختار کلان نیز مشاهده می شود، فقط به تبع شرایط این روزها بیشتر به چشم می آید.
دکتر رحمتی با اشاره به تورم و عدم وفای به عهد و پایبندی به شعارهای داده شده، یادآور شد : گرانی و آثار ناشی از آن به صورت مستقیم بر روی اخلاق خانواده ها و افراد تاثیر می گذارد، عدم وفای به عهد نیز موجب فراگیر شدن عدم اعتماد عمومی میشود.
استاد دانشگاه تهران همچنین با تاکید بر اهمیت نقش احزاب در هدایت فضاهای سیاسی جامعه، گفت : فقدان احزاب نیرومند که افکار عمومی را نمایندگی و فضای سیاسی را مدیریت کند موجب می شود شرایط آشفته و ملتهب شود که در این فضای آشفته احتمال بروز بداخلاقی نیز به شدت بالا می رود.