همزمان با بیستمین سالگرد رحلت امام خمینی(ره) و سالگرد قیام تاریخی 15 خرداد همایش "بررسی آرا و اندیشه‌های امام" در بلغارستان برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، درابتدای این همایش محسن پناهنده رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران به توصیف شخصیت و اندیشه های جامع حضرت امام از دیدگاه اندیشمندان و متفکرین معاصر پرداخت .

وی با نقل گفته هایی  از دو شخصیت و متفکر سوئیسی و مصری با این مضمون که امام خمینی از گذشته آمد در حال زندگی کرد ولی بیانگر آینده بود و اینکه حضرت امام از جمله افرادی بود که خداوند سبحان علمی نافع و عقلی جلوتر از زمان به او عطا کرده بود ، اظهار داشت : در مقالاتی که امروز توسط اساتید بلغاری ارائه می شود تلاش شده به این پرسش پاسخ گفته شود که چرا امام خمینی نمایانگر آینده بود و عقلی جلوتر از زمان خود داشت.

وی همچنین با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی ایران بر اساس افکار و اندیشه های امام شکل گرفت، ‌گفت: امام خمینی ادبیات نوینی را وارد فرهنگ سیاسی جهان کرد که مهمترین آنها این بود که بدون تکیه بر دو ابرقدرت زمان می توان مستقل بود و روی پای خود ایستاد . به عقیده امام اراده ملتها از همه چیز مهمتر است.

علی اکبر خسروی کاردار سفارت جمهوری اسلامی ایران در بلغارستان نیز در این نشست با برشمردن برخی اندیشه های بلند معمار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) به دو خصوصیت ظلم ستیزی و عدالت محوری در  اندیشه های حضرت امام (ره) اشاره و اندیشه های آن حضرت را برای جوامع بشری جاویدان خواند . 

پروفسور" تئوفانف " اسلام شناس مشهور بلغاری و اولین مترجم رسمی قرآن کریم به زبان بلغاری در مقاله خود با عنوان "  اخلاق در سیاست از دیدگاه امام خمینی" به اصل پیوستگی و عدم جدایی دین و سیاست از یکدیگر در اندیشه های امام خمینی (ره) اشاره و زیربنای تفکر عالی حضرت امام (ره) را بر پایه اخلاق معنوی خواند .

" دین – عامل اصلی در دیدگاه امام خمینی" ، "بازخورد رفتار امام خمینی با رهبری  شوروی " ، "امام خمینی پرچمدار مبارزه با ظلم " و ساده زیستی ، همدلی و همرنگی با عموم مردم در امام راحل، از دیگر مقاله هایی بودند که جمعه 15 خرداد ارائه شدند .