به گزارش خبرنگار مهر در خرم آباد، استان لرستان سرزمینی منحصر به فرد با آب و هوای دلپذیر و محصور در کوههای مرتفع و صعب العبور است که بین 46 درجه و 51 دقیقه تا 50 درجه و 22 دقیقه عرض شمالی درسلسله جبال زاگرس میانی واقع شده است. این استان از شمال به استانهای مرکزی و همدان، از شرق به استان اصفهان، از جنوب شرقی به چهار محال و بختیاری، از جنوب به استان خوزستان و از غرب به استان کرمانشاه و ایلام محدود است و از این حیث دارای جغرافیایی بی نظیر می باشد.
استان لرستان با مساحت 28 هزار و 64 کیلومتر مربع در غرب کشور پهناور ایران واقع و 7/1 درصد مساحت کشور را به خود اختصاص داده و دارای بیش از یک میلیون و 700 هزار نفر جمعیت است.
لرستان از روزهای مقابله با ظلم از رژیم ستم شاهی گرفته تا دفاع مقدس خاطرات غرورانگیزی دارد که هیچ گاه از اذهان این ملت و تاریخ پرافتخارش محو نخواهد شد.
مردمان ساده دل و ولایتمدار لرستان در هیچ برهه ای از جانفشانی برای اسلام و انقلاب فروگذار نکردند و حال این مردم سلحشور در کنار آب چون تشنه گان فریاد سر می دهند و می خواهند غبار فقر و محرومیت در همه ابعاد از چهره لرستان رخت بربندد.
انتخابات ریاست جمهوری به مانند دیگر انتخاباتهای دیگر همواره مجال طرح مشکلات هر استان و وعده هایی برای رفع این مشکلات بوده است و شاید حضور بالای 60 درصد مردم لرستان در انتخاباتهای مختلف خود نشان از اشتیاق این مردم به رفع مشکلاتی دارد که با گذشته سه دهه از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی هنوز درصد زیادی از آنها رفع نشده است.
لرستان در زمینه توجه به شاخص های توسعه مورد بی مهری بوده است
نماینده مردم بروجرد در مجلس در این رابطه به خبرنگار مهر گفت: مردم لرستانی یکی از ولایتمدار ترین مردم کشور هستند که در تاریخ ایران اسلامی هرجا نیاز به ایثارگری، رشادت و پایمردی بوده است دلاوردمردان این استان دریغ نکرده اند.
هادی مقدسی با بیان اینکه متاسفانه لرستان با این پیشینه درخشان در بسیاری از شاخصهای توسعه سی امین استان کشور محسوب می شود، یادآور شد: با این وجود اگر به هال و هوای لرستان در برهه کنونی نگاه کنیم این استان یکی از بانشاط ترین استانها در امر انتخابات است که این امر نشان می دهد که با وجود اینکه جوانان لرستانی رتبه اول بیکاری را در کشور دارند اما از اقتدار بخشیدن به نظام از هیچ کوششی دریغ نمی کنند.
وی با بیان اینکه حضور در پای صندوقهای رای تحقق بخش اقتدار نظام است، بیان داشت: با وجود بی مهرهایی که در حق مردم لرستان شده است ولی مردم این استان می دانند که عرصه انتخابات عرصه جهاد است و گله مندی باید برای بعد از انتخابات گذاشته شود.
این نماینده مردم بروجرد در ادامه با اشاره به برخی مشکلات استان لرستان و انتظارات مردم این استان از رئیس جمهوری آینده، خاطر نشان کرد: رئیس جمهور دولت دهم باید به گونه ای عمل کند که به مانند دولت نهم گامهای عملی برای رفع مشکلات مردم استانهای محروم و کمتر توسعه یافته کشور بردارد.
مقدسی تصریح کرد: رئیس جمهور آینده باید با این احساس که لرستان به عنوان یک استان با استعدادها و پتانسیلهای منحصر بفرد با بی مهری مواجه شده است تمام تلاش خود را در راستای زدودن محرومیت از چهره لرستان به کار گیرد.
وی ایجاد اشتغال، توجه به رونق اقتصادی، توجه به آنچه حق و حقوق لرستان بوده و پرداخت نشده و تزریق نقدینگی به واحد های اقتصادی و تولیدی را از جمله انتظارات مردم لرستان از رئیس جمهور آینده کشور برشمرد.
مقدسی همچنین خواستار اصلاح ساختار مدیریتی لرستان شد و خاطر نشان کرد: یکی از گلایه های مردم لرستان بی تجربگی مدیران دستگاههای اجرایی لرستان است که رئیس جمهور دور دهم این نقیصه را باید جبران کند.
دولت دهم در محرومیت زدایی لرستان کوشا باشد
نماینده مردم پلدختر در مجلس نیز در رابطه با مشکلات لرستان به خبرنگار مهر گفت: لرستان در طول تاریخ متاسفانه از قافله توسعه عقب مانده است و پیشرفت این استان در ابعاد مختلف پایین بوده است.
علی کائیدی مشکل بیکاری را یکی از مهمترین مشکلات لرستان دانست و بیان داشت: تاکنون خیزش مثبتی در جهت رفع مشکلات لرستان و ایجاد اشتغال در این استان صورت نگرفته است.
وی با تاکید بر اینکه در صورت رفع مشکل صنعت در لرستان و فعال شدن طرح آمایش صنعت در شهرستانها حرکتی در این حوزه آغاز خواهد شد، خاظر نشان کرد: در حال حاضر لرستان در زمینه زیرساخت های توسعه از جمله حمل و نقل و آب و خاک با مشکل مواجه است.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به خروج بیش از 13 میلیارد مترمکعب آب از لرستان، افزود: با وجود منابع آب فروان لرستان از کمبود طرح های آبرسانی رنج می برد.
کائیدی با اشاره به قابلیتهای پلدختر در حوزه آب و خاک، ادامه داد: در صورتیکه در این منطقه چند طرح آبرسانی اجرا و آبهای این منطقه مهار شود با توجه به قابلیتهای موجود بخشی از معضل بیکاری در پلدختر رفع خواهد شد.
وی بی توجهی در حوزه آب و خاک را از جمله مشکلات لرستان دانست و افزود: قابلیتهای لرستان در بخش گردشگری نیز از دیگر نکاتی است که مورد غفلت قرار گرفته است.
کائیدی شهرستان الشتر را کلاردشت اول نامید و ادامه داد: لرستان یک منطقه کوهستانی و سرسبز است که علیرغم پتانسیلهای موجود به استعدادهای گردشگری آن توجهی نشده است.
وی با تاکید بر اینکه لرستان ناشناخته باقی مانده است، بر ضرورت اجرایی شدن یک کار جهادی و بسیجی وار در این استان تاکید کرد و بیان داشت: دولت نهم تلاشهای زیادی در رفع محرومیت در لرستان داشته است.
وی با اشاره به اینکه محرومیتهای موجود در لرستان به راحتی جبران نمی شود، ابراز امیدواری کرد: دولت دهم در محرومیت زدایی لرستان کوشا باشد.
فرایند توسعه لرستان نسبت به سایر استانها کندتر بوده است
قائم مقام و سخنگوی ستاد مردمی امتداد مهر لرستان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر در خرم آباد، اظهار داشت: هرچند در دولت نهم با افزایش 60 درصدی اعتبارات لرستان و نگاه عدالت محورانه بخشی از زیرساختها در حوزه مختلف در حال شکل گیری است ولی به دلیل ضعف عملکردی که در گذشته وجود داشته است فرایند توسعه در لرستان نسبت به سایر استانهای کشور کندتر بوده است.
حمیدرضا دهقان با تاکید بر اینکه برای رسیدن به توسعه پایدار باید از همه ظرفیتها و پتانسیلهای فکری، علمی، کشاورزی، دامپروری، صنعتی و گردشگری استان به ویژه منابع انسانی کارآمد و خلاق استفاه کرد، افزود: همچنین در حوزه صنعت نیز علاوه بر احیا صنایع ورشکسته و به تاراج رفته در حال حاضر نیازمند طراحی و برنامه ریزی صنعتی مبتنی بر توانمندیهای بومی از قبیل صنایع پتروشیمی، صنایع تبدیلی و فرآوری به ویژه در حوزه تولیدات زراعی و باغی و ایجاد صنایع کوچک روستایی هستیم.
وی با بیان اینکه لرستان در زمینه کشاورزی بیش از اندازه مظلوم و محروم واقع شده است، خاطر نشان کرد: همچنین در حوزه کشاورزی علاوه بر ایجاد مراکز تحقیقاتی برای استفاده از تمام قابلیتهای این حوزه نیازمند اجرای اصل مزیت رقابتی و نسبی برای تحصیل و رسیدن به تولید حداکثری هستیم.
قائم مقام و سخنگوی ستاد مردمی امتداد مهر لرستان با اشاره به اینکه یک چهارم اشتغال در حوزه کشاورزی تامین می شود، ادامه داد: باید برنامه ریزی برای تزریق فناوری های نوین برای جذب فارغ التحصیلان جوان یکی دیگر از اولویت ضروری لرستان است.
دهقان همچنین توجه به مقوله کارآفرینی به عنوان یک پدیدیه نوین در حوزه اشتغالزایی را حائز اهمیت ارزیابی کرد و ادامه داد: برنامه ریزی در راستای اجرای دقیق و هدفمند اصل 44، گسترش تعاونی ها به ویژه تعاونیهای دانش بنیان از اولویت های دیگر لرستان است.
وی با تشریح برنامه های احمدی نژاد در راستای توسعه هر چه بیشتر مناطق محروم و کمتر توسه یافته کشور، ابراز امیدواری کرد: رئیس جمهور آینده گام های بلندی در راستای رفع محرومیت از لرستان و توزیع عادلانه ثروت بردارد.
بیکاری، تورم و تعطیلی کارخانجات از جمله مشکلات لرستان است
مسئول ستاد انتخاباتی میرحسین موسوی در لرستان نیز در این رابطه با تشریح برنامه های این کاندیدای ریاست جمهوری به خبرنگار مهر گفت: بیکاری، تورم، تعطیلی برخی کارخانجات لرستان و مشکلات کارگری از جمله مسائل موجود در استان است.
سید عیسی موسوی با اشاره به اینکه مشکلات لرستان به صورت مکتوب در اختیار میرحسین موسوی قرار داده شده است، یادآور شد: لرستان یکی از استانهایی است که در دوران جنگ تحمیلی زیر حملات و بمبارانهای دشمن بود است و بعد از پایان جنگ نیز کار چشمگیری در این استان صورت نگرفته است.
وی با تاکید بر ضرورت توجه بیشتر رئیس جمهوری آینده به مشکلات لرستان به برخی برنامه های میرحسین موسوی اشاره و خاطر نشان کرد: جهت گیری موسوی به سمت محرومین و استانهای کمتر توسعه یافته است.
موسوی با تاکید بر اینکه میرحسین گرایش به سمت عدالت و توزیع عادلانه امکانات دارد، بیان داشت: یکی از انتظارات مردم لرستان این است که با توجه به اینکه تاکنون بهره مردم این استان از برنامه های دولت های گذشته کم بوده عدالت را در مورد لرستان رعایت کند.
وی با اشاره به استعدادهای طبیعی لرستان در زمینه های کشاورزی و منابع غنی آب و خاک، ابراز امیدواری کرد: رئیس جمهوری دهم ایران اسلامی بتواند بخشی از عقب ماندگی های لرستان را جبران کند.
لرستان به جایگاه شایسته خود دست نیافته است
رئیس ستاد انتخاباتی مردمی محسن رضایی در لرستان در این رابطه به خبرنگار مهر گفت: دیدگاه این کاندیدای ریاست جمهوری ارزشی است و اعتقاد دارد که در حال حاضر یکی از اساسی ترین مشکلات کشور بحران اقتصادی است.
محمد اسماعیل مداحی با اشاره به برخی مشکلات لرستان، بیان داشت: با وجود اینکه لرستان دارای منابع عظیمی از قبیل منابع و ذخائر خدادادی است ولی هنوز آنچه شایسته مردم این استان است تحقق نیافته است.
وی همچنین به وجود نیروی انسانی توانمند در لرستان اشاره کرد و یادآور شد: متاسفانه دولت های گذشته نیم نگاهی به ظرفیت های لرستان نداشته اند و این استان در دولتهای گذشته دارای سهام مرکزی ضعیفی بوده است.
رئیس ستاد انتخاباتی مردمی محسن رضایی در لرستان همچنین به تشریح برنامه های این کاندیدای ریاست جمهوری برای توجه به استانهای کمتر توسعه یافته پرداخت و یادآور شد: با توجه به اینکه همه بحران های دیگر ناشی از مشکلات اقتصادی است یکی از مهم ترین برنامه های رضایی در عرصه اقتصادی خواهد بود.
مداحی با تاکید بر اینکه اقتصاد باید در کشور به صورت غیرمتمرکز باشد، ادامه داد: برنامه رضایی برای تعیین 9 فدرال در کشور با اختیارات کامل به نوعی زمینه رشد اقتصادی استانهای مختلف کشور را فراهم می کند.
وی همچنین با تاکید بر ضرورت استفاده از ظرفیت نیروی انسانی بومی در لرستان، یادآور شد: یکی از مشکلات ریشه ای لرستان وجود مدیران غیربومی است که با مشکلات مردم این استان فاصله دارند که امیدواریم در دولت دهم این مشکل مرتفع شود.
رئیس ستاد انتخاباتی مردمی محسن رضایی در لرستان یکی دیگر از انتظارات مردم لرستان از رئیس جمهوری آینده را ارتقا وضعیت اعتبارات در حوزه های مختلف عنوان کرد و افزود: مشکل بیکاری در لرستان یکی دیگر از معضلات این استان است که باید در دولت آینده مورد توجه ویژه قرار گیرد.
به هر حال استان لرستان با وجود گذشت سه دهه از انقلاب اسلامی به رغم دستاوردهای زیادی که به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی داشته است ولی همچنان در محرومیت به سر می برد و با وجود قابلیتهای فرآوان راه زیادی تا توسعه یافتگی در پیش دارد که امید می رود رئیس جمهور آینده تمام توان خود را برای رفع مشکلات موجود در این استان بکار بندد.