دانشمند ایرانی دانشگاه بریتیش کلمبیا به عنوان قسمتی از پروژه مقابله با بیماری آنفلوانزای خوکی در کانادا الگوی ریاضی گسترش ویروس این بیماری در جهان را ارائه می کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، دولت کانادا به منظور مبارزه با آنفلوانزای خوکی در حال سرمایه گذاری برای تشکیل شبکه ای است که با مشارکت موسسه تحقیقات بهداشتی کانادا و آژانس بهداشت عمومی کانادا شکل گرفته و تحقیقات کاملی را در زمینه یافتن راه حل کنترل این اپیدمی جهانی انجام خواهد داد.

این شبکه طی سه سال بیش از 10.8 میلیون دلار سرمایه دریافت کرده و تمرکز خود را بر روی تکمیل واکسن آنفلوانزا قرار خواهد داد. این شبکه از بیش از 80 دانشمند و 30 موسسه در سراسر کانادا تشکیل شده و دکتر اسکات هالپرن از دانشگاه هالیفاکس هدایت آن را به عهده دارد.

در میان دیگر تلاشهای دولت کانادا در مقابله با آنفلوانزای خوکی مطالعه بر روی کدهای ژنتیکی این بیماری و چگونگی تغییرات لحظه به لحظه آن و همچنین مقاومت ویروس بیماری در برابر داروها است.

دانشمند ایرانی دانشگاه بریتیش کلمبیا نیز در پروژه ای دیگر از این حرکت شرکت دارد. دکتر بابک پوربهلول به همراه تیم مطالعاتی خود قصد دارند مدل ریاضی پراکندگی سریع ویروس را در سراسر جهان تهیه کنند.

به گفته وزیر بهداشت کانادا، این پروژه می تواند در طرح نقشه و طراحی راه حلهایی موثر برای کنترل گسترش ویروس و حفاظت از سلامت شهروندان کانادایی نقشی بسیار حیاتی داشته باشد.

بر اساس گزارش سی بی سی، طبق آخرین آمار در حال حاضر ویروس آنفلوانزای خوکی با سرعتی بالا در آمریکای شمالی در حال گسترش است و تا کنون در حدود 21 هزار و 940 نفر از 69 کشور جهان به این بیماری آلوده شده اند. همچنین آمار کشته شدگان این بیماری همه گیر به 125 نفر رسیده است.