اراک - خبرگزاری مهر: وزیر اسبق صنایع و معادن کشور گفت: دولت از مزیتهای ایجاد شده عرصه بین المللی و وضعیت کشورهای اطراف به نفع اقتصاد کشور استفاده نکرد.

به گزارش خبرنگار مهر در اراک، محمد رضا نعمت زاده امروز در دانشگاه اراک و در جمع دانشجویان و فعالان عرصه صنعت استان مرکزی افزود: تغییر حکومت در افغانستان، کشورهای شمال ایران و عراق فرصتی بود برای حضور جدی اقتصادی که دولت از این فرصتها به خوبی استفاده نکرد.

وی با اشاره به اینکه، آمار ارائه شده از سوی رئیس جمهور در مناظره هایش، تبدیل بودجه ریالی به ارزی و در هم کردن این دو بوده است، گفت: رئیس جمهور با جمع و تفریق عجیب و قریب به آمار جدیدی رسیده است.

نعمت زاده با تاکید بر اینکه شرایط به گونه ای خاص است وگرنه وارد عرصه سیاسی نمی شد، خاطر نشان کرد: من اکنون نمی توانم پاسخ فرزند خود را بدهم ما 230 هزار شهید دادیم که این گونه کشورداری کنیم و اکنون شرایط به گونه ای است که من از عرصه اقتصادی به عرصه سیاسی و کارهایی که قبلا دوست نداشتم وارد شدم.

این وزیرسابق دولت جمهوری اسلامی ایران با یادآوری اینکه تورم از 10 درصد سال 84 به 25 درصد در پایان سال گذشته رسید، خاطر نشان کرد: این در حالی بود که آقای احمدی نژاد در تبلیغات سال 84 تورم 10 درصدی را ویرانگر می خواند.

وی رتبه کشور در زمینه شاخصهای حمایت از سرمایه گذاری در جهان را  168 در میان 170 کشور جهان خواند و اضافه کرد: رشد نقدینگی در این سالها از 68 میلیارد تومان به 164 میلیارد تومان در سه سال گذشته افزایش داشته است که همه این عوامل به اقتصاد ضربه می زند.

نعمت زاده، رشد صادرات به دلیل قرار دادن میزان صادرات میعانات گازی در صادرات غیر نفتی خواند و گفت: موتور محرکه اقتصاد ایران صنعت است و در این سالها، رشد بهره برداری وادهای صنعتی با رشد روبرو بوده است اما این واحدها کوچک بوده و در حالیکه در دولت قبلی متوسط اشتغال هر واحد 26 نفر بوده در این دولت به 17 نفر کاهش یافته است.

وی با اشاره به وجود سه میلیون بیکار در کشور، خاطر نشان کرد: میزان برداشت از صندوق ذخیره ارزی در سه سال گذشته، 108 میلیارد دلار بوده که بر اساس قانون باید 50 درصد آن صرف بخش خصوصی شود در حالیکه تنها 22 میلیارد آن صرف بخش خصوصی شد.

وی روند خصوصی سازی بر اساس اصل 44 را نیازمند اصلاح خواند و در ادامه از کاهش تولید محصولات اساسی و مزیت دار بخش کشاورزی چون، چغندر قند، گندم، چای و پنبه انتقاد کرد و آن را ناشی از بی برنامگی و واردات بی رویه خواند و در ادامه گفت: تهمت و افترا زدن به شخصیتها و زیر سئوال بردن کسانی که وزنه های نظام هستند به مفع نظام نیست و جالب است در این چهار سال نتوانستند پرونده ای به دادگاه یا رهبری بدهند.

وی بنیان سهام عدالت را خوب دانست و گفت: اما روشها درست نیست و در این طرح به بخش خصوصی توجه نمی شود در این طرح باید مردم حتی حق انتخاب داشته بشاند و ایجاد شرکت تعاونیهای زنجیره وار برای سهام عدالت کار درستی نیست.

وی موسوی را صاحب مدیریت و تجربه هشت یال جنگ دانست و گفت: وی فرصت 20 ساله ای برای پیگیری مسائل کشور و مطالعه داشته است و نمی توانیم نظاره گر به بیراهه رفتن حکومت اسلامی باشیم.

وی در بخش پرسش و پاسخ به روند واگذاری صنایع انتقاد کرد و گفت: صنایع باید به اهلش سپرده شود و شروطی چون حفظ و افرایش اشتغال، توسعه واحد، وارد کردن تکنولوژی گذاشته شود که در کنار واگذاری صنایه با روند نوسازی آن روبرو باشیم.

نعمت زاده کشور را دارای برنامه و افق 20 ساله خواند و گفت: اینکه انتظار داشته باشیم هر کاندیدا در چند روز برنامه بدهد انتظار درستی نیست ما دارای برنامه هستیم و رئیس جمهور می تواند روشهای رسیدن به برنامه و افق راب ه بهترین شکل تدوین و اجرا کند.

وی یکی از اشکالات دولت فعلی را بی توجهی به برنامه های تدوین شده خواند و گفت: این دولت حتی به برنامه 20 ساله بی توجه بوده است.

این برنامه توسط انجمن اسلامی دانشگاه اراک و کمیته کارگری ستاد موسوی در استان برگزار شد و در پایان صنعتگران استان لوح تقدیری را به نعمت زاده تقدیم کردند.