دبیر اجرایی دومین دوره بازی‌های همبستگی کشورهای اسلامی با بیان اینکه تلاش ایرانی‌ها برای ایجاد خلل در برگزاری سالم این رقابت‌ها ببیشتر از خارجی‌ها بوده تاکید کرد که پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری از افرادی که مدیران این ستاد را متهم به عملکرد ناسالم کردند، شکایت می کند.

به گزارش خبرنگار مهر، مدال دومین دوره بازی‎های همبستگی کشورهای اسلامی منقش به نام " خلیج فارس " است و تمام شرکت‌کنندگان در این رقابت‎ها حتی ورزشکاران عربی در صورت بهترین شدن باید با گردن آویزی منقش به این نام روی سکو بروند. این بر خلاف شایعاتی است که حکایت از حذف نام "خلیج فارس" از مدال ویژه مسابقات ایران داشت.

مدال بازی‎ها منقش به نام خلیج فارس است
حسن میرزاآقابیک دبیر اجرایی ستاد برگزاری دومین دوره بازی‎های همبستگی کشورهای اسلامی امروز در مراسم رونمایی از مدال این مسابقات تاکید کرد: نام "خلیج فارس" در طرح اولیه مدال بازی‎ها وجود داشت و در نهایت هم با این نام طرح پیشنهادی ستاد مسابقات به تصویب مدیران فدراسیون همبستگی کشورهای اسلامی (ISSF) رسید. تنها تغییری که در مدال بازی‌ها صورت گرفته اضافه شدن طرح بازی‎ها بوده است.

تابع مواضع نظام جمهوری اسلامی هستیم
وی با تاکید بر توجه ستاد برگزاری دومین دوره بازی‎های اسلامی به منافع ملی افزود: از زمانی که به یاد داریم نام خلیج فارس در نقشه ایران وجود داشته است. پس دلیلی نداشت که نسبت به حذف آن آرام بمانیم. مواضع نظام جمهوری اسلامی مشخص است و ما هم همواره در تمام مراحل کاری به این مواضع و داشتن ایرانی سربلند و مقتدر اندیشیده‎ایم. حتی در جلساتی که با مدیران ISSF داشتیم تاکید کردم که بدون نام خلیج فارس یک قدم هم بر نمی‎داریم.

از خودی‎ها بیشتر ضربه می‎خوریم
میرزاآقابیک تصریح کرد: ورزشی‎ها نباید به جریان‎های سیاسی کاری داشته باشند یا حداقل موضوعات سیاسی را به ورزش ربط ندهند. در حالیکه متاسفانه ایرانی‎ها به شایعه حذف نام خلیج فارس از مدال بازی‌ها بیشتر از خارجی‎ها دامن زدند. اگر داخلی‎‌ها حاشیه‌سازی و شایعه پراکنی نداشته باشند مشکلی نخواهیم داشت چرا که مدت‌هاست در این مورد با خارجی‎ها کنار آمده‌ایم.

هزینه کاذب و اضافی نداشتیم
دبیر اجرایی دومین دوره بازی‌های همبستگی کشورهای اسلامی همچنین به هزینه‎های صرف شده در این ستاد اشاره  کرد و گفت: به جرات می‎گویم طی مدتی که من دراین ستاد مشغول به کار شده‎ام حتی یک ریال اضافی هم هزینه نشده است. ستاد بازی‌های همبستگی کشورهای اسلامی بدون اسراف کار کرده است. اصلا هنوز هیچ قراردادی به صورت رسمی امضا نشده است که به واسطه آن پولی حیف و میل شده باشد و بتوان بر اساس آن فعالیت‌های انجام شده را زیر سوال برد. صورتحساب تمام کارها موجود است.

سطح بازی‎های همبستگی کشورهای اسلامی بالاتر از بازی‎های آسیایی است
آقابیک با اشاره به اینکه سطح بازی‌های همبستگی کشورهای اسلامی بالاتر از بازی‌های آسیایی است خاطرنشان کرد: رقابت‌های آسیایی اخیر با شرکت 3600 ورزشکار برگزار شد در حالیکه طبق پیش بینی‎ها در مسابقات تهران حداقل دو برابر این تعداد ورزشکار شرکت‎کننده خواهیم داشت. ضمن اینکه  دیدارهای برخی از رشته‎ها با حضور بهترین‌های جهان برگزار خواهد شد. مثل اینکه آفریقایی‎ها در دوومیدانی حرف اول را می‎زنند و در این مسابقات هم حضور دارند.

توجه یکسان به کیفیت و کمیت بازی‎ها
دبیر اجرایی دومین دوره بازی‎های همبستگی کشورهای اسلامی اظهارداشت: کیفیت برگزاری بازی‎ها خیلی مهم است. شرایطی را فراهم می‏کنیم تا بازی‏ها با بهترین کیفیت برگزار شود. اما به همان اندازه به بحث کمیت مسابقات هم توجه داریم. تا آخرین لحظه تلاش می‌کنیم تا نمایندگان هر 56 کشور مسلمان جهان به ایران بیایند تا به واسطه آن شایعات موجود برای زیر سوال بردن ایران را خنثی کنیم. به همین دلیل غیبت برخی از افراد سرشناس مثل قهرمان دوومیدان بحرین برایمان زیاد مهم نیست.

شرایط مشهد بهتر از دو شهر میزبان دیگر است
میرزاآقابیک در بخشی از صحبت‎های خود به روند آماده‌سازی سالن‎های محل برگزاری مسابقات در سه شهر تهران، اصفهان و مشهد اشاره کرد و از کسب آمادگی کامل استان‎های میزبان تا زمان برگزاری نشست سرپرستان کاروان‌های اعزامی به ایران (20 مردادماه) خبر داد. اما وضعیت فعلی کدامیک از میزبانان برای برگزاری آبرومندانه مسابقات بهتر است؟

وی در پاسخ به این سوال خبرنگار مهر شرایط کلی مشهد را بهتر از دو شهر میزبان دیگر توصیف کرد و یادآور شد: به دلیل فعالیت‎های منسجم تر در ستاد برگزاری بازی‏های مشهد شرایط میزبانی در این استان به نحو مطلوب‌تری مهیا شده است. البته شرایط تهران و اصفهان هم به حد قابل قبول رسیده است.

تا مردادماه کار ناتمام نخواهیم داشت
دبیر اجرایی دومین دوره بازی‌های همبستگی کشورهای اسلامی با بیان اینکه هنوز 30 درصد کارهای مورد نظر انجام نشده است ابراز امیدواری کرده تا مردادماه و پیش از برگزاری نشست هماهنگی سرپرستان کاروان‌های ورزشی کشورهای شرکت‎کننده در تهران هیچ کار انجام نشده‎ای وجود نداشته باشد و تمام برنامه به طور صد در صد اجرا شده باشد.

تردید در اعلام شعار بازی‎ها
وی به پیشنهادهای مطرح شده در مورد شعار بازی‎ها اشاره کرد و گفت: "یک دنیا صلح و همبستگی با اسلام"، "اسلام، صلح و ورزش"، "اسلام، اعتقاد و ورزش"، "انسجام اسلامی، صلح پایدار و ورزش" از جمله شعارهای پیشنهادی برای دومین دوره بازی‎های همبستگی کشورهای اسلامی است. البته هنوز در مورد هیچ یک به توافق نرسیدهایم. ضمن اینکه تا هفت هشت روز آینده از پیشنهادهای جدیدتر استقبال خواهیم کرد.

مهلت ثبت نام تیم‎ها تمام شده اما ...
دبیر اجرایی دومین دوره بازی‏های همبستگی کشورهای اسلامی همچنین با بیان اینکه مدت در نظر گرفته شده برای اعلام آمادگی تیم‏ها مدت‎هاست که به پایان رسیده است، خاطرنشان کرد: از آنجا که می‏خواهیم از هر کشور مسلمان حداقل یک نماینده درایران حضور داشته باشد تا دقیقه  90 از اعلام آمادگی تیم‎ها استقبال می‎کنیم. شاید ایران تا سال‌ها نتواند میزبان چنین رویداد ورزشی بزرگی باشد.

حضور 2759 ورزشکار خارجی در ایران قطعی است
وی ادامه داد: تاکنون حضور 2759 ورزشکار از کشورهای مالزی، بحرین، سوریه، مالدیو، اردن، آذربایجان، تونس،پاکستان، بنگلادش، ترکیه، فلسطین، قطر، اوگاندا، توگو، عربستان، عراق و برونئی در ایران نهایی شده است. اما سایر کشورهایی که برای شرکت در مسابقات اعلام آمادگی کرده بودند هنوز تعداد ورزشکاران و همراهان خود را مشخص نکرده‌اند.

برای ورزشکاران خارجی ویزا صادر نمی‌شود!
میرزاآقابیک با اشاره به اینکه ID کارت ورزشکاران و مهمانان خارجی حکم ویزای آنها را دارد تصریح کرد: با هماهنگی وزارت امور خارجه ID کارت ورزشکاران و مهمانان خارجی در فرودگاه امام خمینی به آنها تحویل داده می‌شود تا با استفاده از آن بتوانند مجوز ورود به کشور را بگیرند. این ID کارت در واقع حکم ویزا را برای آنها دارد.

انتشار روزنامه ویژه بازی‎های اسلامی در ایران
دبیر اجرایی دومین دوره بازی‎های همبستگی کشورهای اسلامی از انتشاره روزنامه‎ای ویژه در زمان برگزاری این رقابت‎های خبرداد و اظهارداشت: بولتن خبری ویژه‎ای برای این رقابت‎ها در نظر گرفته‎ایم که تاکنون سه شماره از آن منتشر شده است. این بولتن خبری درزمان برگزاری بازی‎ها به صورت روزنامه منتشر خواهد شد.  این روزنامه به چهار زبان فارسی، انگلیسی، عربی و فرانسوی ترجمه و منتشر می‎شود.

تعیبیه 520 صندلی ویژه در مجموعه ورزشی تختی
وی پیشروی مراحل بازسازی مجموعه ورزشی تختیی را مطلوب توصیف کرد و یادآور شد: تمام صندلی‌های این مجموعه ورشی شماره‎گذاری خواهد شد. ضمن اینکه در بخش VIP حدود 400 صندلی تعبیه خواهد شد. برای استقرار خبرنگاران نیز 120 صندلی جداگانه در نظر گرفته شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، در جریان نشست خبری حسن میرزاآقابیک با نمایندگان رسانه‌های گروهی که به منظور تشریح فعالیت‏های صورت گرفته در ستاد برگزاری دومین دوره بازی‏های کشورهای اسلامی و همچنین رونمایی از مدال این رقابت‎ها برگزار شد موضوعات دیگری هم مطرح شد که مهمترین آنها به این شرح است:

* برنامه و تصمیمات کلان ستاد برگزاری دومین دوره بازی‎های کشورهای اسلامی باید ابتدا در شواری عالی این رقابت‏ها تصویب شود.

* آرم بازی‏ها با در نظر گرفته شدن آنچه سمبل مسلمانان جهان است و نشان از حرکت نمادین در بین مسلمانان دارد طراحی و تصویب شد.

* برای انتشار کتاب‌های ویژه بازی‎ها به زبان فارسی تلاش زیادی صورت گرفت.

* اعضای ستاد برگزاری دومین دوره بازی‎های همبستگی کشورهای اسلامی در هر سه شهر میزبان با کارت‎های ویژه قابل شناسایی هستند.

* 2280 مدال در بازی‎های اسلامی ایران توزیع می‎شود. البته مدال رشته‎های جانبازان و معلولان و باستانی در جدول توزیع مدال ها لحاظ نخواهد شد.

* اسپانسر بازی‌ها هنوز مشخص نشده است

* تمام نهادهای دولتی همکاری نزدیکی با ستاد برگزاری دومین دوره بازی‌های همبستگی کشورهای اسلامی داشته‎اند.

* همزمان با برگزاری این رقابت‎ها کنگره علمی ویژه‎ای زیر نظر کمیته ملی المپیک در تهران و مشهد برگزار خواهد شد.

* تا به امروز حداقل روزی 2 جلسه مربوط به پیگیری برنامه‎های ستاد برگزاری بازی‎های همبستگی کشورهای اسلامی برگزار شده است.

* تاکنون 2000 نفر برای عضویت در کمیته داوطلبین اعلام آمادگی کرده‎اند اما همچنان نیازمند مترجم هستیم.

* طبق قانون فدراسیون همبستگی کشورهای اسلامی (ISSF) تمام کشورها باید با تیم‎های ملی اصلی خود در بازی‎ها شرکت داشته باشند.

* دومین دوره بازی‎های کشورهای اسلامی طبق اعلام قبلی 24 مهرماه تا 8 آبان ماه برگزار خواهد شد.