جامعه اسلامی دانشگاهیان با صدور بیانیه ای تاکید کرد مدیریت کشور باید به سمت فردی باشد که اندیشه های امام خمینی (ره) و منویات رهبر فرزانه انقلاب را سرلوحه کار خود قرار دهد، از تجربیات مدیریتی برای مدیریت اقتصادی کشور در شرایط دشوار برخوردار باشد، در سیاست خارجی اعتدال پیشه کند و در تشکیل دولت از انحصار بپرهیزد و از تمام نیروهای خدوم و دلسوز بهره گیرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، جامعه اسلامی دانشگاهیان در این بیانیه با اشاره به برگزاری دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری آورده است : انتخاب اصلح، حق طبیعی آحاد ملت و یک وظیفه ملی و شرعی است، بنابراین فضای انتخابات باید رقابتی و با مشارکت حداکثری مردم باشد. البته شرایط موجود کشور در عرصه داخلی و خارجی به دلیل عدم جامع نگری کلان در برنامه ریزیها با چالش جدی و نگران کننده ای مواجه است.

از این رو جامعه اسلامی دانشگاهیان ایران با تاکید بر لزوم تغییر و اصلاح شرایط موجود و پرهیز از دروغ، تهمت و توجه به منافع ملی، و توجه عملی و عینی به گفتمان انقلاب و امام خمینی (ره) را مد نظر قرار داده است لذا مواضع انتخاباتی خود را مجددا به شرح ذیل اعلام می دارد:

1- یکی از نمادهای حضور ملت ایران در انتخابات آتی، شرکت آگاهانه، پرشور و اخلاق مدار در این صحنه ملی وانجام تکلیف الهی است. لذا فضای انتخابات باید به نماد مرم سالاری دینی و شایسته سالاری در ایران تغییر کند.

2- رقابت سازنده و پرنشاط ولی قانونمند و اخلاق مدار با تکیه بر توانمندیهای کاندیداها در ارائه برنامه های دقیق مدیریتی و پرهیز از تخریب رقیب زمینه ساز انتخابات آگاهانه توام با خلق فضای شفاف امکان پذیر است.

3-حضور سلایق مختلف سیاسی، انعکاسی از علاقه مندی و اصرار آنها بر هویت ایرانی، اسلامی است، لذا تعمیق مشارکت سیاسی یکی از سمبل های حضور در انتخابات می باشد و به معنای مهر تاییدی بر این عامل قوام بخش ملت قلمداد می شود.

4- رئیس جمهوری آینده کشور درتصمیم گیریهای خود بایستی ضمن التزام عملی به قانون اساسی کشور به عنصر برنامه ریزی نیز، نگاهی دقیق و ویژه داشته باشد، چرا که قانون گریزی می تواند به هرج و مرج تمام عیار داخلی بیانجامد و نیز نزول منزلت سیاسی ایران را در عرصه بین الملل در پی داشته باشد.

5- رئیس جمهور آینده باید تعامل مثبت و سازنده با سایر قوا و نهادها به ویژه مجلس شورای اسلامی و مجمع تشخیص مصلحت نظام داشته باشد.

6- اجرای عملی و صحیح اصل 44 قانون اساسی با تاکید بر کوچک کردن دولت و جلوگیری از تاسیس نهادهای انحصار گرا مد نظر باشد.

7- اهمیت سند چشم انداز به عنوان نقطه تحول در نظام مدیریت کلان کشور و تاکید بر عنصر فرهنگ و علم در این سند، زمینه ساز رشد تعالی کشور است که باید پیگیری شود.

8- بازتعریف الگوی اقتصادی کشور از طریق تغییر اقتصاد از الگوی منابع پایه به اقتصاد دانش محور و افزایش رفاه جامعه از طریق کنترل تورم و حفظ قدرت خرید پول ملی به شکل جدی و اساسی پیگیری شود.

9- در سطح بین المللی سیاست تعامل گرا به منظور بسترسازی برای تامین منافع ملی و عدول از هر گونه سیاست تنش زا محور اصلی برنامه قرار گیرد.

10- مدیریت کشور باید به سمت فردی باشد که اندیشه های امام خمینی (ره) و منویات رهبر فرزانه انقلاب را سرلوحه کار خود قرار دهد، از تجربیات مدیریتی برای مدیریت اقتصادی کشور در شرایط دشوار برخوردار باشد، در سیاست خارجی اعتدال پیشه کند و در تشکیل دولت از انحصار بپرهیزد و از تمام نیروهای خدوم و دلسوز بهره گیرد.

11- جامعه اسلامی دانشگاهیان ایران ضمن استقبال از فضای پرشور انتخاباتی و تلاشهایی که بدین منظور صورت می گیرد، همه دست اندرکاران در امر انتخابات به ویژه نامزدها، ستادهای انتخاباتی، مطبوعات و رسانه ها را به رعایت بیش از پیش اخلاق فراخوانده و معتقد است که رسانه ملی در مناظرات و بحثهای نامزدها ضمن رعایت اخلاق مداری و برنامه محوری، شرایط را برای عدم هتک حرمت افراد به ویژه شخصیتهای برجسته نظام فراهم نماید در حالی که اتفاقات اخیر در مناظرات تلویزیونی کاندیداها، بی طرفی و رعایت اخلاق مداری رسانه ملی را با تردیدهایی مواجه نموده است، بنابراین، در دفاع از اتهامات وارده، در بستر رسانه ملی تدبیری اتخاذ گردد که در اولین فرصت امکان دفاع در برابر تهمتهای وارده برای اشخاص فراهم گردد.

12- جامعه اسلامی دانشگاهیان ایران با یادآوری لزوم نهادینه ساختن حقوق شهروندی و احیای کرامت و منزلت انسانی، حاکم ساختن اصل پاسخگویی را لازمه تداوم حیات سیاسی کشور دانسته و بر توسعه و تقویت نقش احزاب در فرایند تصمیم سازی و تصمیم گیریهای سیاسی کشور تاکید می ورزد.

در پایان تاکید می گردد هر گونه تصمیم گیری و اعلان موضع رسمی جامعه اسلامی دانشگاهیان ایران درمسائل مختلف توسط هیئت دبیران و یا شورای نمایندگان جامعه صورت می گیرد و طبق اساسنامه جامعه واحدهای دانشگاهی عضو جامعه ملزم به هماهنگی در تصمیم گیریها هستند.