عبدالله هزار جریبی در گفتگو با خبرنگار مهر در گرگان افزود: به رغم قیمت خرید تضمینی مناسب شش هزار و 480 ریال به ازای هر کیلوگرم پنبه در استان، متاثر بودن پنبه از قیمتهای جهانی این محصول همچنین طولانی شدن مدت کشت در دورهای هفت تا هشت ماه باعث کاهش انگیزه پنبهکاران برای کشت این محصول شده است.
وی اظهار داشت: در زمان حاضر به رغم مزایای کشت پنبه که شامل کاهش آفات بیماریها و افزایش عملکرد کلزا و سویا و گندم می شود، سطح کشت این محصول در روندی نزولی کاهش مییابد.
وی خاطرنشان کرد: معرفی ارقام تجاری با پتانسیل افزایش عملکرد، پرداخت به موقع نهادها و مکانیزاسیون مناسب پنبه را محصولی مقرون به صرفه معرفی کرده و در مقایسه با گندم و سویا درآمدزایی کافی برای کشاورزان به وجود خواهد آورد.
به گفته هزار جریبی، هرچند امسال در استان گلستان به علت نرخ مناسب وش کشاورزان متضرر نشدند اما کارخانهداران تصفیه پنبه به علت کاهش قیمت محلوج متضرر شدند، که منجر به آسیب دیدن چرخه بازرگانی پنبه شد.
مدیرعامل اتحادیه پنبه کاران گلستان از برداشت 26 هزار تن وش در گلستان خبر داد و افزود: پنبه برای افزایش سطح کشت و انگیزه کشاورزان نیاز به ارقام جدید تجاری دارد که موسسه تحقیقات برای معرفی آن باید تمام تلاش خود را به کار گیرد تا از یک سو به افزایش عملکرد دست پیدا کنیم و از سوی دیگر با کوتاه شدن زمان برداشت امکان کشت دوم و سوم هم به کشاورز پنبه کار داده شود.
وی یادآور شد: متاثر بودن پنبه از قیمت جهانی و طولانی بودن مدت کشت در حالی انگیزه پنبهکاران برای کشت این محصول را کاهش داده است که ارقام تجاری با عملکرد بالا پتانسیل کشت پنبه را افزایش می دهد.