مدیرکل دفتر ذخایر ژنتیکی سازمان محیط زیست با بیان اینکه در بخش گربه سانان دو گونه با ارزش شیرایرانی و ببر مازندران را از دست داده ایم از احیای گونه های جانوری در حال انقراض خبر داد و گفت: با تلاش محققان کشور موفق به احیای ببر مازندران و گوزن زرد شدیم.

دکتر شهاب الدین منتظمی در گفتگو با خبرنگار مهر، اولویت این دفتر را حفظ گونه های زیستی موجود ذکر کرد و گفت: برای این منظور روشهای بهینه مدیریت در حال بررسی است و آنالیز ژنتیکی گونه های زیستی در همین راستا در دستور کار قرار گرفته است.

وی با اشاره به اقدامات این دفتر در حوزه احیای گونه های در حال انقراض افزود: در بخش گربه سانان متاسفانه طبیعت ایران دو گونه بسیار با ارزش را که شامل شیر ایرانی و ببر مازندران می شود از دست داده است.

منتظمی ادامه داد: در مورد شیر ایرانی تاکنون نمونه ای که یقین داشته باشیم متعلق به ایران است در اختیار نداریم اما با تلاشی که انجام شده است توانستیم پوست ببر مازندرانی را در موزه تنوع زیستی نگهداری کنیم و از طریق این پوست موفق شدیم بخشی از ژنوم آن را استخراج و در بانک ژن نگهداری کنیم.

مدیرکل دفتر ذخایر ژنتیکی سازمان محیط زیست احیای گوزن زرد ایرانی را از دیگر نمونه های احیای گونه های در حال انقراض نام برد و خاطرنشان کرد: احیا و باز گرداندن گونه های در حال انقراض باغ وحشی به طبیعت، کار مشکلی است اما با تلاش پژوهشگران این دفتر توانستیم جمعیت گوزن زرد را در مناطق حفاظت شده تکثیر کنیم. این گونه در حال برگرداندن به زیستگاههای اصلی خود است.

وی حافظت از گونه های جانوری در مناطق حفاظت شده را از مسئولیتهای دیگر این دفتر ذکر کرد و یادآور شد: در این زمینه فعالیتهای خوبی انجام شده است به طوری که بر اساس آخرین آمار وضعیت پراکنش هفت گونه در معرض انقراض جانوری به صورت کامل در سطح مناطق حفاظت شده مستندسازی شد.