نورولوژیستهای آمریکایی با کشف دلیل جدیدی برای مشکل بی خوابی نشان دادند که فعالیت زیاد مغز می تواند عامل بی خوابی اولیه شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان مدرسه پزشکی هاروارد در بوستون دریافتند فعالیت بیش از حد مغز چه در روز و چه در شب می تواند عامل بی خوابی اولیه شود که این فعالیت در اثر توقف عملکردهای نوروشیمیایی است.

این دانشمندان در آزمایشات خود با مقایسه مغز 16 بیمار متاثر از بی خوابی اولیه و 16 فرد سالم دریافتند که در 30 درصد از افراد متاثر از بی خوابی اولیه با کاهش ماده انتقال دهنده عصبی نورونها (GABA) مواجهند. GABA یک پیام رسان نورونی است که نورونها را خاموش کرده و به این ترتیب فعالیت مغزی را کنترل می کند.

به گفته این محققان، بی خوابی اولیه نه تنها پدیده ای است که شبها مشاهده می شود بلکه موجب بروز نتایجی در روز می شود که می تواند ناشی از حالت ثابت فعالیت بیش از حد مغز باشد.

براساس گزارش فوربس، بی خوابی اولیه شایع ترین نوع بی خوابی است که تاکنون دلیل مشخصی برای آن وجود نداشت. در این نوع بی خوابی، فرد بدون هیچ دلیل خاصی از بی خوابی رنج می برد. این درحالی است که دلایل بی خوابی ثانویه مشخص بوده و مشکلات جسمی و روحی برای مثال با مشکلات قلبی و یا دردهای مزمن مرتبط است.