رئيس جمهور در ديدار با اعضاي ستاد و خانواده شهداي هفتم تير ضمن محكوم كردن تروريسم گفت:انقلاب اسلامى در مقابل همه حركت هاى تروريستى قرار دارد چه تروريستى كه متكى به قدرت هاى غيراسلامى است و چه تروريستى كه خود را منتسب به اسلام مي داند.

به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از سايت رئيس جمهوري ، خاتمي در اين ديدار انقلاب اسلامى را يك  حركت ضد تروريستى خواند و گفت : انقلاب اسلامى در مقابل همه حركت هاى تروريستى قرار دارد چه تروريستى كه متكى به قدرت هاى غيراسلامى است و چه تروريستى كه خود را منتسب به اسلام مي داند.

وي اضافه كرد: رژيم صهيونيستى سمبل و نماد تروريسمى است كه مورد حمايت و متكى به قدرت هاى غيراسلامى است.

 رئيس جمهور تصريح كرد : ما كسانى را كه به نام اسلام دست به خشونت و ترور مي زنند، را نيز از دو جهت محكوم مي كنيم يكى به خاطرنفس عمل تروريستيشان و ديگرى به خاطر لطمه اى كه ازاين جهت به چهره انسانى ، آزاد و آزادمنش اسلام مى زنند.

وى با اشاره به حوادث اخير عراق گفت : امروز ما در عراق باوضعيت اسفبار و وحشيانه اى رو به رو هستيم ، انسانى كه در دست آن ها اسير است را از پاى درمي آورند و بنده ترديد دارم كه اين ها واقعا مسلمان باشند و ممكن است اين افراد ايادى كسانى باشند كه مي خواهند چهره اى خشن و غيرقابل دفاع از مسلمانان ارائه كنند.

رييس جمهورى با تاكيد بر اين كه  اين گونه حركت ها را بايد به نام اسلام ، انسان و آزادگى محكوم كرد گفت: اما سوال اينجاست كه اين حركت ها در كجا رخ مي دهد؟ در جاييكه نقطه ، نقطه آن مورد تجاوز وحشيانه قرار مي گيرد و اشغال مي شود و به بدترين وضعى مردم سلاخى و كشته مي شوند.

خاتمى اضافه كرد: ما نمي توانيم اين حادثه زشت و تلخ كشته شدن دو انسان غيرعراقى را در عراق محكوم نكنيم و در عين حال نيز نمي توانيم علت و منشاء آن را كه خشونت ، اشغال و سركوب است ، نبينيم .

وى به حوادث فلسطين اشغالى اشاره كرد و با محكوم كردن اقدامات رژيم صهيونيستى در ترور هدف دار چهره هاى برجسته فلسطينيان و مردم بى دفاع اين كشور گفت : ميان حركت ملتى كه از خانه و كاشانه خويش رانده شده اند و براى احقاق حقوقشان ، خود را فدا مي كنند تا به دشمن لطمه بزنند با حركتى كه پشتوانه آن را در افغانستان شاهد بوديم ، بايد تفاوت قائل شد، ميان اين حركت ( مقاومت ملت فلسطين ) كه حركتى قهرمانانه است با اعمالى كه در برخى جاها به نام اسلام رخ مى دهد، فاصله است .

وى دربخش ديگرى از سخنان باگراميداشت ياد وخاطره شهداى هفتم تيرماه و شهيد مظلوم دكتر بهشتى گفت : انقلاب اسلامى همواره مورد هدف تروريسم جهانى بوده است و حادثه هفتم تير سال 1360 بيانگر اين مساله است و ايران از قربانيان تروريسم است .

رييس جمهورى خاطر نشان كرد : امروز همه دنيا از تروريسم مى نالند ولى بخش عمده اى از آنچه كه امروز وجود دارد ناشى از فشارهاى بى امان و سركوب ها و زورگويى هايى است كه مدعيان مبارزه با تروريسم در دنيا ايجاد كرده و مى كنند.

وى حمايت هاى قدرت هاى بزرگ از رژيم صهيونيستى به عنوان مظهر تروريسم دولتى را محكوم كرد و گفت : در شرايطى كه تلاش هايى به عنوان مبارزه با تروريسم صورت مى گيرد، از يك نظام و رژيمى كه مظهر تروريسم دولتى است به صورت رسمى و با همه وجود دفاع مى شود و اين خود يكى از علت هاى گسترش امواج تروريسم در دنياست .

 خاتمى با اشاره به اينكه بايد ريشه ، ناامنى ها و حركت هاى تروريستى را در خشونت فزاينده اى دانست كه امروز بر كشورهاى مظلوم تحميل مى شود يادآورشد: علت ديگر گسترش موج تروريسم ، بينش هاى نادرستى است كه منجر به اعمال خشونت آميز مي شود.

خاتمى در بخش ديگرى از سخنانش گفت: انقلاب اسلامى و اسلام نابى كه امام راحل منادى آن بود همواره در مقابل حركت هاى تند افراطى ، ظاهرگرا و قشرى مسلكى بوده است و ما خواستار تجاوز به هيچ كشورى نيستيم اما از حق خود دفاع مى كنيم .

خاتمى بر لزوم ، قوى و نيرومند شدن در دنياى امروز تاكيد كرد و گفت : ما قوت و نيرومندى خود را در  ايمان و انسجام و  علم و دستيابى به امكانات  مي دانيم .

رييس قوه مجريه ، انسجام در جامعه را در گرو،  تقويت پايه هاى مردم سالارى  و مبارزه با عوامل مخالف مردم سالارى دانست .

وى افزود : نيرومندى ما به اين نيست كه سلاح ديگران را بخريم و در انبار خويش ، ذخيره كنيم بلكه نيرومندى ما به علم و دستيابى به فناورى و اقتصاد پوياست .

خاتمى با اشاره به جنجال هايى كه درخصوص فعاليت هاى صلح آميز هسته اى ايران در دنيا صورت گرفته است ، افزود: امروز دنيا مي داند كه جمهورى اسلامى در جستجوى دستيابى به سلاح هاى مخرب نيست و از سوى ديگر اسلام نيز اجازه نمي دهد كه سلاح اتمى را بكار گيريم و اين يك كار ضد بشرى است .

رييس جمهورى تاكيد كرد : ما دنبال سلاح اتمى نيستم اما چرا كشورى مثل ايران از فناورى پيشرفته هسته اى بى بهره باشد و تمام فشارها بر ايران به اين خاطر است كه ما به اين فناورى صلح آميز دستيابى پيدا نكنيم .

خاتمى درعين حال رقابت  سازنده ميان گروه ها براى پيشرفت و پيشبرد امور را ضرورى دانست و گفت : نبايد اين رقابت به تنازع تبديل شود اگر اين مساله اتفاق افتاد يا ناشى از ضعف ماست و يا ناشى از  دستى  است كه نمى گذارد اين رقابت سازنده كه منشاء پيشرفت در كشور است ، شكل بگيرد.

رييس جمهورى در ادامه سخنانش در جمع خانواده شهداى هفتم تير به عوامل بروز تروريسم اشاره كرد و گفت : تروريسم پديده اى است كه در طول تاريخ بوده است و دو عامل دارد، يكى اينكه وقتى جامعه تحت فشار قرار گرفت برخى از افرادى كه دستشان به هيچ جايى بند نيست در مقابل زور متوسل به زور ميشود و ما حتى قبل از انقلاب نيز شاهد آن بوديم .

خاتمى گفت : هرچند امام راحل هيچگاه با جرياناتى كه به اين سبك كار مى كردند ميانه اى نداشتند و حتى امام مورد اعتراض برخى بزرگانى كه امروز از افتخارات جامعه اسلامى هستند و برخى نيز شهيد شدند، قرار ميگرفتند كه چرا با گروه هايى كه مبارزات مسلحانه ميكنند، روى خوش نشان نمى دهند و اين ديدگاه ناشى از بينش بلند امام (ره ) بود كه راه رسيدن به حقيقت تكيه به زور و اعمال تروريستى نيست .

رييس جمهورى علت ديگر رواج امواج تروريسم را ناشى از ديدگاه هاى غلط ، خودمحور و توهم آلود دانست و گفت : موج ترورى كه بعد از انقلاب در ايران رخ داد از منظر مختلف در ميان جريان هاى تروريستى دنيا بيسابقه و بى نظير بود.
وى با اشاره به حادثه هفتم تير كه در آن 72 تن از چهره هاى برجسته نظام و انقلاب به شهادت رسيدند ، گفت : در حادثه هفتم تير ، به طور يك جا شمار زيادى از سرمايه كيفى و بالاى جامعه كه نقش محورى در پيشبرد مديريت جامعه نوپاى انقلابى داشتند ، به شهادت رسيدند و چنين حادثه تروريستى در دنيا بى سابقه است .

وى درعين حال به حادثه 11 سپتامبر اشاره كرد و گفت : هرچند دراين حادثه ، از نظر كميت و تعداد ، ظاهرا حادثه اى منحصر به فرد بود اما كسانى كه كشته شدند، انسانها عادى بودند - هرچند حتى اگر يك انسان عادى هم كشته شودبايد اين حركت محكوم شود اما درحادثه هفتم تير اركان وپايه هاى نظام و نمايندگان يك ملت و انقلاب، از ملت گرفته شد.

خاتمى گفت : حادثه هفتم تير نشان دهنده حجم كينه دشمنان نسبت به انقلاب اسلامى است و زنده نگه داشتن اين حادثه وظيفه مبرم و منشاء بيدارى ما براى تداوم راه انقلاب است .

رييس جمهورى از حادثه هفتم تير به عنوان يك حادثه اى كه با گذشت 23 سال از عمر آن همچنان زنده است ، نام برد و گفت : همزمانى اين حادثه با جنگ تحميلى يك امر تصادفى نبوده است ، همزمانى فاجعه سهمگين هفتم تير و به راه انداختن امواج سهمگين تروريستى در داخل كشور با جنگ كه از خارج بر كشور تحميل شده بود ، نشانگر يك طرح  سازماندهى شده  براى مقابله با جامعه نوپاى انقلابى ايران بوده است .

خاتمى گفت : ما بايد حادثه هفتم تير را به عنوان يك حادثه حياتى همواره زنده نگهداريم . 

پيش  از سخنان رييس جمهورى ، حجت الاسلام فرودسى پور رييس ستاد برگزارى ويژه برنامه هاى هفتم تير و خانم شاهوى از اعضاى اين ستاد در سخنان جداگانه اى گزارشى از ويژه برنامه هاى گرامى داشت بيست و سومين سالگرد شهداى هفتم تير بيان كردند.