معاون امور زیستگاههای سازمان حفاظت محیط زیست کشور با اعلام اینکه در سال جاری تبخیر در دریاچه ارومیه بیش از بارندگی است نسبت به تخریب گسترده دریاچه ارومیه بیش از همیشه ابراز نگرانی کرد.

دکتر دلاور نجفی در گفتگو با خبرنگار مهر با تاکید بر تخریب دریاچه ارومیه بر اثر عوامل انسانی و طبیعی تهیه اولین سند زیست بومی کشور با نام مدیریت حوضه آبریز دریاچه ارومیه را گامی برای نجات دریاچه ارومیه دانست و گفت: این سند تلاشی برای جبران خسارت 25 تا 30 درصدی عوامل انسانی است که در ان وظایف تمامی نهادهای مرتبط به طور کامل مشخص شده است.

معاون امور زیستگاه های سازمان محیط زیست کشور با اشاره به نیاز 15 تا 16 میلیارد متر مکعب آب برای نجات دریاچه اضافه کرد: برای تامین خسارات بخش انسانی دریاچه ارومیه برنامه مدیریتی تدوین شده، وزارت خانه های نیرو، جهاد کشاورزی، کشور و سازمان محیط زیست را موظف می کند تا وظایف خود را برای جبران بخشی از کمبود آب دریاچه به درستی انجام دهند.

دکتر نجفی دفتر عمران سازمان ملل را حامی سند زیست بوم حوضه آبریز دریاچه ارومیه دانست و این برنامه را هدفی برای جبران برداشت آب برای کشاورزی، حفر چاههای غیر مجاز و مجاز و همین طور احداث سدها و توقف آبهای جاری منتهی به دریاچه ارزیابی کرد.

این مقام مسئول، رئیس سازمان محیط زیست و سه استاندار مناطق آبریز شامل کردستان، آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی را امضاء کنندگان این سند اعلام کرد و افزود: در این سند تاکید شده که دستگاههای تحت امر دستورات لازم را اجرا کنند و این سند امروز در حال اجرا شدن است.

دکتر دلاور نجفی گفت: بخش از کارهای لازم انجام شده است مثل میله گذاری حریم دریاچه که وظیفه سازمان محیط زیست بود و مراحل اجرایی این کار به اتمام رسیده است.