به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، خسرو قهرمانی ظهر یکشنبه در نشستی خبری در جمع خبرنگاران افزود: در حال حاضر زندانهای خراسان رضوی با تحت پوشش قراردادن 11 زندان، یک کانون اصلاح و تربیت و یک مجتمع حرفه آموزی و کاردرمانی به امورات زندانبانی اسلامی فعالیت می کند ضمن اینکه مرکز مراقبت بعد از خروج ستاد دیه، انجمنهای حمایت از خانواده زندانیان، بنگاه تعاون را نیز هدایت و حمایت می کند.
مدیر کل زندانهای خراسان رضوی گفت: اهداف و وظایف سازمان زندانها که ادارات کل زندانهای خراسان رضوی از این قاعده مستثنی است در فصل دوم آئین نامه اجرایی سازمان زندانها به طور دقیق و بانگاه زندانبانی اسلامی، تهذیب و اصلاح زندانیان بزرگسال و اطفال تشریح شده است که اجرای دقیق آن رسیدن به اهداف عالیه سازمانرا می تواند در پی داشته باشد.
وی همچنین با اشاره به اینکه آخرین آمار رسمی ( اسفند 87 ) زندانهای خراسان رضوی 17686 نفر زندانی را در خود جای داده است گفت: از این تعداد 16372 نفر مرد و 1314 نفر زن هستند.
وی گفت: در حال حاضر دراستان بالاترین جرم مواد مخدر و بالاترین درصد افراد درون زندان را سنین 19 تا 35 یعنی قشر جوان جامعه تشکیل می دهند.
مدیر کل زندانهای استان سرآمد فعالیتهای سازمان را امور فرهنگی و تربیتی دانست و افزود: این اداره کل در محور روز آمد سازی اقدامات اصلاحی و تربیتی با برگزاری دوره های آموزشی تحت عنوان سواد آموزی با شرکت 1770 نفر، آموزش و پرورش با شرکت 502 نفر آموزش عقائد 35379 نفر و مهارتهای زندگی با حضور 2449 نفر و اعطای گواهینامه های تخصصی به شرکت کنندگان توانسته گامی بلند در جهت ارتقای سطح فرهنگی و مذهبی مددجویان بردارد.
وی ادامه داد: در سال گذشته 22907 مددجو در 4228 دوره آموزشی فعالیتهای قرآنی شرکت کرده اند که از این تعداد 51 نفر موفق به حفظ از یک جزء تا کل قرآن شده اند.
قهرمانی گفت: همچنین در محور غنی سازی اوقات فراغت زندانیان با برگزاری 12000 دوره ورزشهای تخصصی و عمومی نظیر والیبال ، تنیس ، کشتی ، فوتسال ، دو میدانی ، آمادگی جسمانی و .... و برگزاری روزانه ورزش صبحگاهی در زندانها توانسته ایم در بحث کاهش آسیب رفتارهای پرخطر و ایجاد روحیه نشاط در بین مددجویان تاثیر گذار باشیم.
وی افزود: در زمینه بازنگری و اصلاح فرآیندهای جاری و باهدف بکارگیری نیروی متخصص در سال 451هزار و 387 نفر باعضویت رسمی و پیمانی و 27 نفر با عضویت قراردادی به استخدام این اداره در آمده اند.
قهرمانی تصریح کرد: همچنین در راستای ارتقاء کمی و کیفی خدمات رفاهی کارکنان اقداماتی نظیر انجام امور بازنشستگان، خدمات رفاهی پرسنل شامل انعقاد قرارداد بیمه تکمیلی، استفاده از تسهیلات اماکن تفریحی و فرهنگی و 468 مورد جوایز تحصیلی فرزندان کارکنان صورت گرفته که در مقایسه با سالهای گذشته و با استعداد نیروی انسانی 971 نفر پرسنل رسمی و پیمانی و 336 نفر پرسنل قراردادی وضعیت مطلوبی را سپری کرده ایم .
وی افزود: همچنین اداره قضایی اداره کل زندانهای استان در بحث حمایت حقوقی از کارکنان از مجموع 22 پرونده وارده به این اداره موفق به مختومه کردن 14 مورد شده و همچنین در جهت حمایت از حقوق شهروندی زندانیان و با هدف تسهیل روند زندان زدایی و بازسازگاری محکومان با تقاضای انتقال یک هزار و 658 زندانی از زندانهای استان به سایر استانهای کشور و انتقال 361 زندانی به زندانهای استان موافقت نموده است.
قهرمانی بروز بودن اطلاعات و سیستم زندانها را از اولویتهای مهم دانست و با اشاره به صنعت انفورماتیک افزود: در همین راستا و باهدف توسعه زیر ساختهای IT در سال 1387 با ارتقاء سیستم های قدیمی وبه کارگیری 180 دستگاه رایانه جدید و اجرای طرح جامع ICT در زمینه گسترش فیزیکی شبکه و امکانات زیر بنایی IT پیشرفت چشمگیری داشته ایم .
وی ادامه داد: همچنین با ایجاد سامانه امنیتی – ارتباطی چند ظرفیتی ( M.C.S.S ) و ایجاد بستر ارتباطی توسط شبکه ( Wireless) و بکارگیری دوربینهای تحت شبکه ( Ipcamera ) جهت نظارت تصویری بر پروژه های عمرانی اردوگاه چناران و زندانهای درگز، گناباد و کانون اصلاح و تربیت شاندیز ، بهره مندی از سیستم ویدئو کنفرانس و امکان ارتباط صوتی و تصویری مستقیم با ستاد سازمان و تمام ادارات کل استانهای کشور و اتوماسیون اداری ( Q.A ) و دبیرخانه الکترونیک از نظر فناوری ارتباطات در سطح قابل قبولی قرارداریم اما تا رسیدن به نقطه مطلوب نیاز به توجه بیشتر در این زمینه است.