اصول اولیه اخلاقی در معاهده جدید اقتصادی رعایت شود
رهبران دینی که اجلاسی را در آستانه اجلاس گروه هشت در ایتالیا برگزار کردند خواستار تدوین معاهده جدید مالی و اقتصادی شدند تا اصول اولیه اخلاقی را در اشاره به رکود اقتصادی جهان به رسمیت بشناسد.
رهبران مسلمان، مسیحی ، یهودی، هندو، بودایی، زرتشتی و شینتو طی بیانیه مشترکی اعلام کردند: بحران کنونی اقتصادی و مالی جهان بارسنگینی بر دوش فقرا و مستمندان جهان است.
در ادامه این بیانیه رهبران دینی هشدار داده اند: آفریقا به شدت از تبعات بحران اقتصادی جهان رنج می برد، وضعیتی که باعث شده تلاشهایی که در راه فقر صورت گرفته لطمه دیده و تأثیر منفی بر رشد اقتصادی کشورهای آن داشته است.
رهبران ادیان بزرگ دنیا تأکید کردند که قرار داد جدید مالی باید به علل بحران جهانی اشاره کرده و ضرورت اصول اخلاقی برای اقتصاد به رسمیت بشناسد. رهبران دینی پیش از آغاز بحث و گفتگوهای خود از شهر لاکوئیلا، 100 کیلومتری پایتخت ایتالیا دیدن کردند که ماه آوریل گذشته 300 نفر را به کشتن داد و خرابی وسیعی را به دنبال داشت.
اجلاس گروه هشت به میزبانی ایتالیا طی روزهای 8 تا 10 ژوئیه (17 تا 19 تیر ماه) برگزار می شود، قرار بود که این اجلاس در شهر مادالنا، جزیره کوچکی نزدیکی ساردینیا برگزار شود، اما پس از زلزله دولت ایتالیا محل اجلاس را به نشانه همبستگی با شهر لاکوئیلا به این شهر منتقل کرد.
اجلاس رهبران دینی چهارمین گردهمایی بود که در آستانه اجلاس گروه هشت برگزار می شد. اجلاس سال گذشته در ژاپن برگزار شد و سالهای قبل آن به ترتیب در آلمان و روسیه برگزار شد.
رئیس جمهور ایتالیا که در این اجلاس شرکت کرده بود گفت: برقراری مجدد ارزشهای معنوی و اخلاقی در بسیاری از انتخابها، موضوعات اقتصادی و سیاسی دنیا در سالهای اخیر ضروری است.
بندیکت شانزدهم همچنین در دیدار عمومی خود با مردم در این رابطه گفت: اطمینان دارم اجلاس رهبران توجه رهبران سیاسی را به اهمیت دین در بافت اجتماعی هر جامعه ای جلب کرده و مسئولیت بزرگی برعهده آنها می گذارد تا سیاستهای خود را بر مبنای حمایت از خیر مشترک تعیین کنند.
این اجلاس طی روزهای 26 و 27 خرداد ماه در رم با حضور فرقههای مختلف مسیحی، نمایندگان یهودیان ، مسلمانان و بودائیان برگزار شد.
پاپ نسبت به کاهش اعتراف میان کاتولیکها هشدار داد
بندیکت شانزدهم نسبت به کاهش اعتراف میان کاتولیکها هشدار داد و از کشیشها خواست تسلیم اطاقکهای خالی اعتراف نشوند و بیشتر به مؤمنان کمک کنند تا شعائر دینی را به عنوان پاسخی به نیاز ژرف و متواضعانه برای بخشش درک کنند.
براساس نظر سنجی روزنامه ریپابلیکا از کاتولیکهایی که به آداب دینی خود عمل می کنند، تنها 2 درصد آنها بیش از یکبار در ماه ، 19 درصد دوبار در ماه و 58 درصد یک یا دوبار در سال برای اعتراف به کلیسا رفته و 30 درصد هرگز اعتراف نمی کنند.
بندیکت شازندهم در نامه ای به مناسبت سال کشیشها که صد و پنهامین سالگرد مرگ سنت جان مری ویانی است در نامه ای که به کشیشهای سراسر دنیا ارسال کرد اظهار داشت این قدیس الگوی زندگی خود را به اعضای کلیسای خود آموخت و اعتقاد داشت که زندگی کشیش به برگزاری مراسم عشای ربانی ارتباط دارد. کشیشها هرگز نباید تسلیم اطاقکهای خالی اعتراف یا بی تفاوتی مؤمنان به این رسم دینی باشند. در فرانسه زمان سنت جان مری ویانی اعترافها ساده و حتی زیاد نبودند. از زمان تغییراتی که به واسطه انقلاب فرانسه به وجود آمد مسئله اعتراف نیز بیشتر مورد توجه قرار گرفت، اما وی از تمام راههای ممکن برای یاری مؤمنان در کشف دوباره معنا و زیبایی توبه و اعتراف استفاده کرد.
کارشناسان و تحلیلگران کلیسایی اظهار می دارند که ضعیف شدن حس گناه در زندگی مدرن موجب شده مؤمنان به سمت اعتراف نرفته و تمایلی به فاش کردن برخی گناهان خود نداشته باشند و تنها با بیان عبارتهای کلی و درخواست کمک برای مشکلات خود به این نیاز پاسخ دهند. عده ای نیز در این رابطه کشیشان را مورد اتهام قرار داده و اظهار داشتند بسیاری از آنها به شنیدن اعترافات مردم تمایلی نشان نمی دهند.
انحلال کلیسای ساینتولوژی فرانسه بررسی میشود
دادگاهی در پاریس برای نخستین بار درباره مسئله منحل کردن کلیسای ساینتولوژی در فرانسه به اتهام کلاهبرداری سازماندهی شده، تصمیمگیری میکند.
دادستانهای فرانسه به محض اینکه پرونده خود را علیه دفتر مرکزی و کتاب فروشی این کلیسا در پاریس بستند از دادگاه پاریس خواستند مسئله انحلال این کلیسا را بررسی کند . اگر اتهام آن ثابت شود این کلیسا با حدود 6 میلیون جریمه رو به رو خواهد شد.
شش نفر از اعضای کلیسا در این محاکمه حضور دارند و بسیاری از آنها اگر مجرم شناخته شوند با جرایم سنگینی همراه با حکم حبس مواجه می شوند.
دادخواهان این پرونده دو نفر از اعضای سابق کلیسای ساینتولوژی هستند که ادعا می کنند کلیسا آنها را در صرف ده ها هزار دلار در محصولات قلابی در دهه 1990 فریب داده که در میان این محصولات می توان به یک الکترومتر اشاره کرد که کلیسا مدعی شده می تواند میزان انرژی فرد را اندازه گیری کند.
این درحالی است که کلیسای ساینتولوژی که 45 هزار نفر عضو در فرانسه دارد این اتهامات را تکذیب و مدعی شده این اقدامات آزار و جفا بر کلیسا محسوب می شود و براساس ادعاهای فابیو امیکارلی از نمایندگان اروپایی ساینتولوژی در گفتگو با رسانه های فرانسوی ، دادخواهان مرتدانی هستند که می خواهند از دین سابق خود انتقاد کنند.
درحالی که این اتهامات جدی ترین چالشها را برای این کلیسا در فرانسه تا امروز فراهم کرده است، این تنها شکایت طی 20 سال گذشته علیه ساینتولوژی نیست. تا کنون پرونده هایی مبنی بر شکایت از کلاهبرداری این کلیسا در فرانسه مورد بررسی قرار گرفته و این کلیسا با ظن و تردید بسیاری در فرانسه رو به رو است، برای مثال رهبر این کلیسا در شهر لیون، فرانسه برای نقش وی در خودکشی یکی از اعضای کلیسا در سال 1996 به 18 ماه زندان محکوم شد.
کلیسای ساینتولوژی در سال 1954 توسط ال. ران هابارد نویسنده فقید کتابهای علمی تخیلی پایه گذاری شد و اکنون در ایالات متحده افراد بسیاری را به خود جذب کرده است. این درحالی است که دولت فرانسه کلیسای ساینتولوژی را به عنوان یک فرقه می داند و به طور رسمی عدم تساهل خود نسبت به این فرقه را ابراز کرده است. براساس گزارشهای دولتی فرانسه که در ماه می منتشر شد تعداد پیروان این فرقه دینی طی 15 سال اخیر سه برابر شده است.
پخش برنامههای دینی در آمریکا محدود شد
سازمان خدمات پخش عمومی ایالات متحده توافق کرد ایستگاههای عضو خود را از پخش برنامههای دینی تلویزیونی منع کند، اما آن تعداد معدودی از ایستگاههای رادیویی و تلویزیونی که پیشتر مذهبی بودند به برنامه خود ادامه دهند.
اعلام نظر هیئت مدیریت سازمان خدمات پخش عمومی توافقی درباره پیشنهاد ممنوعیت پخش تمام برنامه های دینی بود. این ممنوعیت موجب می شود برخی از ایستگاه های پخش در ایالات متحده به علت این که می خواهند به پخش برنامه های دینی، سخنرانیهای دینی و مراسم کلیسای محلی ادامه دهند از عضویت این سازمان خارج شوند.
از ایستگاه های عضو سازمان خدمات پخش عمومی خواسته شده بود برنامه های غیر تجاری، بیطرف و غیر فرقه ای نشان دهند اما تعریف برنامه های غیر فرقه ای همواره تعابیر مختلفی داشته و هرگز به طور کامل اجرا نشده است. اما این سازمان کاربردها و تعاریف این قوانین را تعریف کرده است به طوری که این تعریف درحال حاضر دربرگیرنده گزارشهای خبری درباره دین یا گروهها، بحث و گفتگوی دینی که حتی عقاید دینی خاصی را ترویج نمی کنند هم نمی شود.
این توافق همچنین برای برخی شبکه هایی که تنها برنامه دینی پخش می کنند و وابسته به کلیسای خاصی هستند خبری خوبی بود چرا که براساس قوانین جدید این سازمان، ضرورتی به قطع این برنامه ها یا به طور کلی شبکه وجود ندارد.
مسیحیان بریتانیایی اتانازی را در همایشی به بحث میگذارند
انجمن دوستی پزشکی مسیحیان روز دوم ژوئیه (11 تیرماه) در دانشگاه لندن همایشی با هدف بحث و گفتگو درباره حمایت از زندگی و همچنین اتانازی برگزار خواهد کرد.
همایش " موضوعات مرگ و زندگی" به دنبال تلاشهای جدید و تقویت شده توسط حامیان انجمنهایی که کرامت در مرگ را تبلیغ کرده و خواستار مشروعیت اتانازی داوطلبانه به عنوان بخشی ازقوانین دادگستری هستند برگزار میشود.
این همایش به دامنه وسیعی از موضوعات چون مسئله اینکه چه زمانی حق مرگ به وظیفه مرگ تبدیل میشود و اینکه آیا اتانازی رنج را از بین برده یا صرفاً فردی را که رنج میکشد از بین میبرد؟ مورد بحث و بررسی قرار میدهد.
بارونس جین کمپل، عضو سابق کمیسیون حقوق معلولان، لرد الکس کارلی، بارونس مری وارناک و دکتر فیلیپ هاوارد متخصص بیماریهای معده و روده در دانشگاه سنت جورج در این همایش سخنرانی خواهند کرد.
سخنرانها به موضوعات مختلفی اشاره میکنند که در میان آنها میتوان به این پرسشها اشاره کرد که آیا اتانازی احترام به افراد آسیبپذیر را ارتقا میدهد یا احترام به افراد معلول را به واسطه بیان اینکه برخی زندگیها ارزش زندگی ندارند از بین میبرد؟
عوامل خشونتهای ضدمسیحی در هندوستان بررسی شدند
در پس گفتگوهای بیندینی هندو ها و مسیحیان در بمبئی هندوستان در اعتراض به اقدامات خشونتآمیز علیه مسیحیان، رهبران جامعه هندو مهمترین عامل برای آغاز این خشونتها را فعالیتهای تبشیری عنوان کردند.
درگفتگوهای بیندینی که طی روزهای آغازین این هفته در بمبئی برگزار شده بود و هدف بررسی آن تبعات درگیریهای خشونت آمیز ماه آگوست بود، رهبر جامعه هندو تبشیر مسیحیان را بزرگترین عامل در رشد خشونت علیه اقلیتها دانست.
وی قصد داشت در این نشست اطمینان حاصل کند که کلیسای کاتولیک اینگونه فعالیتهای خود را متوقف خواهد کرد، این درحالی است که رهبران کاتولیک هرگونه مشارکت در فعالیتهای تبشیری را تکذیب کرده و آن را به پروتستانها نسبت دادند.
اسوالد گراسیاس اسقف اعظم بمبئی گفت: به رغم اینکه تبشیر یک انتخاب شخصی است، اما باید اطمینان حاصل کرد که این فعالیتها اجباری نباشد. واتیکان با تبشیر اجباری مخالف است و این امر در اسناد آن به طور مشخص عنوان شده است.
طی یک نشست مطبوعاتی که پس از نشست گفتگوی دینی برگزار شد رهبران دینی هر دو طرف حمله علیه مسیحیان هندوستان را که در ماه آگوست گذشته از سوی افراطگرایان هندو صورت گرفته بود محکوم کرده و توافق کردند که برای امور اجتماعی و خیریه با یکدیگر همکاری کنند.
جایندرا ساراسواتی رهبر جامعه هندو طی یک بیانیه مطبوعاتی از کلیساها و گروههای مسیحی خواست از صندوقهای خیریه برای آرمانهایی چون بهداشت و آموزش استفاده کنند.
کاردینال ژان لوئی توران رئیس شورای پاپی گفتگوی بین دینی نیز با ابراز امیدواری نسبت به این که دستاوردهای اجرایی این نشست مثبت باشد، گفت: هندوستان مهد ادیان بسیاری است و ما تحت تأثیر بلند نظری، تساهل و ارزشهای بسیاری در این کشور قرار گرفتیم.
نسخههایی از انجیلهای تاریخی در آمریکا به نمایش گذاشته میشوند
مدرسه علوم دینی الهیاتی میدوسترن در آمریکا در نمایشگاه سالانه خود مجموعه انجیلهای باستانی را به نمایش میگذارد و داستان نوشته شدن انجیل به رغم قانونهای محدود کننده را شرح خواهد داد.
این انجیلهای باستانی از روز 22 ژوئیه در مرکز نمایشگاه شهر کنتاکی ارائه خواهد شد و تلاش می کند مسیحیان منطقه را با تاریخ و چگونگی نگارش انجیل در عرصهای مختلف آشنا کند.
برگزار کنندگان این نمایشگاه اعلام کردند که همه ما از اهمیت کتاب انجیل مطلع هستیم اما نمی دانیم که این کتاب چگونه به دست ما رسیده این نمایشگاه تلاش می کند مخاطبان خود را با چگونگی رسیدن انجیل به این دوره آشنا کند.
در میان انجیلهای باستانی که در این نمایشگاه ارائه خواهد شد می توان به یک انجیل لاتین دست نویس اشاره کرد که در سال 1230 براساس ترجمه ژان وایکلیف نگاشته شده، آخرین نسخه از پنج نسخه عهد جدید یونانی ایراسموس، نسخه نادری از نخستین انجیل کامل به زبان انگلیسی سال 1553 به عنوان نخستین انجیلی که از شاه مجوز توزیع کرد و کار تیندال را که پیشتر شهید شده بود کامل کرد، انجیل بزرگ سال 1562 که بازبینی انجیل متی پیشین بود و انجیلهای دیگری که سالهای انتشار آنها 1560 و 1568 بوده است.