ایرج بنیادی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: بانک نشاء در سطوح مختلف 50، 100 و 200 هکتاری در استان ساخته می شود.
معاون تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گیلان عنوان کرد: برای ساخت ایستگاه نشاء و تامین ماشین آلات مورد نیاز برای هر 100 هکتار اراضی شالیکاری سه میلیارد ریال تسهیلات بانکی اعطا می شود.
وی اظهار داشت: ایجاد بانک نشاء می تواند مسئله کشت برنج که یکی از پرمشقت ترین مراحل تولید برنج است، تسریع کند.
بنیادی با بیان اینکه نشاء دستی برنج، هزینه های غیرمستقیم بسیار زیادی را بر کشاورزان تحمیل میکند، افزود: با مکانیزه کردن مراحل کاشت و برداشت میتوان حداقل 20 درصد هزینههای تولید برنج را کاهش داد.
وی ابراز داشت: هر هکتار شالیکاری بیش از 10 میلیون ریال هزینه دارد که بالای 60 درصد هزینه های تولید برنج مربوط به هزینه های نیروی انسان است.
معاون جهاد کشاورزی گیلان همچنین درباره طرح بانک نشاء (سینی نشاء) گفت: در این طرح نشاء برنج درون جعبه کاشته می شود و کشاورزان می توانند آنها را در حیاط خانه، انبار و بدون نیاز به خزانه کاری نگهداری کنند.
وی بیان داشت: در این روش مصرف بذر مورد نیاز تا یک سوم یعنی ۴۰ کیلوگرم در هکتار کاهش می یابد و علاوه بر صرفه جویی در بذر و آب کاهش هزینه های خزانه کاری و به حداقل رسیدن آفات نیز از مزایای این روش است.
بنیادی در ادامه با بیان اینکه در اراضی شالیزاری ماشین آلات نقش مناسبی دارند، یادآور شد: استفاده از ماشین آلات هزینه های تولید را به شدت کاهش می دهد.
استان گیلان 238 هزار هکتار شالیزار دارد.