ستاره شناسان هلندی موفق شدند بزرگترین منبع شتابگر ذرات کیهانی کهکشان راه شیری را کشف کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان دانشگاه اوتریخت با کمک اطلاعاتی که از تلسکوپ VLT اروپا و رصدخانه آمریکایی پرتوهای ایکس چاندرا جمع آوری کرده بودند توانستند راز شتابگر ذرات کهکشان راه شیری را حل کنند.

این یافته ها نشان می دهد که پرتوهای کیهانی کهکشان راه شیری به روشی بسیار موثر توسط بقایای ستاره های منفجر شده شتاب می گیرند.

پرتوهای کیهانی از منابع حاضر در داخل کهکشان راه شیری حاصل می شوند و پروتونهایی را تحریک می کنند که با سرعت بسیار بالاتر از سرعت نور حرکت می کنند. این ذرات با چنان انرژی شتاب می گیرند که بالاتر از انرژی شتابگر واقع در "سرن" سوئیس است.

براساس گزارش ساینس اکسپرس، این "ابر- شتابگرها" که این پرتوهای کیهانی را در راه شیری تولید می کند در بقایای ستاره های منفجر شده واقع شده اند.

ستاره شناسان چینی در 185 پس از میلاد اولین اسناد مربوط به بقایای ستاره های منفجر شده را ارائه کردند. اکنون دانشمندان هلندی با تجزیه بقایای یک ستاره منفجر شده با شناسه RCW 86 به این کشف جدید دست یافتند.

جرم آسمانی RCW 86 در فاصله 8 هزار و 200 سال نوری از زمین و در صورت فلکی قطب نما واقع شده است.

این ستاره شناسان دمای گاز حاضر در موج ضربه ای حاصل از انفجار این ستاره را اندازه گیری کردند و به این ترتیب سرعت این موج ضربه ای را به دست آوردند. این سرعت بین 10 تا 30 میلیون کیلومتر بر ساعت برابر با یک تا سه درصد از سرعت نور است.

دمای گاز موج ضربه ای در حدود 30 میلیون درجه سانتیگراد و بالاتر از استانداردهای کنونی اما کمتر از دمای مورد انتظار برپایه سرعت موج ضربه ای است. دمای مورد انتظار در حدود نیم میلیارد درجه سانتیگراد است.

به گفته این محققان، این انرژی گمشده، شتابگر پرتوهای کیهانی را تغذیه می کند.