در پی توافقهای صورت گرفته برای استمرار گفتگوی دولت و جامعه مسلمان آلمان، مدارس دولتی آلمان اسلام را تدریس می‌کنند تا دانش‌آموزان مسلمان نیز آداب و آموزه‌های دین خود را بیاموزند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از منابع اینترنتی، ولفگانگ شویبله وزیر کشور آلمان در آخرین روز از همایش کنفرانس اسلامی آلمان گفت: هرچه به جلو می رویم، این ضرورت جدی تر می شود که توصیه های کنفرانس اسلامی آلمان را به منظور ادغام اجتماعی و دینی مسلمانان در آلمان جدی تلقی کنیم. تا زندگی مسلمانان در این کشور الگویی برای تصدیق و غلبه بر تمام تمایزات پیش روی ما باشد .

یکی از توصیه های اصلی این همایش رسمی کردن آموزش اسلام در مدارس دولتی و تأسیس دپارتمانهای الهیات اسلامی در دانشگاهها است.

شویبله گفت: این جایگاه آکادمیک ضروری است چرا که الهیات اسلامی در این کشور می تواند پاسخهای مقتصی را درباره زندگی اقلیت مسلمان فراهم کرده و بستر حضور آنها در گفتمان سیاسی عمومی را فراهم کند.

والدین مسلمان مدتهای مدید است که نسبت به عدم ارائه کلاسهای دینی در مدارس دولتی برای فرزندان مسلمان خود ابراز نارضایتی کرده اند.

درحال حاضر پروژه های آزمایشی در مدارس معدودی اجرا می شود و کلاسهای اسلام برای دانش آموزان مسلمان تشکیل شده است.

پیش از این مدارس دولتی آلمان کلاسهای دینی یهودیت، کاتولیکیسم و پروتستانتیسم را ارائه می کردند.

براساس تحقیقات دولتی که در کنفرانس اسلامی آلمان ارائه شد، جمعیت مسلمانان آلمان بین 8/3 تا 3/4 میلیون نفر است که این تعداد 5 درصد از جمعیت کل کشور را تشکیل داده اند.

این ارقام جدید نسبت به آمارهای پیشین افزایش داشته است.

همچنین تحقیقات اخیر نشان می دهد که این جمعیت جدید بیش از گذشته در جامعه اقدام شده اند.

از دیگر توصیه های این همایش که روز پنجشنبه به پایان رسید حجاب دختران مسلمان در مدارس به عنوان یک اصل واجب در اسلام است ، اما در این توصیه ها تصریح شده است که دانش آموزان نباید صورت خود را بپوشانند.

کنفرانس اسلامی آلمان در سال 2006 از سوی دولت با هدف گفتگوی میان جامعه اسلامی و دولت تشکیل شد.

تحقیقات تازه منتشر شده نیز از سوی محققان دفتر فدرال مهاجرت و پناهندگی مستقر در نورنبرگ انجام شده و چهره تازه ای از مسلمانان در آلمان به نمایش گذاشته که با تصویر منفی مرسوم در جامعه متفاوت است.