به گزارش خبرنگار مهر در کرمانشاه، مجید غفوری بعداز ظهر سه شنبه در جشنواره تقدیر از نخبگان و فعالان عرصه مبارزه با مواد مخدر استان کرمانشاه با تقدیر از همه کسانی که در امر مبارزه با مواد مخدر تمامی توان و اهتمام خود را بکار گرفته اند، اظهار داشت: اعتیاد و مواد مخدر آتشی است که بنیان خانواده ها و کیان نظام جمهوری اسلامی را با خطر مواجه می سازد.
وی با بیان اینکه مقابله با مواد مخدر نیاز به برنامه ریزی و استراتژیهای خاص دارد، تصریح کرد: به لحاظ اهمیت موضوع، مبارزه با این پدیده شوم تنها مختص و وظیفه نیروی انتظامی نیست و همه آحاد مردم، مسولین و مدیران باید در این راستا احساس مسولیت و وظیفه داشته باشند.
استاندار کرمانشاه از تشکلهای مردم نهاد به عنوان مجموعه ای موثر و کارساز در جهت مقابله با مواد مخدر و رها کردن معتادان از بند اعتیاد نام برد و خاطر نشان کرد: تشکلهایی که در راستای مقابله با مواد مخدر مخدر و رها نمودن معتادین از بند اعتیاد گام بر می دارند باید بیش از پیش از سوی دستگاههای اجرایی مورد حمایت و پشتیبانی قرار گیرند.
غفوری تصریح کرد: برنامه های مقابله با مواد مخدر باید بر مبنای انگیزشی و فرهنگی باشد و باید تلاش شود تا برنامه های فرهنگی در جهت آگاه سازی جوانان بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد.
رئیس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان با اشاره به بهبود یافته گان از بند شوم اعتیاد اظهار داشت: افرادی هستند که در گذشته در دام این پدیده شوم گرفتار شده بودند اما با اراده و جدیت خود و حمایت تشکلها و دستگاههای مرتبط از این بند رها شده و هم اکنون به عنوان یک انسان موثر وارد جامعه شده که باید به چنین افراد و خانواده هاشان تبریک گفت.
استاندار کرمانشاه با بیان اینکه مقابله با مواد مخدر کاری عبادی و مقدس است،گفت: همه کسانیکه در امر مبارزه با مواد مخدر تلاش و جدیت دارند، بدانند که کار آنها یک کار جهادی و مقدس است .
وی تاکید کرد: روند مقابله با مواد مخدر باید در استان بصورت یک موج سراسری فراگیر شود تا مانع جدی برای کسانی شود که به دنبال این پدیده شوم هستند.
استان کرمانشاه در مبارزه با مواد مخدر الگوی کشور است
همچنین در این مراسم امیر احمد گراوند فرماندهی انتظامی استان نیز از اعتیاد به عنوان یکی از پنج معضل جهان نام برد و گفت: در سال گذشته، 84 درصد کشفیات تریاک و 28 درصد کشفیات هروئین در جهان توسط جمهوری اسلامی ایران صورت گرفته است.
وی اظهار داشت: به لحاظ قرار گرفتن ایران در مسیر ترانزیتی و همسایگی با کشور افغانستان بسیاری از عبور و مرور مواد مخدر در این منطقه صورت می گیرد که جمهوری اسلامی در مقابله با توزیع مواد مخدر بسیار با قاطعیت عمل می کند بطوریکه در سال گذشته هزارو32 تن مواد مخدری که وارد جهان شده 30 درصد آن توسط جمهوری اسلامی کشف شده است.
به گفته وی 18 هزار نفر معتاد در استان کرمانشاه از طریق اداره بهزیستی، دانشگاه علوم پزشکی و تشکلهای غیر دولتی در اردوگاههای درمانی تحت درمان هستند .
وی افزود: برنامه ریزی شده سالی 10 درصد از آمار معتادان کاهش یابد به نحوی که تا 10 سال آینده مشکل مواد مخدر در کشور مرتفع گردد.
وی اقدامات صورت گرفته در استان را در راستای مقابله با مواد مخدر بسیار گسترده و جدی عنوان کرد و گفت: در استان کرمانشاه روش موثری در زمینه مقابله با مواد مخدر صورت گرفته که بسیاری از استانها، استان کرمانشاه را در پیشبرد برنامه های خود به عنوان الگو قرار داده اند.
در سطح استان کرمانشاه 64 مرکز درمانی ترک اعتیاد وجود دارد
همچنین مسعود محمدی دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمانشاه هم در این مراسم گفت: در سطح استان کرمانشاه 64 مرکز درمانی ترک اعتیاد وجود دارد که 18 هزار نفر در این مراکز تحت درمان قرار دارند.
وی افزود: روند بسیار امیدوار کننده ای در استان در جهت مقابله با مواد مخدر وجود دارد که بسیار جدی و قابل توجه است.
محمدی با اشاره به سیاه نماهایی که در استان از مواد مخدر صورت می گیرد گفت: باید به اندازه واقعیت به موضوع پرداخته شود نه اینکه طوری تصور شود که استان معدن مواد مخدر است لذا باید در عین اینکه از موضوع غافل نباشیم نباید سیاه نمایی و زیر سوال بردن عملکردها در این خصوص نیز انجام شود.
در ادامه مراسم به افراد و تشکلهایی که در زمینه مقابله با مواد مخدر و اعتیاد نقش ارزنده و گسترده ای داشتند هدایا و لوح تقدیری اهداء شد و برای بهبود یافته گان از بند اعتیاد نیز مراسم جشن برگزار شد.