گرگان - خبرگزاری مهر: مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گلستان خسارت وارده ناشی از سیل اخیر به رودخانه های استان را 17 میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: برای بازسازی خسارات ناشی از سیل اخیر به رودخانه ها، باید 13 پروژه مهندسی در حریم این رودخانه ها اجرا شود.

به گزارش خبرنگار مهر در گرگان، نادعلی حاجیلری ظهر چهارشنبه در جلسه شورای حفاظت از رودخانه های استان افزود: سیل اخیر به رودخانه های زیارت، گرمابدشت، محمدآباد، زرینگل و قره ‌سو شهرستانهای گرگان، ‌آق قلا و علی آبادکتول خسارت زد.

وی خاطرنشان کرد: در مجموع برای اجرای شش پروژه مهندسی رودخانه شهرستان گرگان، 12 میلیارد و 600 میلیون ریال و برای لایروبی و اصلاح مسیر رودخانه، دیواره سازی و ساماندهی رودخانه های زرینگل و محمدآباد چهار میلیارد و 520 میلیون ریال اعتبار مورد نیاز است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ‌ای گلستان گفت: برداشت بی‌ رویه از آبهای زیرزمینی موجب افت سطح آبخوانها می ‌شود و افت پتانسیل آب زیرزمینی موجب کاهش آبدهی چاه‌ ها شده و خسارات جبران ناپذیری را به این منابع وارد می‌ سازد.

وی یادآور شد: شور شدن آب سفره ‌های زیرزمینی، کاهش عمر مفید چاه‌ ها و نشست زمین و تحمیل هزینه ‌های زیاد اقتصادی به کشاورزان از اثرات برداشت بی‌ رویه از سفره ‌های آب زیرزمینی است.

حاجیلری عنوان کرد: در بهره‌ برداری از چاه‌ ها اگر بین هزینه‌ و درآمد کشاورزان تناسبی وجود نداشته باشد مشکلات زیادی را برای کشاورزان به وجود می ‌آورد.

وی با اشاره به اینکه رعایت فواصل بین چاه‌ ها از سوی کشاورزان الزامی‌ بوده و رعایت فواصل قانونی بین چاه ‌های کشاورزی بر طول عمر مفید چاه ‌ها می ‌افزاید.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گلستان یادآور شد: حضور ناظران و کارشناسان فنی شرکت آب منطقه ‌ای گلستان در زمان حفاری چاه‌ها ضروری است و کشاورزان و بهره ‌برداران از منابع آبی می‌ توانند از تجربیات و اطلاعات کارشناسان این شرکت به عنوان مشاوره استفاده کنند.

وی با بیان اینکه استفاده از شیوه ‌های نوین آبیاری و اصلاح شبکه‌ های فرسوده انتقال آب می ‌تواند در حفظ و حراست از این نعمت خدادادی موثر باشد، عنوان کرد: اطلاع رسانی، آموزش شیوه های نوین آبیاری به کشاورزان، فرهنگسازی در زمینه استفاده بهینه از آب از راهکارهای موثر در این زمینه است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ ای گلستان تاکید کرد: با توجه به کشاورزی بودن این استان، مدیریت بهینه منابع آب در توسعه بخش کشاورزی موثر است.