به گزارش خبرنگار مهر در بیرجند، ولی الله زراعتکار پیش از ظهر پنج شنبه در جمع مدیران صنعت آب استان بر اثرات فلزات سنگین، تاثیر گذار بر سلامت مردم اشاره کرد و افزود: فلزات سنگین موجود در محیط و آب می تواند اثرات نامطلوبی بر سلامت مصرف کنندگان داشته باشد.
وی اختلالات عصبی، بیماری های پارکینسون و آلازایمر، انواع سرطان ها، فقر مواد غذایی، برهم خوردن تعدال، اختلال در آنزیم های بدن، کم خونی، خستگی، سردرد، سرگیجه، بی اشتهایی و.. را از جمله عوارض فلزات سنگین موجود در آب بر بدن انسان برشمرد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند کنترل فلزات سنگین موجود در آب آشامیدنی را یکی از وظایف دست اندرکاران تامین آب و دستگاه های ناظر دانست و اظهار داشت: کروم به عنوان یک فلز موجود در آب می تواند بر روی سلامت مصرف کنندگان تاثیر گذار باشد.
زراعتکار با بیان اینکه فلز کروم سه ظرفیتی از راه پوست سالم قابل جذب نیست، خاطر نشان کرد: فلز کروم شش ظرفیتی از راه پوست سالم می تواند جذب شود و در سلولهای بدن پس از تبدیل به کروم سه ظرفیتی موجب به خطر رساندن سلول های بدن شود.
وی با اشاره به اینکه در سال های گذشته مشکل وجود کروم در آب بیرجند و برخی نقاط استان مطرح بوده است، تصریح کرد: در این راستا موضوع احداث تصفیه خانه آب شرب شهر بیرجند پیشنهاد شده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اضافه کرد: مشکل وجود کروم در آب آشامیدنی بیرجند با مخلوط کردن آب حاصل از چاه ها و همچنین پلمپ کردن یک حلقه چاه مشکل دار، هم اکنون حل شده و فعلا میزان کروم در آب آشامیدنی بیرجند در حد قابل قبول می باشد.
رئیس مرکز بهداشت خراسان جنوبی در پایان استاندارد میزان کروم قابل قبول در آب را حداکثر پنج صدم میلیگرم در لیتر ذکر کرد و یادآور شد: در صورت مشاهده هر گونه مشکل و یا گزارشی مبنی بر بالا رفتن مقدار کروم در یک منطقه و یا منبع آب از سوی شرکت آب و فاضلاب استان جهت رفع مشکل اقدام می شود.