به گزارش خبرنگار مهر، این همایش صبح جمعه با حضور علاقمندان و فرهنگ دوستان مازندرانی در مجتمع فرهنگی و هنری امام خمینی (ره) شهرستان آمل برگزار و به پاس سالها زحمت از استاد "حسین طیبی" در این عرصه قدردانی شد.
دبیر برگزاری این همایش با بیان اینکه شناسنامه واقعی موسیقی درمازندران تاکنون تعیین قدمت نشده است، گفت: مازندران در موسیقی در نواحی ایران از جایگاه مهم و ممتازی برخواردار است.
نورالله علیزاده با اشاره به اینکه استاد طیبی قطعه های مختلف سازهای "لله وا" را در موسیقی مازندران ثبت و ضبط کرد، افزود: خوشبختانه این قطعه ها سازهای "لله وا" در اختیار آموزشگاههای موسیقی مازندران برای آموزش به علاقمندان قرار دارد.
وی با ابراز خرسندی از احیای شدن ساز "لله وا" در میان علاقمندان موسیقی نسل جدید در استان تصریح کرد: برگزاری این همایش قدرشناسی این شخصیت موسیقیایی مازندران برای نسل امروز جامعه بوده است.
کارشناس فرهنگ عام مازندران هم در این همایش با اشاره به اینکه استخوان بندی موسیقی مازندران نشات گرفته از روستاییان، دشت نشینان و کوه نشینان است، گفت: چون این هنر بی شائبه دور از هرگونه تزویر وریا می باشد با تمام تنگناها و سختیها، دچار لغزش نمی شود.
علی حسین نژاد افزود: موسیقی آنقدر اهمیت دارد که بسیاری از بیماریها با موسیقی درمانی درمان می شود.
وی با تاکید بر اینکه می توان از سازهای موجود در این بخش نوگرایی کرد، اظهار داشت: خوشبختانه این ویژگیها در این حوزه وجود دارد.
در این مراسم چند گروه موسیقی با نوای خوش "لله وا" شعر و موسیقی بومی و اصیل مازندرانی را خوانند که با استقبال گرم علاقمندان حاضر در سالن همایش مواجهه شدند.
در گویش مازندرانی و زبان تبری " لله" به معنی "نی" و "و " به مفهوم "باد" به کار می رود و در فرهنگ موسیقی مازندران "لله وا" سازی بادی از جنس نی است که در فرهنگ فارسی با عنوان "نی چوپانی" شناخته می شود.