به گزارش خبرگزاری مهر، مهندس علی عالم مجری طرح ساخت نانوغشاهای چندلایه ای تیتانیایی به منظور تصفیه آب را به عنوان هدف این پژوهش ذکر کرد و افزود: با به کارگیری همزمان فرایندهای فیلتراسیون فیزیکی و فتوکاتالیستی در ساخت نانو غشاهای تیتانیایی توانستیم راندمان و کیفیت آب تصفیه شده را افزایش داده و نیاز صنایع مرتبط با تصفیه آب و پسابها را برطرف کنیم.
وی غشاها را یک سد نیمه "تراوا" دانست که به یک یا چند جز از مخلوط های گازی و یا مایع اجازه عبور می دهد و ادامه داد: به دلیل افزایش بهای انرژی مصرفی در چند دهه گذشته تمایل به فرآیندهای جدا سازی غشایی در مقایسه با انواع سنتی و مرسوم آن به طور روز افزونی افزایش یافته و امروزه غشاهای سرامیکی به دلیل پایداری حرارتی، شیمیایی و مکانیکی و همچنین طول عمر بالا از اهمیت بیشتری نسبت به انواع دیگر برخوردارند.
عالم به جزئیات ساخت این غشاها اشاره کرد و اظهار داشت: برای ساخت نانو غشا ابتدا زیر پایه آلومینایی را به روش پرس تک محور تهیه کرده سپس به کمک روش سل- ژل و به کارگیری هر دو روش سل- ژل کلوئیدی و پلیمری لایه نشانی تیتانیا را بر روی زیر پایه انجام شد. پس از ساخت غشا روی نمونه ها آزمایشهای مختلفی انجام دادیم و توانستیم غشای نانو ساختار و چند لایه ای تیتانیای عاری از ترک روی زیر پایه آلومینا را بسازیم و ساختار فازی سطح مخصوص و اندازه کریستالیت لایه ها را بهینه کنیم.
مجری طرح اضافه کرد: همچنین آزمایش فوتوکاتالیستی را نیز با استفاده از نانوغشا انجام دادیم تا کاربرد آن به عنوان یک ابزار تصفیه و گندزدایی بیشتر نمود یابد و در پایان با افزودن نقره پس از 9 ساعت تابش اشعه فرابنفش "متیل اورنج" را به میزان 4/50درصد تجزیه کردیم.