رشت - خبرگزاری مهر: معاون پیشگیری، برنامه ریزی امور استانهای ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور از نصب نرم افزار قضایی در استانها خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر در رشت، محمدحسن نعمت الهی شامگاه پنجشنبه در چهارمین جلسه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان گیلان در رشت، افزود: با نصب این نرم افزار روند اجرایی تمام پرونده های مرتبط با قاچاق کالا به طور متمرکز قابل بررسی و مشاهده خواهد بود.

وی همچنین عنوان کرد: براساس گزارشهای ارائه شده و بازدیدهای میدانی به عمل آمده به رغم قرار داشتن استان گیلان در ردیف استانهای پرخطر، همدلی و هماهنگی بسیار خوبی در زمینه مبارزه با قاچاق کالا و ارز در استان وجود دارد.

نعمت الهی بیان داشت: در اواخر سال 86 باهمکاری دستگاه های عضو ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز نسبت به تدوین سند ملی چشم انداز 10 ساله برای تحقق اهداف پیش بینی شده است.

معاون پیشگیری، برنامه ریزی امور استانهای ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور ادامه داد: تمامی بندهای مصوبات باید توسط دستگاه های ذیربط اجرایی شده و به نتیجه برسد و این امر در گیلان تحقق یافته است.

استاندار گیلان نیز در این نشست گفت: ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور پس از صدور فرمان هشت ماده ای در سال 81 به منظور ریشه کن کردن فساد مالی و اقتصادی شکل گرفت که این امر بیانگر اهمیت موضوع است.

روح الله قهرمانی چابک تسریع در تحقق سند چشم انداز 20 ساله کشور را از دیگر اهداف تشکیل ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز دانست و افزود: سوق دادن مردم به فعالیتهای اقتصادی سالم، ایجاد اشتغال و سرمایه گذاری مطمئن، حمایت از تولیدات داخلی، ساماندهی ورود و خروج کالا به سمت مسیرهای قانونی، جلوگیری از خسارتهای اقتصادی مهمترین اهداف ستاد و کمیسیونها در استانها ست.

قاچاق کالا همواره بنیان و اقتصاد اساسی کشور را هدف قرار می دهد

وی تاکید کرد: قاچاق کالا همواره بنیان و اقتصاد اساسی کشور را هدف قرار داده و علاوه بر ایجاد نابسامانی در اقتصاد بازار و تحولات اقتصادی موجب انتقال انواع آفات و امراض می شود بنابراین مبارزه با قاچاق کالا و ارز به عنوان اصلی ترین فعالیت باید مد نظر همه دست اندرکاران قرار گیرد.

استاندارگیلان بیان داشت: در سالهای اخیر با ایجاد و توسعه پاسگاه های مرزی در مناطق حساس استان شاهد عملکرد بسیار خوبی در این زمینه بوده ایم.

وی گفت: فرهنگسازی عمومی در زمینه مبارزه با قاچاق کالا و ارز به منظور خارج کردن این امر از حالت اداری به مردمی امری ضروری است زیرا همگانی کردن مبارزه با قاچاق و حساس کردن همه افراد در این بخش بسیار موثر خواهد بود.

قهرمانی با اشاره به بخشی از تبعات ناشی از قاچاق کالا و ارز اظهار داشت: افزایش کاذب قیمت اجناس، نزول تولیدات داخلی، بیکاری و پائین آمدن انگیزه سرمایه گذاری از مهمترین تبعات منفی این اقدام غیر قانونی است.

قاچاقچیان بزرگ از سوی رسانه ها به مردم معرفی شوند

استاندار گیلان یکی از ضرورتهای کاهش قاچاق کالا را ایجاد فضای نا امن برای قاچاقچیان دانست و افزود: شناسایی و معرفی قاچاقچیان بزرگ به رسانه ها و تشدید اقدامات عملیاتی و مراقبتهای میدانی در روند شکل گیری قاچاق بسیار موثر است.

وی خاطرنشان کرد: پیشگیری و مبارزه با قاچاق کالا و ارز به تمامی دستگاه های اجرایی مرتبط است زیرا آسیب این مقوله ناپسند همه جامعه را مورد تهدید قرار می دهد و توسعه برنامه های پیشگیری و مبارزه با قاچاق کالا به صورت همزمان امری اجتناب ناپذیر است.

قهرمانی با بیان اینکه کالاهای قاچاق که به صورت غیر قانونی از مرزها به کشور وارد می شوند از کیفیت و بهداشت لازم برخوردار نیستند، تاکید کرد: فرهنگسازی در خصوص مصرف کالاهای استاندارد داخلی نقش موثری در کاهش آمار قاچاق کالا دارد و دولت نهم همواره توجه به مسائل فرهنگی در این زمینه ها را در رأس کارها قرار داده است.

وی عنوان کرد: با توجه به این امر که گیلان در زمینه تولید چای، ابریشم و برنج دارای سابقه ای دیرینه است و بخش عمده ای از معیشت مردم از این راه تامین می شود جلوگیری از ورود غیرقانونی کالاهای مذکور اساسی ترین کار است.

استاندار گیلان در ادامه ایجاد امکانات لازم برای افزایش تولیدات داخلی به منظور کاهش هزینه تولید و ایجاد بازار فروش مناسب در کشور را از جمله اقداماتی برشمرد که می توان در جهت مبارزه با قاچاق کالا و ارز به کار گرفت.