به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا علی احمدی در همایش مدیران و موسسان مدارس غیردولتی که پیش از ظهر دوشنبه در سالن همایش های صدا و سیما برگزار شد، با بیان این مطلب افزود: وقتی سخن از مدارس غیردولتی می شود عده زیادی در داخل وزارتخانه با آن مخالفت کرده و می گویند این مدارس مغایر با اصل 30 قانون اساسی است در حالی که همین افراد نام فرزندانشان را در این مدارس ثبت نام می کنند.
وی اظهار کرد: به همین دلیل می خواهیم این افراد را در توسعه مدارس غیردولتی شریک کنیم تا در این ماجرا با ما همراه شوند.
وزیرآموزش و پرورش با بیان اینکه آموزش و پرورش همواره با کسری مزمن بودجه روبرو بوده است، افزود: این کسری ربطی به دولت ندارد و هرگاه خواستیم آموزش و پرورش را دولتی کنیم به بن بست خورده ایم.
وی در ادامه به آمار 6/7 درصدی دانش آموزان مدارس غیردولتی اشاره کرد و گفت: این آمار چندان دقیق نیست و حتی آمار دانش آموزان مدارس غیردولتی در تهران دو برابر کمتر از آماری است که ارائه می دهند.
اصل 30 قانون اساسی تفسیر شود
علی احمدی همچنین خواهان تفسیر اصل 30 قانون اساسی شد و گفت: همچنان که اصل 44 قانون اساسی تفسیر شد اصل 30 قانون اساسی نیز نیاز باید تفسیر شود و ما نیز در این زمینه ازشورای نگهبان استفتاء کرده ایم که آنها نیز شبیه سخنانی که من می گویم را پذیرفته اند.
وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: چگونه است که والدین دانش آموزان روزانه هزینه زیادی را صرف خوراک فرزندانشان می کنند ولی برای تربیت آنها حاضر به پرداخت هزینه ای نیستند.
وی درباره نگاه متفاوت نمایندگان مجلس به مدارس غیردولتی گفت: به طور مثال اعضای کمیسیون بودجه، اقتصاد و هیئت مدیره موافق گسترش مدارس غیردولتی هستند ولی اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با این موضوع مخالفت می کنند در حالی که گسترش مشارکت های مردمی نیاز به عزم ملی دارد.
نمی توانم به حق التدریس ها بگویم بروید
علی احمدی در ادامه به محدودیت های آموزش و پرورش در مدارس دولتی اشاره کرد و افزود: خوشبختانه با مقررات زدایی در بخش مدارس غیردولتی امکان موفقیت و پیشرفت این مدارس فراهم شده است ولی در مدارس دولتی همچنان محدودیت های اداری و بوروکراسی فراوانی وجود دارد.
وزیر آموزش و پرورش افزود: یکی دیگر از برتری هایی که مدارس غیردولتی دارند این است که می توانند معلمان شان را خودشان گزینش کنند در حالی که من این اختیار را در مدارس دولتی ندارم.
وی معلمان حق التدریس را مهمانان آموزش و پرورش و آموزشیاران نهضت سوادآموزی را نور چشم این وزارتخانه خواند و افزود: آیا این اختیار برای من وجود دارد که به معلمان حق التدریس بگویم که دیگر به مدرسه نیایند؟
علی احمدی استفاده از اختیارات موجود موسسان و مدیران مدارس غیردولتی را فرصت برای برنامه ریزی مناسب و افزایش تعداد دانش آموزان دانست و افزود: اگر بتوانید از فضاهای موجود به درستی استفاده کنید قطعاً والدین برای ثبت نام در این مدارس با یکدیگر رقابت می کنند.
وزیر آموزش و پرورش در ادامه از تعریف دوباره آموزش و پرورش خبر داد و گفت: رسیدگی به استعدادهای برتر فردی را به معاونت پرورشی و تربیت بدنی می سپاریم که در این راه کانون پرورشی، بسیج، مسجد، اردوگاه و... باید با این معاونت همراه شوند.
محتوای کتابهای درسی دانش آموزان خسته کننده است
علی احمدی در قسمت دیگری از سخنان خود با انتقاد از اینکه چرا مدارس باید از کتابهای درسی مشترک استفاده کنند، ادامه داد: چرا نباید از سرفصل های مشترک استفاده کنیم و آیا این کتاب هایی که هم اکنون سازمان پژوهش تدوین می کند، بهترین است.
وی با تاکید براینکه محتوای کتاب های درسی دانش آموزان خسته کننده است، گفت: چرا نباید واحدهای آموزشی ما رقابتی برای سر فصل های درسی نداشته باشند و چرا نباید تربیت دانش آموزان روستایی و عشایری با شهری متفاوت باشد.