به گزارش خبرگزاری مهر، امیر آبادی فراهانی معاون مجتمع قضایی شهید مطهری گفت: نفقه زن مقدم بر نفقه اقارب است و ماده1023 قانون مدنی در این زمینه مقرر می دارد؛ در صورت بودن زوجه و یک یا چند نفر واجب النفقه دیگر زوجه مقدم بر سایرین خواهد بود بدین معنی که اگر کسی توانایی مالی نداشته باشد که هم به زن و هم به خویشاوندان نسبی خود نفقه دهد، زن بر دیگران مقدم خواهد بود.
وی افزود: زن می تواند نفقه زمان گذشته خود را مطالبه کند زیرا نفقه زن مانند سایر دیون به عهده شوهر است در حالیکه اقارب فقط نسبت به آینده می توانند مطالبه نفقه نمایند.
این قاضی دادگستری گفت: نفقه زن مشروط به فقر او یا تمکن مالی شوهر نیست زن اگر چه ثروتمند باشد از شوهر نفقه بخواهد در صورت خودداری شوهر از دادن نفقه یا عدم امکان الزام او به انفاق قانون به زن حق می دهد که از دادگاه اجازه طلاق نماید اما در نفقه اقارب فقر منفق علیه و تمکن مالی منفق مشروط است و تکلیف مربوط به انفاق خویشان متقابل است در حالیکه نفقه زوجه یک تکلیف یک جانبه است.
فراهانی تصریح کرد: در حقوق ایران زن هیچگاه مکلف به دادن نفقه به شوهر خود نیست حال آنکه همانطور که پدر ملزم به دادن نفقه به فرزند ن ندار خود می باشد، فرزند نیز همین تکلیف را در برابر او دارد.
وی افزود: طلب زن بابت نفقه، طلب ممتازه است و در صورت ورشکستگی یا فوت شوهر و عدم کفایت اموال او برای پرداخت دیون بر سایر بدهی ها مقدم خواهد بود ضمن اینکه نفقه زوجه مشروط به تکمین وی از شوهر است.