به گزارش خبرنگار مهر در زنجان، حمیدرضا طهماسبی عصر شنبه در جمع خبرنگاران افزود: در سال گذشته، بیش از 1100 نفر در اهدای عضو پس از مرگ مغزی در انجمن ثبت نام کردهاند و در سه ماهه اول سالجاری نیز 300 نفر آمادگی خود را اعلام کرده اند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه هزینه درمان هر بیمار دیالیزی ماهانه برای دانشگاه علوم پزشکی 10 میلیون ریال و برای انجمن در زمینه پرداخت هزینههای دارو، درمان، آزمایشات و رفت و آمد بیش از 500 هزار ریال است، کاهش مشکلات درمانی و اجتماعی بیماران از اهداف اصلی انجمن به شمار میآید.
طهماسبی یادآور شد: هم اکنون بیش از 110 بیمار دیالیزی در سطح استان برای ادامه زندگی هفتهای سه بار دیالیز میشوند و این در حالی است که بسیاری از افراد جامعه از بیماری حاد کلیوی خود اطلاع ندارند.
وی مهمترین عامل در نارسایی کلیه را دیابت، فشار خون و عفونتهای کلیوی و ادراری دانست و گفت: با توجه به سیر صعودی این بیماری باید از همه امکانات برای پیشگیری و ارتقای سطح آگاهی مردم استفاده نمود.
مدیر انجمن حمایت از بیماران کلیوی استان زنجان گفت: در کنار آموزش باید توجه ویژهای نیز به نیازهای مالی بیماران کلیوی شود، چرا که هزینههای بسیار بالای درمانی و تأمین دارو برای این بیماران بسیار طاقتفرسا است.
طهماسبی، ساماندهی مراکز دیالیز و مراکز انجمن را در سطح شهرستانها مهم دانست و افزود: در سالجاری، مرکز دیالیز شهرستان ماهنشان را با هدف کاهش هزینههای دیالیز، هزینههای دارو و درمان و هزینههای اجتماعی راه اندازی کردیم.