به گزارش خبرنگار سياسي مهر، محمد رضا باهنر روز پنجشنبه در اولين همايش مسئولان شوراهاي هيات هاي مذهبي كشور نظام جمهوري اسلامي را نظامي مبتني بر رفتار تشكيلاتي برخواسته از اعتقاد و ايمان مردم دانست و افزود: اين نظام توانست در دنيايي كه به نظر مي رسيد همه سرنوشت آن را قدرت مادي رقم مي زند روند حركت تاريخي را دگرگون كند.
وي خاطرنشان كرد: پس از يك تلاش نسبتا تشكيلاتي و حساب شده اي كه استكبار در چند سال اخير به وجود آورد و با برخي عناصر غرب زده و نفوذي در داخل كشور حركتي را سامان داد و به دنبال استحاله نظام بود اما امروز در نقطه اي قرار گرفته ايم كه امكان تداوم مافات را به دست آورده ايم.
نايب رييس اول مجلس شوراي اسلامي تصريح كرد: اين حركت حساب شده خارجي در داخل به اين دليل شكل گرفت كه اصلي ترين تئوري امام در ايجاد نهضت اسلامي زير سوال برود زيرا امام در 15 سال همه همت خود را بكار بست كه ملتي را آماده كند تا باور داشته باشد سياست ما عين ديانت ما و ديانت ما عين سياست ما است.
باهنر با تاكيد بر اينكه امام تلاش كرد تا دنيا باور كند، دين اسلام دين حكومتي است، اظهار داشت: اسلام ديني است كه مي تواند دنيا و آخرت را كنار هم بگذارد و دنيايي شاداب و با ايمان براي رسيدگي به رستگاري اخروي ايجاد كند.
وي تاكيد كرد: در چند سال گذشته تلاش سنگيني در داخل و خارج از كشور صورت گرفت تا ثابت كند كه سياست با ديانت همخواني ندارد و در بحث هاي بين المللي مي خواستند اين نكته را به اثبات برسانند كه حكومت بر مبناي دين نمي تواند امنيت ملي و مصالح ملي را فراهم كند و مي خواستند تاثير دين در حاكميت را به حداقل برسانند.
نايب رييس اول مجلس با اشاره به فرمايشات مقام معظم رهبري كه عده اي در داخل فروپاشي قانوني را در دستور كار خود قرار داده اند، اظهار داشت: كار آنها با هجوم به تئوري حضرت امام (ره) مبني بر پيوند دين و سياست آغاز شد.
وي تاكيد كرد: هدايت هاي جدي، سنگين، عميق و پرمحتواي مقام معظم رهبري توانست ما را از اين گردنه خطرناك عبور دهد اما آثار اين رفتار هنوز در جامعه باقي مانده است.
باهنر با تاكيد بر اينكه براي حفظ اهداف و آرمان هاي انقلاب بايد همواره در حالت خوف و رجا باشيم، گفت: اگر قطع اميد كنيم آغاز شكست ما شكل گرفته اما از سويي نبايد كاملا مطمئن باشيم زيرا امكان دارد نحله هاي فكري با تغيير شرايط حيات دوباره يابند.
نايب رييس اول مجلس تجربه چند سال اخير را هشداري جدي دانست وافزود: بايد فكر كنيم چه كارهايي بايد انجام مي شد اما آن را انجام نداده ايم كه به دنبال آن اين فضا ايجاد شد تا از اين طريق ضريب امنيتي اعتقادات خود را بالا ببريم.
وي نظام جمهوري اسلامي را يكي از شفاف ترين و با افتخارترين نظام هاي مردمي جهان دانست و گفت: در نظام جمهوري اسلامي مردم بالاترين قدرت را دارند و تصميم گيرندگان كشور هستند و همه مسئولان به طور مستقيم و غير مستقيم توسط مردم انتخاب مي شوند.
باهنر با تقسيم حكومت ها به دو نوع حكومت هايي كه با زور سرنيزه تشكيل مي شوند و حكومت هاي مردمي گفت: جمهوري اسلامي نه مي خواهد و نه مي تواند حكومت از راه زور را در جامعه حاكم كند.
وي با اشاره به اينكه حكومت هاي از دو راه مي توانند مردمي باشند، اظهار داشت: يك حكومت يا بايد به دنبال مردم بدود و هر چه مردم خواستند اجابت كند يا با اقنا و توجيه كردن مردم آنها را به دنبال خود بكشند.
باهنر با تاكيد بر اينكه نظام ما نيز بايد ناچار يكي از اين دوره را انتخاب كند، گفت: يا بايد هر چه مردم خواستند عمل كنيم و يا تلاش كنيم افكار عمومي را شكل دهيم زيرا افكار عمومي با اقنا و تبيين شكل مي گيرد.
نايب رييس اول مجلس شوراي اسلامي تبليغات را يكي از مهم ترين ابزار براي قانع كردن افكار عمومي دانست و گفت: تبليغات و ارتباطات و اقناع در جامعه با مسايل مختلف به وجود مي آيد اين ارتباط در برخي مجامع توسط احزاب انجام مي شود و يا توسط سازمان هاي مردمي غيرسياسي شكل مي گيرد.
وي تاكيد كرد: امروز قدرت هاي سياسي و اقتصادي به اين نتيجه رسيده اند كه به تنهايي نمي توانند به افكار عمومي دنيا حكومت كنند لذا گروه هاي مدني مردم بين المللي را ايجاد كرده اند.
باهنر اضافه كرد: شبكه عظيم مردمي هيات هاي مذهبي كه در كشور ما وجود دارد، مشابه در هيچ كشوري ندارد. امروز احزاب در كشورما قدرت چنداني ندارند و نتوانسته اند فعال باشند، احزابي كه در كشور ما شكل گرفته اند دولت ساخته بوده اند نه دولت ساز.
وي ادامه داد: بعد از دولت آقاي هاشمي حزبي به نام حزب كارگزاران شكل گرفت كه اگر حزبي خودساخته بود از بين نمي رفت، بعد از دولت خاتمي نيز حزب مشاركت شكل گرفت، اما امروز اين حزب كجاست؟
نايب رييس اول مجلس تشكل ها و هيات هاي مذهبي در كشور را به عنوان نهادي مدني بدون رقيب دانست و اظهار داشت: قدرت مهندسي اجتماعي امروز در جامعه ما به دست هيات هاي مذهبي و مساجد است. در تاريخ شيعه اين گروه ها بوده اند و هر زماني فعال شده اند، تصميم سازي قوي و تصميم گيرنده اي مهم بوده اند.
نايب رييس مجلس شوراي اسلامي همچنين افزود: اگر چنين شبكه قدرتمندي وجود نداشت يقينا انقلاب اسلامي نيز شكل نمي گرفت.
باهنر گفت: امروز وضع تغييري نكرده گر چه با گسترش ارتباطات انتقال اخلاقيات به نسل جديد دشوار شده اما مسايل مذهبي آثار وضعي دارد و اين قدرت عظيم در كشور وجود دارد كه بايد متشكل شده و سامان يابد.
وي وضع ايران در عرصه بين الملل را خوب توصيف و شكست مفتضحانه اي آمريكا در عراق را يكي از معجزات الهي دانست و گفت: دو حكومت شرور در همسايگي ايران وجود داشت كه براي ما مشكل ساز بودند، آمريكا تصميم گرفت اين حكومت ها را تغيير دهد و به جاي آنها بنشيند، بخش اول را انجام داد اما نتوانست جاي آنها را بگيرد.
باهنر خاطرنشان كرد: چند روز گذشته آمريكا حكومت عراق را تحويل دولت موقت اين كشور داد و به نظر ما در گام بعدي بايد اشغال نظامي اين كشور را پايان دهد و دير يا زود حكومت را به طور كامل به مردم عراق واگذار كند.
نايب رييس اول مجلس در ادامه تاكيد كرد: آمريكا نبايد اميد داشته باشد كه حكومتي وابسته به خود را در عراق به وجود آورد.
تاریخ انتشار: ۱۱ تیر ۱۳۸۳ - ۱۲:۳۲
نايب رييس اول مجلس شوراي اسلامي گفت: مردم مطالبات جدي دارند و اميدهاي زيادي با تشكيل مجلس هفتم به وجود آمد و دل حزب اله خنك و شاد شد كه نمايندگان مجلس نبايد از اين فضا با غفلت عبور كنند.