رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه از بخش خصوصی برای ارائه درخواست اخذ مجوز فعالیت بانک و صندوق قرض‌الحسنه دعوت شده گفت: در جلسه سه‌شنبه پنجم مردادماه شورای پول و اعتبار موضوع تصویب آئین‌نامه صندوق‌های قرض‌الحسنه در دستور کار قرار می‌گیرد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمود بهمنی یکشنبه در حاشیه مراسم افتتاح صندوق قرض الحسنه پس انداز ملی ایران در بانک ملی در جمع خبرنگاران گفت: از بخش خصوصی برای ارائه درخواست به بانک مرکزی جهت اخذ مجوز فعالیت بانک و صندوق قرض الحسنه دعوت کرده ایم.

رئیس کل بانک مرکزی افزود: در دومین جلسه شورای پول و اعتبار که در روز سه شنبه هفته آتی (5 مردادماه) در بانک مرکزی برگزار خواهد شد، موضوع تصویب آئین نامه صندوقهای قرض الحسنه در دستور کار قرار خواهد گرفت.

وی در خصوص پیش نویس قانون عملیات بانکی بدون ربا و قانون پولی و بانکی گفت: این پیش نویس از سه سال پیش با کمک وزارت امور اقتصادی و دارایی در حال تهیه است و هم اکنون این پیش نویس برای اظهار نظر به بانکها، وزارت اقتصاد، اساتید دانشگاهها و غیره ارائه شده است.

بهمنی در ادامه با اشاره به اینکه پس از دریافت نظرات، اصلاحات مورد نظر را انجام می دهیم و به صورت لایحه ای به دولت جهت ارائه به مجلس برای تصویب ارسال خواهیم کرد، اظهارداشت: قانون بانکداری و قانون عملیات بانکی بدون ربا در یک مجموعه بررسی می شود.

وی در خصوص فعالیت صندوق قرض الحسنه پس انداز ملی ایران توسط بانک ملی نیز گفت: بانک ملی در سال 1307 سه مجوز بانک کارگشایی، صندوق پس انداز و بانک ملی را داشت، بنابراین برای اینکه بتوانیم منابع قرض الحسنه را دقیقا به مصارف قرض الحسنه برسانیم، تفکیکی در این خصوص در بانک ملی صورت گرفت.

رئیس کل بانک مرکزی از تشکیل هیئت امنای صندوق قرض الحسنه پس انداز ملی ایران خبرداد و تصریح کرد: قرار است منابع قرض الحسنه با برنامه ریزی و کنترل شده مصرف شود تا صرفا به نیازهای ضروری اختصاص نیابد و در آینده نزدیک این منابع به مصرف اشتغال نیز برسد.

وی ایجاد صندوق قرض الحسنه پس انداز ملی ایران با فعالیت بانک قرض الحسنه مهر ایرانیان مغایر ندانست و افزود: هر یک از آنها کار خود را انجام می دهند و سایر بانکها نیز در این مرحله فعلا در درون خود تفکیک منابع قرض الحسنه را خواهند داشت.

بهمنی همچنین در سخنرانی خود در این مراسم نیز گفت: بانک ملی 22 هزار میلیارد ریال جذب منابع قرض الحسنه صورت داده است که از این میزان، 19 هزارو 500 میلیارد ریال پس از کسر سپرده قانونی به میزان 10 درصد بقیه به پرداخت تسهیلات اختصاص یافته است.

وی افزود: در سیستم بانکی 39 درصد منابع قرض الحسنه به بخش تسهیلات قرض الحسنه اختصاص یافته و بقیه آن به سایر بخشها پرداخت شده؛ یعنی دقیقا به مصرف قرض الحسنه نرسیده است.

به گفته رئیس کل بانک مرکزی، بانک ملی 100 درصد منابع قابل استفاده در بخش قرض الحسنه را به تسهیلات قرض الحسنه اختصاص داده است.

وی با تاکید بر اینکه منابع قرض الحسنه باید صرفا به مصرف قرض الحسنه برسد، خاطرنشان کرد: 61.8 درصد منابع بانکی به مصرف قرض الحسنه رسیده است.