به گزارش خبرنگار مهر، محمد نهاوندیان در جلسه هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران در خصوص شرایط اخیر کشور گفت: ماه گذشته اتفاق بسیار مهم انتخابات ریاست جمهوری را شاهد بودیم که با مشارکت پرشور مردم حماسه ای آفریده شد و مردم با هوشمندی، نجابت و احساس آزادی وظیفه خود را در این برهه بسیار حساس ادا کردند و شاید برای نخستین بار اقتصاد در گفتگوها و بحثهای انتخاباتی مورد توجه قرار گرفت.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران افزود: در این میان، اتاق بازرگانی نیز نقش تعریف شده خود را به خوبی انجام داد و بر ضرورت اقتصاد و برنامه های اقتصادی نامزدها تاکید کرد و درعین حال نیز به طرح سئوالات شفافی برای کمک به ارزیابی بهتر مردم پرداخت.
وی تصریح کرد: در همین رابطه اقداماتی برای دعوت از نامزدها صورت گرفت اما برای اینکه شبهه خاصی از جانبداری اتاق به کاندیدای خاصی مطرح نشود، تصمیم گرفته شد به طرح سئوالات و روشن سازی اذهان مردم در این سطح اکتفا شود اما اتاق به عنوان کانون فعالان اقتصادی، ارتباط بین اقتصاد و سیاست را می داند و وظیفه اصلی خود را توجه به اقتصاد دانسته و بر شرط بقای اتاق که مصون ماندن از مسائل و گرایشهای سیاسی است، تاکید دارد.
به گفته نهاوندیان، پس از انتخابات نگرانی ها و احساساتی تحریک شد اما اتاق به هیچ وجه به خود اجازه ورود به آنها را نمی دهد در حالیکه به عنوان مشاور سه قوه تشخیص خود را باید تحلیل و مشاوره ارائه دهد، در حالیکه در بعد داخلی، آرامش در جامعه بسیار مهم ارزیابی می شود.
وی خاطرنشان کرد: فعالان اقتصادی همواره در ایستادگی جامعه کمک و همواره فشارها را تحمل و اشتغالزایی کرده اند. از این رو ، مدیران اقتصادی حق دارند از مدیران سیاسی انتظار داشته باشند که آرامش لازم را که بستر شکوفایی جامعه است فراهم کنند.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران با بیان اینکه آرامش جز با قانون گذاری محقق نمی شود، تصریح کرد: قانون ضامن حقوق ضعیف است، بنابراین توقع داریم اعتقاد به قانون و قانون مداری از فضای سیاسی به فضای اقتصادی هدیه داده شود.
وی همچنین از اعتماد به عنوان سرمایه اقتصاد نام برد و افزود: باید بین اقشار مختلف مردم با یکدیگر، حکومت، نمایندگان مجلس و قضات اعتماد عمیق ایجاد شود و مدیران سیاسی باید آن را فراهم کنند.
نهاوندیان در ادامه بر اهمیت اخلاق اجتماعی تاکید و خاطرنشان کرد: بلندای ارزشهای اخلاقی را از پیامبر باید بیاموزیم و حیا به معنای پاسداشت و حراست از حریم هاست و اگر حیا رعایت شود می توانیم آرامش در اقتصاد داشته باشیم.
وی همچنین با اشاره به اظهارات مقام معظم رهبری در خصوص اشتباه نگرفتن دوست به جای دشمن، تاکید کرد: در این راستا مدیران می توانند بسیار نقش آفرین باشند و باید دقت کنیم که دشمن را نیز به جای دوست اشتباه نگیریم.
رئیس پارلمان بخش خصوصی گفت: هم اکنون برای شکستن تحریمها فرصتی مناسب تر از بحران جهانی نیست و به طبع مدیران اقتصادی از مدیران سیاسی کم کردن تنش ها را انتظار دارند.
وی یاد آور شد: سرمایه حضور ده ها میلیونی مردم در انتخابات می توانست و می تواند سرمایه دیپلماسی مملکت در جهان باشد.
نهاوندیان نقش اتاق را در شرایط فعلی تشریح کرد و گفت: وظیفه داریم از التهابات بکاهیم و در تقویت اعتماد اجتماعی بکوشیم. همچنین باید از قانون مداری حمایت کنیم، زیرا اصلی ترین امر قانون مداری حفظ نظام است و در شرایط بی نظمی اجتماعی نمی توانیم به هیچ حقی دست یابیم.
وی ابراز کرد: باید به ایجاد نشاط و امید در جامعه کمک کرده و از حرفهای سیاسی که به امید و نشاط جامعه لطمه می زند اجتناب کنیم.
همچنین نهاوندیان ضرورت هماهنگی در سیاستهای اقتصادی کشور را حائز اهمیت خواند و گفت: مبنای این موضوع در تعریف اهداف و به دست آوردن ساز و کارهای مناسب است.
وی در ادامه با اشاره به برخوردهای اخیر با مسلمانان در چین و آلمان و با توجه به داشتن حجم بالای مبادلات تجاری آنها با کشورهای مسلمان توجه به عواطف طرف مقابل را مهم برشمرد.