پژوهشگران آمریکایی موفق شدند سلولهای بزرگسال را به سلولهای بنیادی جنینی تبدیل شدند و برای اولین بار از این سلولها برای ترمیم بافت قلبی موشها استفاده کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، محققان کلینیک مایو در روچستر اولین کاربرد از سلولهای بزرگسال انسان را در ترمیم قلب اجرا کردند.

این محققان سلولهای فیبروبلاست ساده را که برای ترمیم جراحات مورد استفاده قرار می گیرند به سلولهای بنیادی جنینی تبدیل کردند.

تاکنون از سلولهای بزرگسال پوست برای ایجاد سلولهای بنیادی جنینی استفاده می شد. اکنون این دانشمندان توانستند با کمک سلولهای فیبروبلاست به یک خط جدید از این نوع سلولهای بنیادی جنینی شده دست یابند و این سلولها را بر روی موشها آزمایش کنند.

زمانی که این سلولها به موشهایی که قلب آنها در اثر یک حمله قلبی تخریب شده بود تزریق شد این سلولها توانستند ساختار و عملکرد قلب را بهبود بخشند.

براساس گزارش رویترز، در این آزمایش با کمک یک ویروس استاندارد ژنهای شفافی را وارد سلولهای فیبروبلاست کردند و توانستند ساعت زندگی سلول بزرگسال را به عقب باز گردانند.

به گفته این دانشمندان، پس از تزریق این سلولهای بنیادی به بافت قلب موش، سلولهای قلب پس از چهار هفته رشد کردند.

این اولین بار است که از فناوری سلولهای جنینی حاصل از سلولهای بزرگسال برای درمان بیماریهای قلبی استفاده می شود. تاکنون از این نوع سلولهای بنیادی جنینی شده که از سلولهای پوست به دست می آمدند تنها برای درمان سه مدل بیماری استفاده شده بود که شامل بیماریهای پارکینسون، کم خونی داسی شکل و هموفیلی نوع A هستند.