مرتضی رئیسی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: براساس آیین نامه ساختمانی ایران، عمر یک ساختمان باید 50 سال باشد، که مدارس نیز از این قاعده مستثنی نیستند.
معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش با تاکید براینکه اگر بخواهیم عمر و ماندگاری مدارس بیش از 50 سال باشد باید هزینه ها را بالا برده و بر کیفیت مصالح و نقشه اجرایی بیفزاییم، ادامه داد: چرا که هر چقدر مصالح مرغوبتر و نظارت بر اجرای یک نقشه ساختمانی بیشتر باشد، عمر مدارس بیشتر خواهد بود.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس تاکید کرد: البته اگر در حین استفاده از ساختمانها از آنها نگهداری فنی شود و سازه های آن مقاوم باشد، بر عمر آن افزوده می شود.
عمر مدارسی که بعد از انقلاب ساخته شد، بسیار کم است و هیچ کس به مدارس ساخته شده افتخار نمی کند |
حبیب الله بوربور |
رئیسی دراین باره گفت: اینکه چرا عمر مدارسی که بعد از انقلاب ساخته شد کمتر از 30 سال است، باید گفت که در آن زمان آیین نامه مقابله با زلزله وجود نداشت و مدارس براساس مبنای درستی ساخته نمی شد و بیشتر در ساختمان سازی از آیین نامه های کشورهایی که از لحاظ شرایط فیزیکی زمینی و محیطی با ما یکی نبودند، استفاده می شد. این مسئله مربوط به مدارسی است که قبل از سال 1368 ساخته می شد که هم اکنون یا نیاز به مقاوم سازی دارند و یا باید تخریب شوند.
معاون عمرانی وزارت آموزش و پرورش افزود: اما پس از اینکه آیین نامه 2800 مقابله با زلزله در ایران طراحی شد، مدارس را براساس آن ساختیم که از استحکام لازم برخوردار هستند.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس علت ماندگاری مدارسی همچون دارالفنون، مروی و البرز یا دانشگاه تهران و امیر کبیر را پهنای عریض سازه های استفاده شده در آن عنوان کرد و گفت: این ساختمانها حتی نسبت به دیگر بناهای زمان خودشان دارای مقاومت بیشتری بوده و به همین دلیل ماندگار شده اند.
مدارس با هویت ایرانی ساخته می شوند
تاکنون طرحهای زیادی از سوی معماران مجرب به ما پیشنهاد شد که از میان آنها 7 طرح پذیرفته شده که در تیراژ بالا نیز قابل تکرار هستند. البته استانهایی همچون اصفهان و آذربایجان شرقی نیز در این زمینه قدم های قابل توجه ای برداشته اند |
مرتضی رئیسی |
معاون عمرانی وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد: تاکنون طرحهای زیادی از سوی معماران مجرب به ما پیشنهاد شد که از میان آنها 7 طرح پذیرفته شده که در تیراژ بالا نیز قابل تکرار هستند. البته استانهایی همچون اصفهان و آذربایجان شرقی نیز در این زمینه قدمهای قابل توجه ای برداشته اند.