دبیر اجرایی آئین بزرگداشت حامیان نسخ خطی در گفتگو با خبرنگار مهر در این باره گفت: این مرحله اوایل تیرماه آغاز شده بود و روز شنبه هفته جاری به پایان رسید و از این روز مرحله دوم داوریها توسط حدود 50 نفر از داوران آغاز شده است.
سیدمحمد میرمحمد صادق با اشاره به پایان داوریهای این جایزه در مرحله نخست، به ذکر جزئیات داوریها پرداخت و افزود: در بخش فهرستنویسی این جایزه از میان 38 عنوان کتاب، سه اثر به مرحله دوم راه یافت. در بخش حکمت (فلسفه، منطق، اخلاق، کلام و عرفان) نیز از مجموع 20 اثر، سه عنوان کتاب به مرحله دوم رسید. در بخش دین هم از مجموع 22 عنوان، 8 اثر در دور دوم داوری میشوند.
دبیر اجرایی آئین بزرگداشت حامیان نسخ خطی اضافه کرد: در بخش تاریخ، سفرنامهها و اسناد هم از میان 50 عنوان کتاب، 5 اثر به مرحله دوم رسید. در بخش ادبیات عرب نیز یک اثر به مرحله دوم راه یافت. در بخش ادبیات فارسی از میان 38 کتاب، 7 اثر به داوری در مرحله دوم رسید و در بخش علوم و فنون نیز از میان 4 اثر، 2 اثر به مرحله پایانی راه یافت.
میرمحمد صادق گفت: این آثار توسط 45 تا 50 نفر از استادان رشتههای مربوطه داوری شدهاند و مرحله دوم نیز حدود دو هفته به طول خواهد انجامید و با مشخص شدن برگزیدگان، مراسم پایانی نهمین دوره آئین تجلیل از حامیان نسخ خطی در یکی از روزهای پایانی مرداد ماه در کتابخانه ملی برگزار میشود.
آیین بزرگداشت حامیان نسخ خطی آخرین بار در آذر ماه 86 و برای بار هفتم برگزار شد. هر سال در این جشنواره از حدود 50 برگزیده در رشتههایی مانند فهرست نگاری، تصحیح متون، پایان نامه، مقاله، کتاب، احیاء سند، کتابداری نسخ خطی، اهدای نسخ خطی به کتابخانهها و بخش رسانههای فعال در حوزه نسخ خطی تقدیر میشود.
تا کنون و در هفت دوره قبلی آیین بزرگداشت حامیان نسخ خطی از چهرههایی مانند عبدالله انوار، اکبر مهدوی، سیداحمد حسینی اشکوری، عبدالحسین حائری، احمد منزوی، محمدتقی دانش پژوه، اصغر مهدوی و میرجلال الدین محدث ارموی تجلیل شده است.