حرکت کوی مشکوک بود
به گزارش خبرنگار مهر، کاظم جلالی در حاشیه اردوی سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها که شب گذشته در دانشگاه شهید عباسپور گشایش یافت در پاسخ به خبرنگار مهر در زمینه نتایج کمیته رئیس مجلس شورای اسلامی برای بررسی حوادث کوی دانشگاه گفت: حوادث کوی دانشگاه ثمره یک حرکت مشکوک است. این حرکت نمی تواند حرکت یک انسان معتقد به خدا و قیامت باشد حتی اگر افرادی که وارد شده باشند شعارهای خاصی سر داده باشند اما این حرکت مشکوک است و به دانشجو لطمه زده است.
وی اضافه کرد: دستی می خواسته کوی دانشگاه را تکان دهد و 18 تیر را تکرار کند و از روحیه پاک دانشجو سوء استفاده کند.
چشم فتنه حادثه کوی دانشگاه را باید از حدقه درآوریم
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی ادامه داد: ما باید به دقت بررسی کنیم و چشم فتنه را از حدقه درآوریم. از هر کس و هر گروهی که می خواهد باشد.
کاظم جلالی افزود: با حمله به کوی دانشگاه قصد داشتند دانشجو از صحنه خارج شود و بین دانشجو و حاکمیت فاصله ایجاد شود اما خوشبختانه این اتفاق نیفتاد زیرا انقلاب اسلامی و این نظام الهی با گذشته قابل مقایسه نیست.
وی با تاکید بر اینکه دانشجو نقاد است و باید نقاد بماند گفت: دانشجوی امروز باید حرکات عدالتخوانه داشته باشد و نسبت به مسئولان حساس باشد. نسبت به جمهوریت، اسلامیت، عدالت و آرمانهای انقلاب حساس باشد و بر برقراری آنها پافشاری کند.
کاظم جلالی درباره پیگیری حوادث کوی دانشگاه به خبرنگاران گفت: پیگیری این حوادث ادامه دارد و باید با جدیت این پیگیری صورت گیرد و کسانی که به کوی حمله کردند شناسایی شده و به اشد مجازات محکوم شوند.
نتایج کمیته پیگیری حوادث کوی دانشگاه تا قبل از مهر ماه مشخص می شود
وی در مورد زمان اعلام نتایج پیگیری کمیته رئیس مجلس شورای اسلامی پیرامون حوادث کوی دانشگاه گفت: به هیچ عنوان نمی توانم زمان مشخصی را اعلام کنم اما امیدواریم تا قبل از آغاز سال تحصیلی نتایج مشخص و اعلام شده باشد.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی در ادامه در پاسخ به سئوال خبرنگاری که درباره وجود تصاویری از حمله کنندگان به کوی پرسید گفت: من این تصاویر را ندیده ام و در جریان آن نیستم.
تاکید رئیس مجلس بر پیگری حوادث کوی دانشگاه
وی همچنین تاکید کرد: کمیته رئیس مجلس برای پیگری حوادث کوی مانند بسیاری از کمیته هایی که پس از رخدادی تشکیل می شوند نیمه کاره رها نخواهد شد و تا حصول نتیجه نهایی به کار خود ادامه خواهد داد. زیرا انگیزه برای پیگیری این حادثه مهم بسیار قوی است و لاریجانی رئیس مجلس نیز بر این موضوع تاکید کرده است.
آخرین وضعیت بازداشتیهای شب حادثه کوی دانشگاه
جلالی با تاکید بر اینکه برای عدم تکرار چنین حوادثی باید چشم فتنه را از حداقه بیرون آورد در پاسخ به مهر درباره آزادی دانشجویانی که در شب حادثه کوی دانشگاه بازداشت شدند گفت: فردای همان شبی که حادثه کوی اتفاق افتاد با پیگیریهای صورت گرفته توسط کمیته رئیس مجلس و همچنین دانشگاه تهران بخش اعظمی از دانشجویان آزاد شدند و تنها دانشجویانی که خود نیز نقشی در درگیری داشتند که تعدادشان کمتر از انگشتان دست بود همچنان در بازداشت ماندند.
پیگیری آزادی اساتید بازداشت شده دانشگاه تهران
وی در ادامه به مهر درباره آزادی اساتیدی که پس از حادثه کوی دانشگاه به دلیل تجمع در دانشگاه بازداشت شدند گفت: تمام تلاش ما این است که این موضوع را پیگیری کنیم و دانشجویان و اساتیدی که نقشی نداشته و اقدامات خلافی انجام نداده اند آزاد شوند.
ایجاد امنیت در خوابگاهها برای ابتدای سال تحصیلی آینده
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی در پاسخ به سئوال دیگر خبرنگار مهر درباره نحوه ایجاد امنیت خوابگاههای دانشجویی در آینده به خصوص مهر ماه سال جاری گفت: حتما نسبت به بحث کوی دانشگاه و سایر خوابگاههای دانشجویی و مجموعه فضای موجود برای دانشجویان کار جدی صورت خواهد گرفت. در این زمینه با دکتر فرهاد رهبر نیز نشستی داشته ایم.
وی تاکید کرد: بحث کوی دانشگاه یک بحث جدی است. اینکه آیا اسکان این تعداد دانشجو در این محیط مناسب است یا خیر مورد بحث است. همچنین آماده سازی فضاهای موجود نیز مورد تاکید است که در این زمینه نیز باید تلاش جدی صورت گیرد تا دانشجویانی که مهر ماه می خواهند وارد خوابگاه شوند از امنیت کامل برخوردار باشند.
نیروی انتظامی با مجوز شورای تامین وارد کوی شده است
کاظم جلالی درباره اختلاف نظر در مورد مرجع صدور مجوز ورود نیروی انتظامی به کوی دانشگاه به مهر گفت: فرهاد رهبر از نیروی انتظامی تقاضا نکرده که وارد کوی دانشگاه شوند اما نیروی انتظامی با مجوز شورای تامین وارد کوی دانشگاه شده است.
کمیته های انضباطی دانشگاهها با دانشجویانی که به اشتباه در حوادث اخیر نقش داشته اند مدارا کنند
وی همچنین در رابطه با تعداد زیاد دانشجویان احضار شده به کمیته های انضباطی به مهر گفت: اساسا دانشجو در اظهارنظر آزاد است اما تا زمانی که اخلال ایجاد نشود و خدشه ای وارد نشود. در این صورت باید عکس العمل صورت گیرد. اما کسانی که در حوادث اخیر اخلال ایجاد کرده اند دانشگاه می تواند طبق قانون آنها را به کمیته های انضباطی احضار کند. اما تاکید ما این است که تا جایی که امکان دارد با دانشجویانی که از روی اشتباه در حوادث نقش داشته اند و قصد و نیتی در کار آنها نبوده است با گذشت برخورد شود و کمیته های انضباطی با آنها مدارا کنند.