نخستین تحقیقاتی که درباره رابطه میان انتخاب رشته دانشگاهی و دیندار بودن دانشجویان انجام شده نشان می‌دهد که دانشجویانی که در رشته‌های مربوط به آموزش درس می‌خوانند نسبت به دانشجویان فعال در رشته‌های علوم اجتماعی و علوم انسانی دیندارتر هستند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از منابع اینترنتی، دانشجویانی که در رشته‌های علوم زیستی و فیزیک درس می‌خوانند به همان میزانی دیندار هستند که زمان ورود به دانشگاه دیندار بودند.

این نکات بخشهای مهمی از تحقیق دانشگاه میشیگان درباره ارتباط میان دانشجویان، رشته تحصیلی و دین آن است که با حمایت مالی بنیاد جان تمپلتون انجام و از سوی موسسه تحقیقات اجتماعی دانشگاه میشیگان اجرا شده است.

مایلز کیمبل از اقتصاددانان دانشگاه میشیگان اظهار داشت: رشته‌های آموزش از جمله رشته‌هایی است که دانشجویان آن از میزان دینداری بالایی برخوردارند و به نظر می‌رسد که افرادی که به‌شدت دیندار هستند برای تحصیل این رشته را انتخاب کرده، این رشته را ادامه می‌دهند و تمایل دارند زمان فارغ التحصیلی دیندار تر باشند.

کیبمل به همراه کولتر میتچل، آرلند تورنتون و لیندان یانگ دومارکو اطلاعاتی را که از 26200 نفر که بین سالهای 1976 تا 1996 گرفته شده بود را تجزیه و تحلیل کردند. آنها اطلاعات را براساس رویکردهای دینی دانشجویان و رشته ای که برای دوره 6 سال آینده خود انتخاب کرده دسته بندی کردند.

محققان همچنین برای تحلیل تأثیر رشته تحصیلی در دانشگاه بر دینداری رشته های تجاری را به عنوان یک نقطه مبنا مورد استفاده قرار دادند.

کیمبل در این رابطه گفت: ما می‌خواستیم رشته‌ای را بررسی کنیم که از نظر فرهنگی خنثی بود اما دانشجویان بسیاری آن را انتخاب می کردند، محتوای بسیاری از مباحث درسی تجاری به ارزشها نمی پردازد.

نویسندگان این تحقیق نظریه ای ارائه داده که براساس سه روند قوی فکری بر تقویت تأثیر دینداری اثر می گذارد و این سه روند علم، توسعه گرایی ( اعتقاد به پیشرفت) و پسامدرنیسم ( اعتقاد به نسبی بودن امور) است.

براساس اظهارات کیمبل، تمایزات حائز اهمیتی میان رشته های دانشگاهی در جهان بینی ها و فلسفه های زندگی وجود دارد، در عین حال دانشجویان تاحدی به این تمایزات پی برده و براساس آن رشته خود را انتخاب می کنند.