تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۸۸ - ۱۳:۳۴

کتاب "تعصب خوش خیم" اثر کریستین اندرسون در 280 صفحه از سوی انتشارات دانشگاه کمبریج روانه بازار نشر شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، این کتاب از سری کتابهای منتشر شده دانشگاه کمبریج در حوزه روانشناسی اجتماعی است که به موضوع روانشناسی تعصب و پیش داوری می‌پردازد.

این کتاب به موضوعات و مسایل فرهنگی از جمله داستانها، اسطوره‌ها و روایتهای مربوط به تعصبات نژادی، جنسی و مذهبی می‌پردازد و تاثیر این موضوعات را در انواع تعصبات و پیش‌داوریهای گوناگون مورد بررسی قرار می‌دهد.

مولف کتاب کریستین اندرسون، با مهارت و ظرافتی خاص مساله اسطوره، افسانه و روایتهای فرهنگی را به حوادث جهان واقعی مربوط می‌کند.

مولف معتقد است که تعصبات گر چه در بدو امر در هر فرد وجود دارد ولی همین خطاها و اشتباهات فردی و این پیش‌داوری‌ها و افکار نادرست، جامعه را به عنوان یک کل ارگانیک تحت تاثیر قرار می‌دهد.

 مولف در مقدمه کتاب به وجوه متغیر تعصب و پیش‌داوری می‌پردازد. او در فصل اول تحت عنوان "آن مردم مثل هم هستند" مساله و موضوع "دگر" سازی را مورد بررسی قرار می‌دهد.

"دگر" سازی به معنای ایجاد هویت به "خود" از راه نفی "دیگری" است. این هویت سازی نوعی هویت سازی سلبی به شمار می‌رود و نه ایجابی.

مولف در فصل دیگری از این کتاب تحت عنوان "آنها بایستی مقصر باشند" به موضوع مجرم سازی می‌پردازد؛ موضوعی که به عنوان یک پیش فرض باعث می‌شود که فرد با یک فرافکنی، دیگران را در مظان اتهام قرار دهد.

"فمنیستها از مردها بیزار هستند"، "من یک نژادپرست نیستم"، "من بی تفاوت هستم" موضوعات دیگری هستند که در این کتاب مورد بررسی قرار گرفته است.

مولف کتاب، کریستین اندرسون استاد دانشگاه هوستون است.